Skip to the main content

Over KNKV

Het KNKV telt zo’n negentigduizend leden bij circa vijfhonderd aangesloten verenigingen, waar maatschappelijke vaardigheden worden opgedaan en sprake is van een veilig sportklimaat. Korfbal heeft zich internationaal en als topsport ontwikkeld. De sport wordt inmiddels in 69 landen gespeeld en TeamNL Korfbal vormt de absolute wereldtop.

Korfbal heeft in Nederland de hoogste status in de sport. Zowel het nationaal team (TeamNL Korfbal) als U21 (Talent TeamNL Korfbal) worden door NOC*NSF erkend als focusprogramma en vanuit de Topsportmiddelen gefinancierd. De internationals van TeamNL Korfbal hebben de A-status en hun resultaten dragen bij aan de Top 10-ambitie van NOC*NSF en de sportbonden.

Hoofdambities

Korfbal beweegt mens en maatschappij. Daar zetten we op in vanuit onze strategie. Onze drie hoofdambities hierbij zijn: sportplezier, persoonlijke groei en maatschappelijke impact.

Het KNKV is een actieve en moderne organisatie, die wordt gesteund door duizenden vrijwilligers.
Onze partners en informatie voor toekomstige partners.
Hier vind je de meest recente versies van de statuten en reglementen die op en binnen het KNKV van toepassing zijn.
Werken bij het KNKV? Op deze pagina vind je de actuele vacatures bij het KNKV.

Organisatie

Bovenaan de organisatiestructuur staat het bondsbestuur, dat het beleid van het KNKV bepaalt. Zij leggen verantwoording af aan de bondsraadsleden, de vertegenwoordigers van de verenigingen.

Het landelijke bondsbureau van het KNKV is gevestigd op Papendal in Arnhem en is het centrale punt van de organisatie. De organisatie wordt geleid door algemeen directeur Henry van Meerten, die ondersteund wordt door het managementteam (MT).

 

KNKV Sponsoring

Alleen ga je harder, samen kom je verder

Samen met onze partners maken we onze sport. Door partners te verbinden aan korfbal en samenwerkingen aan te gaan met diverse organisaties kunnen we meer zichtbaar zijn.

Voor meer informatie over partnerschappen kun je contact opnemen met Bibi Terlouw (06-51040796)

 

 

Positieve Sportcultuur

Elke sporter, jong of oud, man of vrouw, moet zich veilig voelen bij de vereniging waar hij of zij sport. Met de verenigingen, sportbonden en het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) van NOC*NSF stimuleren we gewenst gedrag en pakken we ongewenst of grensoverschrijdend gedrag in de sport aan. Dit doen we onder de noemer ‘Positieve sportcultuur’ (voorheen ‘Veilig Sportklimaat’).

Vademecum

Het Vademecum is het belangrijkste naslagwerk van het KNKV. Het telt zo’n honderd verschillende onderwerpen en de papieren uitgave ervan is zo’n vijfhonderd pagina’s dik.

Een greep uit de vragen, die het Vademecum beantwoordt:

  • Wie was de eerste Europacupwinnaar-veldkorfbal (in twaalftallen)?
  • Hoeveel interlands speelde Cort van Dijk, ex-voorzitter van het KNKV?
  • Wie was de eerste kampioen van Nederland bij de aspiranten?
  • Hoe vaak won België van Nederland?
  • Wanneer werd het middenvak afgeschaft?