Skip to the main content

Terugblik webinar ‘Hoe betaal ik de trainer/coach?’

Financiën Trainers

Bijna tweehonderd deelnemers waren vorige week aanwezig bij de webinars over de diverse betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach. Tijdens deze webinars gaf ervaringsdeskundige Jan de Jager uitleg over drie manieren waarop een vereniging een trainer/coach kan betalen. Hij vertelde over loon uit dienstbetrekking, resultaat overige werkzaamheden en de vrijwilligersvergoeding.

De Jager is al 35 jaar werkzaam bij de belastingdienst en al bijna dertig jaar korfbaltrainer. Daardoor heeft hij veel ervaring met de diverse betalingsmethodes. Een korte uitleg over de drie methodes vind je hieronder en het volledige webinar kun je terugkijken via YouTube en onderaan dit bericht. De bijbehorende presentatie vind je hier. Een uitwerking van de vragen die gesteld zijn tijdens het webinar en de bijbehorende antwoorden volgen zo snel mogelijk.

Loon uit dienstbetrekking

Bij deze methode stelt de vereniging met de trainer/coach een contract op waarin wordt aangegeven dat de trainer/coach verplicht is om op bepaalde tijden en voorwaarden training en coaching te verzorgen voor een selectie van de vereniging. Dit is de meest veilige maar ook de meest dure optie. Als een trainer/coach uiteindelijk €5000,- netto over wil houden zal de vereniging rond de €9000,- moeten betalen. Meer over deze methode en de voor- en nadelen lees je hier.

Resultaat overige werkzaamheden

Bij deze methode stelt de vereniging geen contract op waarin de trainer/coach iets verplicht wordt, maar stelt de vereniging een soort overeenkomst op waarin wordt geregeld dat de trainer/coach werkzaamheden uitvoert voor de vereniging en daar een bepaald bedrag voor krijgt. Ook deze manier is veilig maar ook hier moet een vereniging ongeveer €8000,- betalen als de trainer/coach uiteindelijk netto €5000,- per jaar over wil houden. Meer over deze methode en de voor- en nadelen lees je hier.

Vrijwilligersvergoeding

Bij deze methode stelt de vereniging geen contract op, maar een vrijwilligersovereenkomst waarin wordt aangegeven dat de trainer/coach als vrijwilliger werkzaamheden komt doen bij de vereniging. Dit is de goedkoopste manier voor de verenigingen maar dit vergt wel meer werk van de trainer/coach. Vaak denken verenigingen dan maximaal €1800,- mag betalen aan de trainer/coach, maar dat is niet zo. Meer over deze methode en de vrijwilligersregelingen lees je hier.

Terugkijken

Gerelateerde artikelen

KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers

Geef jij korfbaltraining en heb je de ambitie om hoofdcoach te worden? Dan is de KT4-opleiding wat voor jou! Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf onder leiding van professionals op het gebied …

Lees meer
Extra inkomsten genereren met de Grote Clubactie
Financiën
Extra inkomsten genereren met de Grote Clubactie

Met de Grote Clubactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. De actie start dit jaar op 18 september en je kunt nu al beginnen met de voorbereidingen. Zo kun je bijvoorbeeld …

Lees meer
Gratis trainersclinics bij verenigingen in september
Trainers
Gratis trainersclinics bij verenigingen in september

De maand september staat in het teken van training geven. Een goede trainer is belangrijk voor het spelplezier en de ontwikkeling van korfballers en draagt daarmee bij aan ledenbehoud. Om zo veel …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd