Skip to the main content

Webinars en podcasts

Trainers

Om verenigingen op specifieke korfbaltechnische onderwerpen te ondersteunen verzorgt het KNKV diverse webinars en podcasts. Deze worden opgenomen en zijn op deze pagina terug te kijken en te -luisteren.

Technisch beleid: in gesprek met Unitas/Perspectief (22-9-2020)

Tineke Bosch en Pleun van Doornik van Team Opleidingen gingen tijdens deze tweede webinar over technisch beleid in gesprek met de Technische Commissie van Unitas/Perspectief over hoe de Harderwijkers aan de slag zijn gegaan met het updaten van het technische beleid. Waarom heeft Unitas haar technische beleid geüpdatet en hoe ging dat proces? Hoe ziet het nieuwe technische beleid eruit en wat zijn de belangrijkste speerpunten? Een mooie best practice.

Het audiobestand vind je hier.

Hoe maak je je team wedstrijdklaar in drie weken?’ (7-7-2020)

Tineke Bosch en Pleun van Doornik van Team Opleidingen gingen tijdens deze webinar in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer, mastercoach Jan-Sjouke van den Bos en embedded scientist Maaike Willemsen over hoe je nu het korfbalseizoen kunt beginnen zonder overbelasting en blessures. Hoe bouw je de belastbaarheid op en waar komen blessures vandaan? In het webinar werd gesproken over hulpmiddelen die je kunt gebruiken voor de opbouw van het seizoen. De ondersteunende documenten vind je hier en hier.

Het audiobestand vind je hier.

Technisch beleid (8-6-2020)

Tineke Bosch en Pleun van Doornik van Team Opleidingen gingen tijdens deze webinar in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer en mastercoach Jan-Sjouke van den Bos over alles wat met technisch beleid te maken heeft. Een goed technisch beleid draagt bij aan tevreden leden en kan je vereniging naar een hoger niveau brengen.

Het audiobestand vind je hier.

Gerelateerde Items

Regionale Talentencentra
Trainers
Regionale Talentencentra

Een regionaal talentencentrum biedt talenten in de directe omgeving in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel doorstroming naar hogere niveaus en nationale selecties.

Lees meer
Technisch beleid
Trainers
Technisch beleid

Een technisch beleid is de basis van hoe er gekorfbald en verenigd wordt binnen een vereniging. Het bouwplan voor technisch beleid kan je helpen bij het opbouwen van jouw technische beleidsplan.

Lees meer
Trainersopleidingen
Opleidingen Trainers
Trainersopleidingen

Een competente trainer/coach creëert sportplezier en zorgt dat sporters zich goed kunnen ontwikkelen. Om dat te bereiken heeft het KNKV een aantal trainersopleidingen. Welke dit zijn lees je hier.

Lees meer

Populaire downloads

Kwalitatieve en structurele verenigingsarbitrage in 9 stappen
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Overzicht verenigingen per VA
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download