Skip to the main content

Terugblik webinar vrijwilligers

Verenigingsservice Vrijwilligers

Vorige week vond het webinar over vrijwilligers plaats. Voor bijna tweehonderd geïnteresseerden gingen Rianne van Zandbergen (gespreksleider), Aart Berkhout (voorzitter CKV VEO), Bram van Slooten (vrijwilligerscoördinator KV Sparta Nijkerk) en Irma Profijt-Doorlag (verenigingsadviseur KNKV) in gesprek over alles wat er komt kijken bij het werven en behouden van vrijwilligers.

De tafelgasten hebben vanuit verschillende perspectieven veel ervaring met vrijwilligerswerk en deelden tijdens het webinar hun kennis en ervaring. Ze spraken onder andere over de nut en noodzaak van een vrijwilligerscoördinator, het wel of niet verplichten van vrijwilligerswerk en over diversiteit. “Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen”, aldus Profijt-Doorlag.

Terugkijken en vragen

Je kunt het webinar terugkijken via de onderstaande video. Een overzicht van de belangrijkste vragen die gesteld zijn tijdens het webinar en de bijbehorende antwoorden vind je op deze pagina onder ‘Vrijwilligers’.

 

Meer informatie

Samen met de KNHB en het NHV heeft het KNKV een online magazine over vrijwilligers samengesteld. In het magazine vind je informatie over vrijwilligers en delen diverse verenigingen hun ervaringen en tips. Verder vind je op deze pagina meer algemene informatie over vrijwilligers, een aantal best practices en linkjes naar handige websites.

Gerelateerde artikelen

Geen publiek, sportkantines dicht
Verenigingsservice
Geen publiek, sportkantines dicht

Het KNKV heeft kennis genomen van de additionele maatregelen, die het kabinet maandag 28 september heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Deze maatregelen gaan in op dinsdag 29 september 18.00 uur en worden na enkele weken geëvalueerd.

Lees meer
Consequenties maatregelen verwerkt in FAQ
Verenigingsservice
Consequenties maatregelen verwerkt in FAQ

Wat zijn voor korfbalverenigingen en -fans de consequenties van de additionele kabinetsmaatregelen, die vandaag ingaan? Na overleg met NOC*NSF heeft het KNKV de pagina met veel gestelde vragen en antwoorden – knkv.nl/faqcorona – bijgewerkt.

Lees meer
Kansen binnen het (lokale) Sportakkoord
Bestuurders Verenigingsservice
Kansen binnen het (lokale) Sportakkoord

Nog niet alle verenigingen maken gebruik van de mogelijkheden en kansen die het Sportakkoord biedt. In 2018 is een Nationaal Sportakkoord gesloten met als doel sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te…

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders
KNKV zoekt bondsraadsleden: pak jij deze kans?
Trainers
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Bestuurders Verenigingsservice
Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering