Skip to the main content

Luister terug: tweede webinar technisch beleid

Trainers

Als vervolg op het eerste webinar over technisch beleid in juni vertelde Unitas/Perspectief afgelopen dinsdag over hoe de Harderwijkers aan de slag zijn gegaan met het updaten van het technische beleid. Een mooie tweede webinar over technisch beleid met een best practice in combinatie met de mogelijkheid voor de deelnemers om mee te praten en vragen te stellen.

Waarom heeft Unitas haar technische beleid geüpdatet en hoe ging dat proces? Hoe ziet het nieuwe technische beleid eruit en wat zijn de belangrijkste speerpunten? Deze vragen werden beantwoord, net als de vragen die verenigingen zelf via de chat konden stellen.

 

Het audiobestand vind je hier.

Inhoud

Talentontwikkeling en plezier waren de aanleiding voor Unitas om aan de slag te gaan met het technische beleid. ‘Alle kinderen gelijke kansen om zich met plezier korfballend te ontwikkelen’, dat is de kern van het nieuwe technische beleidsplan. Unitas wil een nieuwe weg inslaan door niet meer te selecteren in de F- en E-jeugd, in grotere groepen te trainen en veel trainersbegeleiding.

De implementatie laat nog enigszins op zich wachten door corona, echter heeft de Technische Commissie de nieuwe richting al zo veel mogelijk besproken binnen de vereniging. “Niet iedereen binnen een vereniging was meteen overtuigd van waarom dit een goed plan is, dus wij nemen de tijd om uit te leggen waarom wij denken dat deze richting succesvol zal zijn’”, aldus Van der Heijden.

Tijdens het webinar konden verenigingen meepraten in de chat. Zo kwamen de onderwerpen voldoende trainers, coördinerende trainers, teamindeling op basis van sportbeleving, trainen op basis van spelbedoelingen en omgaan met teleurstelling van spelers aan bod. Verder werd gesproken over het Bouwplan technisch beleid, een tool om een sterk technisch beleid op te bouwen.

Vervolg

Het KNKV is bezig met het plannen van vervolgwebinar over technisch beleid en korfbalontwikkeling. Heb je een suggestie of opmerking over webinars? Mail deze dan naar opleidingen@knkv.nl. Een overzicht van alle webinars vind je hier.

Foto: Winanda van Zwamen, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kader versterken met een clubkadercoach
Trainers
Kader versterken met een clubkadercoach

Acht korfbalverenigingen hebben het afgelopen jaar meegedaan aan het proeftuinenproject clubkadercoaching. Door mee te doen aan dit project kregen de trainers en coaches van de verenigingen ondersteuning van buurtsportcoaches.

Lees meer
Terugblik webinar technisch beleid in de praktijk
Trainers
Terugblik webinar technisch beleid in de praktijk

Afgelopen vrijdag organiseerde het KNKV in samenwerking met Spelenderwijs Verbeteren een webinar over technisch beleid. In dit webinar vertelde Spelenderwijs Verbeteren hoe je een korfbalvisie vanuit een technisch beleid kunt vertalen naar het…

Lees meer
Webinar Technisch Beleid: Unitas aan het woord
Trainers
Webinar Technisch Beleid: Unitas aan het woord

Op 22 september organiseert het KNKV een webinar over Technisch Beleid. De Technische Commissie van Unitas vertelt hoe de Harderwijkers aan de slag zijn gegaan met het updaten van het Technische Beleid.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders
KNKV zoekt bondsraadsleden: pak jij deze kans?
Trainers
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Bestuurders Verenigingsservice
Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering