Skip to the main content

Terugblik webinar vrijwilligers

Verenigingsservice Vrijwilligers

Vorige week vond het webinar over vrijwilligers plaats. Voor bijna tweehonderd geïnteresseerden gingen Rianne van Zandbergen (gespreksleider), Aart Berkhout (voorzitter CKV VEO), Bram van Slooten (vrijwilligerscoördinator KV Sparta Nijkerk) en Irma Profijt-Doorlag (verenigingsadviseur KNKV) in gesprek over alles wat er komt kijken bij het werven en behouden van vrijwilligers.

De tafelgasten hebben vanuit verschillende perspectieven veel ervaring met vrijwilligerswerk en deelden tijdens het webinar hun kennis en ervaring. Ze spraken onder andere over de nut en noodzaak van een vrijwilligerscoördinator, het wel of niet verplichten van vrijwilligerswerk en over diversiteit. “Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen”, aldus Profijt-Doorlag.

Terugkijken en vragen

Je kunt het webinar terugkijken via de onderstaande video. Een overzicht van de belangrijkste vragen die gesteld zijn tijdens het webinar en de bijbehorende antwoorden vind je op deze pagina onder ‘Vrijwilligers’.

 

Meer informatie

Samen met de KNHB en het NHV heeft het KNKV een online magazine over vrijwilligers samengesteld. In het magazine vind je informatie over vrijwilligers en delen diverse verenigingen hun ervaringen en tips. Verder vind je op deze pagina meer algemene informatie over vrijwilligers, een aantal best practices en linkjes naar handige websites.

Gerelateerde artikelen

Nationale Sport Vakbeurs (On Tour)
Verenigingsservice
Nationale Sport Vakbeurs (On Tour)

Dit jaar vindt de Nationale Sport Vakbeurs plaats in Gorinchem én in Zwolle. Op de beurs kunnen bestuurders diverse dienstverleners en leveranciers uit de sportwereld ontmoeten en kennis opdoen over actuele thema’s.

Lees meer
Update coronamaatregelen
Verenigingsservice
Update coronamaatregelen

De op 3 november afgekondigde kabinetsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben opnieuw gevolgen voor de sport en dus ook voor het korfbal.

Lees meer
Verenigingsondersteuning: verenigingsadviseurs én korfbaladviseurs
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Verenigingsondersteuning: verenigingsadviseurs én korfbaladviseurs

Om verenigingen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen heeft het KNKV diverse adviseurs in dienst. De adviseurs ondersteunen verenigingen op onderwerpen waar zij behoefte aan hebben. Sinds 1 december 2020 telt het …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd