Skip to the main content

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Vrijwilligers

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een landelijk programma vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit programma biedt jongeren de kans om via een speciaal traject hun talenten te ontwikkelen. Ook vanuit het KNKV is er zo’n traject: Next Generation Korfbaltrainers #MDT.

Wat houdt het traject in?

In het door het KNKV ontwikkelde traject, staat lesgeven centraal. De deelnemers zijn tussen de 16 en 27 jaar oud en gaan, samen met korfbalverenigingen en KNKV-professionals, aan de slag met het geven van korfballessen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar oud. Tijdens deze lessen maken kinderen kennis met korfbal en worden ze zich bewust van de gendergelijkheid die aan korfbal verbonden is. Het doel is om kinderen te enthousiasmeren lid te worden van een korfbalvereniging.

Het traject bestaat uit 30 uur, waarin er natuurlijk lessen worden voorbereid en gegeven op scholen en/of bso’s. Ook verzorgen de jongeren twee vervolgtrainingen op de vereniging. De deelnemers worden hierbij ondersteund door professionals, bijvoorbeeld via clinics en workshops.

Een uitgebreide omschrijving van het traject met een overzicht van hoe de uren ingevuld zullen worden, vind je hier.

Wat levert het op?
Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Next Generation Korfbaltrainers #MDT is voor jongeren een unieke kans om kosteloos hun skills verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgt iedere deelnemer die het traject succesvol afrondt een beloningspakket, met daarin onder andere een paar Mizuno-schoenen, een KNKV T-shirt en een JBL-box. Ook maken deelnemers kans op andere gave prijzen.

Ook voor verenigingen is er veel winst te behalen via het traject. De jongeren worden in het traject namelijk intensief begeleid en leren dingen die ze binnen de vereniging toe kunnen passen en over kunnen dragen op andere kaderleden. Daarnaast gaan ze door de lessen op de basisscholen en/of bso’s in de omgeving, aan de slag met ledenwerving. Uiteindelijk profiteert de vereniging dus ook!

Heeft jouw vereniging actieve jeugdleden?
Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Ben of ken jij iemand tussen de 16 en 27 jaar die dit traject niet wil missen? Bijvoorbeeld een getalenteerde trainer, enthousiaste sportstudent of ambitieuze korfbalfanaat? Aanmelden voor Next Generation Korfbaltrainers #MDT kan via deze link. Let op: we hebben slechts plaats voor 100 jongeren. Ben je te laat? Dan kom je op een wachtlijst.

Heb je nog vragen?

Stuur dan een mail naar mdt@knkv.nl, dan gaan we samen aan de slag met de oplossing.

Meest bekeken artikelen

Heffingenregeling
Bestuurders Financiën
Heffingenregeling
Een belangrijk naslagwerk voor elke penningmeester is de heffingenregeling, waarin de financiële verplichting van de vereniging richting het KNKV vermeld staat.
Lees meer
Korfbal- en beweegaanbod
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Korfbal- en beweegaanbod
Korfbal is voor man en vrouw, met vrienden en vriendinnen, voor jong en oud. Iedereen doet mee! Daarom is naast de reguliere veld- en zaalcompetitie een uitgebreid korfbal- en beweegaanbod voor verschillende doelgroepen.
Lees meer
Technisch beleid
Trainers
Technisch beleid
Een technisch beleid is de basis van hoe er gekorfbald en verenigd wordt binnen een vereniging. Het bouwplan voor technisch beleid kan je helpen bij het opbouwen van jouw technische beleidsplan.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download