Skip to the main content

Terugblik webinar ‘Hoe betaal ik de trainer/coach?’

Financiën Trainers

Bijna tweehonderd deelnemers waren vorige week aanwezig bij de webinars over de diverse betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach. Tijdens deze webinars gaf ervaringsdeskundige Jan de Jager uitleg over drie manieren waarop een vereniging een trainer/coach kan betalen. Hij vertelde over loon uit dienstbetrekking, resultaat overige werkzaamheden en de vrijwilligersvergoeding.

De Jager is al 35 jaar werkzaam bij de belastingdienst en al bijna dertig jaar korfbaltrainer. Daardoor heeft hij veel ervaring met de diverse betalingsmethodes. Een korte uitleg over de drie methodes vind je hieronder en het volledige webinar kun je terugkijken via YouTube en onderaan dit bericht. De bijbehorende presentatie vind je hier. Een uitwerking van de vragen die gesteld zijn tijdens het webinar en de bijbehorende antwoorden volgen zo snel mogelijk.

Loon uit dienstbetrekking

Bij deze methode stelt de vereniging met de trainer/coach een contract op waarin wordt aangegeven dat de trainer/coach verplicht is om op bepaalde tijden en voorwaarden training en coaching te verzorgen voor een selectie van de vereniging. Dit is de meest veilige maar ook de meest dure optie. Als een trainer/coach uiteindelijk €5000,- netto over wil houden zal de vereniging rond de €9000,- moeten betalen. Meer over deze methode en de voor- en nadelen lees je hier.

Resultaat overige werkzaamheden

Bij deze methode stelt de vereniging geen contract op waarin de trainer/coach iets verplicht wordt, maar stelt de vereniging een soort overeenkomst op waarin wordt geregeld dat de trainer/coach werkzaamheden uitvoert voor de vereniging en daar een bepaald bedrag voor krijgt. Ook deze manier is veilig maar ook hier moet een vereniging ongeveer €8000,- betalen als de trainer/coach uiteindelijk netto €5000,- per jaar over wil houden. Meer over deze methode en de voor- en nadelen lees je hier.

Vrijwilligersvergoeding

Bij deze methode stelt de vereniging geen contract op, maar een vrijwilligersovereenkomst waarin wordt aangegeven dat de trainer/coach als vrijwilliger werkzaamheden komt doen bij de vereniging. Dit is de goedkoopste manier voor de verenigingen maar dit vergt wel meer werk van de trainer/coach. Vaak denken verenigingen dan maximaal €1800,- mag betalen aan de trainer/coach, maar dat is niet zo. Meer over deze methode en de vrijwilligersregelingen lees je hier.

Terugkijken

Gerelateerde artikelen

Geslaagde cursisten en de start van nieuwe opleidingen
Opleidingen Trainers
Geslaagde cursisten en de start van nieuwe opleidingen
Goed opgeleide trainers zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het spelplezier van sporters en daarom zijn er diverse trainersopleidingen. Speciaal voor trainers die zichzelf willen ontwikkelen tot hoofdcoach is er de KT4-opleiding. De afgelopen periode hebben elf trainers deze opleiding gevolgd en deze maand ontvingen zij hun diploma. In september start er een nieuwe KT4-opleiding […]
Lees meer
Trainerscursus OldStars walking korfball
Korfbalaanbod Trainers
Trainerscursus OldStars walking korfball
Steeds meer verenigingen hebben een korfbal- of beweegaanbod voor ouderen. OldStars walking korfball is één van de vormen binnen KorfbalPlus, een aangepaste spelvorm voor korfbal op latere leeftijd. Voor trainers en begeleiders van OldStars-teams wordt er in april een trainerscursus georganiseerd. Tijdens deze cursus ontwikkelen deelnemers inzicht in de doelgroep en leren ze hoe ze […]
Lees meer
Aanmelden voor KNKV-opleidingen weer mogelijk
Arbitrage Opleidingen Trainers
Aanmelden voor KNKV-opleidingen weer mogelijk
De vorig jaar gestarte en nog lopende KNKV-opleidingen zijn of worden de komende periode door de cursisten afgerond. Dit betekent dat er weer ruimte is om nieuwe opleidingen te starten. Met een nieuw aanmeldproces is het sinds kort weer mogelijk om jezelf aan te melden voor de opleiding tot KNKV-scheidsrechter en de opleidingen ‘Training geven: […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd