Skip to the main content

Luister terug: tweede webinar technisch beleid

Trainers

Als vervolg op het eerste webinar over technisch beleid in juni vertelde Unitas/Perspectief afgelopen dinsdag over hoe de Harderwijkers aan de slag zijn gegaan met het updaten van het technische beleid. Een mooie tweede webinar over technisch beleid met een best practice in combinatie met de mogelijkheid voor de deelnemers om mee te praten en vragen te stellen.

Waarom heeft Unitas haar technische beleid geüpdatet en hoe ging dat proces? Hoe ziet het nieuwe technische beleid eruit en wat zijn de belangrijkste speerpunten? Deze vragen werden beantwoord, net als de vragen die verenigingen zelf via de chat konden stellen.

 

Het audiobestand vind je hier.

Inhoud

Talentontwikkeling en plezier waren de aanleiding voor Unitas om aan de slag te gaan met het technische beleid. ‘Alle kinderen gelijke kansen om zich met plezier korfballend te ontwikkelen’, dat is de kern van het nieuwe technische beleidsplan. Unitas wil een nieuwe weg inslaan door niet meer te selecteren in de F- en E-jeugd, in grotere groepen te trainen en veel trainersbegeleiding.

De implementatie laat nog enigszins op zich wachten door corona, echter heeft de Technische Commissie de nieuwe richting al zo veel mogelijk besproken binnen de vereniging. “Niet iedereen binnen een vereniging was meteen overtuigd van waarom dit een goed plan is, dus wij nemen de tijd om uit te leggen waarom wij denken dat deze richting succesvol zal zijn’”, aldus Van der Heijden.

Tijdens het webinar konden verenigingen meepraten in de chat. Zo kwamen de onderwerpen voldoende trainers, coördinerende trainers, teamindeling op basis van sportbeleving, trainen op basis van spelbedoelingen en omgaan met teleurstelling van spelers aan bod. Verder werd gesproken over het Bouwplan technisch beleid, een tool om een sterk technisch beleid op te bouwen.

Vervolg

Het KNKV is bezig met het plannen van vervolgwebinar over technisch beleid en korfbalontwikkeling. Heb je een suggestie of opmerking over webinars? Mail deze dan naar opleidingen@knkv.nl. Een overzicht van alle webinars vind je hier.

Foto: Winanda van Zwamen, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Webinar Technisch Beleid: Unitas aan het woord
Trainers
Webinar Technisch Beleid: Unitas aan het woord
Op 22 september organiseert het KNKV een webinar over Technisch Beleid. De Technische Commissie van Unitas vertelt hoe de Harderwijkers aan de slag zijn gegaan met het updaten van het Technische Beleid.
Lees meer
Aandacht voor training geven
Trainers
Aandacht voor training geven
Goede trainers zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het spelplezier van sporters en verdienen daarom aandacht en begeleiding. Wat vinden trainers daar zelf van?
Lees meer
KNKV-opleidingen worden weer hervat
Arbitrage Opleidingen Trainers
KNKV-opleidingen worden weer hervat
Nu de trainingen weer zijn gestart en ook de competitie voor de meeste teams aankomend weekend start, worden ook de KNKV-opleidingen hervat. Voor de arbitrale opleidingen en de KT2-opleiding geldt dat eerst de huidige cursisten hun opleiding afmaken voordat er nieuwe opleidingen kunnen starten. Met korfbalmasterz, training geven: de basics, de KT3-opleiding en trainersbegeleiding kunnen […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd