Skip to the main content

Webinars en kennissessies

Best practice Bestuurders Trainers Verenigingsservice Vrijwilligers

Om verenigingen op specifieke onderwerpen te ondersteunen verzorgt het KNKV diverse webinars en kennissessies. Hier vind je een overzicht van de aankomende webinars en kennissessies en een terugblik op de afgelopen webinars.

Terugblik webinars
Technisch beleid: teamsamenstelling (19 april 2021)

Dit vierde webinar over technisch beleid ging over het samenstellen van teams. Op basis van welke factoren kun je teams samenstellen? Hoe doe je dit bij de jeugd en hoe ga je om met ouders? Hoe zorg je dat alle korfballers zich op elk niveau kunnen blijven ontwikkelen en hoe ga je om met niveauverschil binnen een team? Tijdens het webinar gaven Jan Niebeek (bondscoach TeamNL Korfbal) en Barry Schep (bondscoach U17) antwoord op deze vragen. Een terugblik op het webinar vind je hier.

Vrijwilligers (16 maart 2021)

Tijdens dit webinar ging gespreksleider Rianne van Zandbergen in gesprek met Aart Berkhout (voorzitter CKV VEO), Bram van Slooten (vrijwilligerscoördinator K.V. Sparta Nijkerk) en een verenigingsadviseur van het KNKV. Zij hebben vanuit verschillende perspectieven veel ervaring met vrijwilligerswerk en delen hun kennis, ervaringen en geven tips. De vragen en antwoorden die gesteld zijn tijdens het webinar vind je hier.

Technisch beleid in de praktijk (29-1-2021)

In dit webinar vertelde Spelenderwijs Verbeteren hoe je een korfbalvisie vanuit een technisch beleid kunt vertalen naar het inrichten van een training. Er werd onder andere ingegaan op de opbouw van een training, verschillende manieren van leren, het blijven uitdagen van sporters, het omgaan met niveauverschil en het trainen van de acht korfbalacties. Spelenderwijs Verbeteren deelde kennis en gaf praktijkvoorbeelden en tips. Een terugblik op het webinar vind je hier.

Technisch beleid: in gesprek met Unitas/Perspectief (22-9-2020)

Tineke Bosch en Pleun van Doornik van Team Opleidingen gingen tijdens deze tweede webinar over technisch beleid in gesprek met de Technische Commissie van Unitas/Perspectief over hoe de Harderwijkers aan de slag zijn gegaan met het updaten van het technische beleid. Waarom heeft Unitas haar technische beleid geüpdatet en hoe ging dat proces? Hoe ziet het nieuwe technische beleid eruit en wat zijn de belangrijkste speerpunten? Een mooie best practice. Het audiobestand vind je hier.

Hoe maak je je team wedstrijdklaar in drie weken? (7-7-2020)

Tineke Bosch en Pleun van Doornik van Team Opleidingen gingen tijdens deze webinar in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer, mastercoach Jan-Sjouke van den Bos en embedded scientist Maaike Willemsen over hoe je nu het korfbalseizoen kunt beginnen zonder overbelasting en blessures. Hoe bouw je de belastbaarheid op en waar komen blessures vandaan? In het webinar werd gesproken over hulpmiddelen die je kunt gebruiken voor de opbouw van het seizoen. De ondersteunende documenten vind je hier en hier. Het audiobestand vind je hier.

Technisch beleid (8-6-2020)

Tineke Bosch en Pleun van Doornik van Team Opleidingen gingen tijdens deze webinar in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer en mastercoach Jan-Sjouke van den Bos over alles wat met technisch beleid te maken heeft. Een goed technisch beleid draagt bij aan tevreden leden en kan je vereniging naar een hoger niveau brengen. Het audiobestand vind je hier.

Accommodatie
Webinar verduurzaming: traject en financiering

Tijdens het eerste webinar over verduurzaming vertelde Robert den Ouden van Sportstroom waarom je nu aan de slag zou gaan met het verduurzamingstraject, hoe dit traject in zijn werk gaat en welke financieringsopties er zijn. Hierbij kwamen onder andere garantstellingen van de Stichting Waarborgfonds Sport, de Sportlening, crowdfunding, ledenobligaties en de BOSA-subsidieregeling ter sprake. Een video van het webinar vind je hier en de presentatie vind je hier.

Webinar verduurzaming: zonnepanelen en ledverlichting

Tijdens het tweede webinar over verduurzaming werd de technische werking van zonnepanelen met de bijbehorende omvormers, het type aansluiting (grootverbruik of kleinverbruik), salderen en kwaliteit aan de orde. Ook werd uitgelegd hoe ledverlichting werkt, waarbij werd ingegaan op ledlampjes, armaturen, het verschil tussen Lumen en Lux en de besturingsmogelijkheden. Verder kwam de keuring van lichtmasten, lichthinder en de besparing en terugverdientijd ter sprake. Van dit webinar is geen video beschikbaar, wel kun je de presentatie en informatie hierover opvragen bij jan.tonny-visser@knkv.nl. Een uitgebreide terugblik lees je hier.

Webinar verduuzaming: isoleren, ventileren en verwarmen

Tijdens het derde webinar over verduurzaming nam Robert den Ouden van SportStroom de deelnemers mee in de stappen die je kunt nemen als je gaat beginnen met isoleren en aansluitend ventileren en verwarmen. Hij vertelde over de logische volgorde en de afstemming van diverse onderdelen. Een sportaccommodatie vraagt om maatwerk en een persoonlijk advies. Met de begeleidingstrajecten word je geholpen met het maken van een plan van aanpak, gericht op de verenigingssituatie. Van dit webinar is geen video beschikbaar, wel kun je de presentatie en informatie hierover opvragen bij jan.tonny-visser@knkv.nl.

Een totale terugblik op de webinarserie over duurzaamheid vind je hier.

Gerelateerde Items

Licenties Auteursrechten muziek en beeld
Bestuurders Financiën
Licenties Auteursrechten muziek en beeld

Wordt bij jullie in de kantine muziek gedraaid? Of kijken jullie wel eens een wedstrijd op de tv die in jullie kantine hangt? Dan kan het zijn dat je daar een licentie…

Lees meer
Verenigingsarbitrage
Arbitrage Verenigingsservice
Verenigingsarbitrage

Voldoende en opgeleide scheidsrechters en beoordelaars/rapporteurs zorgen voor een prettig en veilig sportklimaat.

Lees meer
Belastingen
Accommodatie Bestuurders Financiën
Belastingen

Ook als sportvereniging heb je in meer of mindere mate te maken met belastingen.

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download