Skip to the main content

Terugblik webinar ‘Hoe betaal ik de trainer/coach?’

Financiën Trainers

Bijna tweehonderd deelnemers waren vorige week aanwezig bij de webinars over de diverse betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach. Tijdens deze webinars gaf ervaringsdeskundige Jan de Jager uitleg over drie manieren waarop een vereniging een trainer/coach kan betalen. Hij vertelde over loon uit dienstbetrekking, resultaat overige werkzaamheden en de vrijwilligersvergoeding.

De Jager is al 35 jaar werkzaam bij de belastingdienst en al bijna dertig jaar korfbaltrainer. Daardoor heeft hij veel ervaring met de diverse betalingsmethodes. Een korte uitleg over de drie methodes vind je hieronder en het volledige webinar kun je terugkijken via YouTube en onderaan dit bericht. De bijbehorende presentatie vind je hier. Een uitwerking van de vragen die gesteld zijn tijdens het webinar en de bijbehorende antwoorden volgen zo snel mogelijk.

Loon uit dienstbetrekking

Bij deze methode stelt de vereniging met de trainer/coach een contract op waarin wordt aangegeven dat de trainer/coach verplicht is om op bepaalde tijden en voorwaarden training en coaching te verzorgen voor een selectie van de vereniging. Dit is de meest veilige maar ook de meest dure optie. Als een trainer/coach uiteindelijk €5000,- netto over wil houden zal de vereniging rond de €9000,- moeten betalen. Meer over deze methode en de voor- en nadelen lees je hier.

Resultaat overige werkzaamheden

Bij deze methode stelt de vereniging geen contract op waarin de trainer/coach iets verplicht wordt, maar stelt de vereniging een soort overeenkomst op waarin wordt geregeld dat de trainer/coach werkzaamheden uitvoert voor de vereniging en daar een bepaald bedrag voor krijgt. Ook deze manier is veilig maar ook hier moet een vereniging ongeveer €8000,- betalen als de trainer/coach uiteindelijk netto €5000,- per jaar over wil houden. Meer over deze methode en de voor- en nadelen lees je hier.

Vrijwilligersvergoeding

Bij deze methode stelt de vereniging geen contract op, maar een vrijwilligersovereenkomst waarin wordt aangegeven dat de trainer/coach als vrijwilliger werkzaamheden komt doen bij de vereniging. Dit is de goedkoopste manier voor de verenigingen maar dit vergt wel meer werk van de trainer/coach. Vaak denken verenigingen dan maximaal €1800,- mag betalen aan de trainer/coach, maar dat is niet zo. Meer over deze methode en de vrijwilligersregelingen lees je hier.

Terugkijken

Gerelateerde artikelen

KNKV en korfbalverenigingen komen in actie voor voedselbank
Bestuurders Verenigingsservice
KNKV en korfbalverenigingen komen in actie voor voedselbank
Een aantal landelijke sportbonden en hun aangesloten verenigingen komen in april in actie voor donaties aan de voedselbank. Er worden boodschappen ingezameld en aan sportclubs wordt gevraagd om de mensen die gebruikmaken van de voedselbank een uitnodiging mee te geven om te komen sporten. Het KNKV heeft zich aangesloten bij deze actie. Doet jouw vereniging […]
Lees meer
CKC Rheko genomineerd voor ‘Sportaccommodatie van het jaar 2023’
Accommodatie
CKC Rheko genomineerd voor ‘Sportaccommodatie van het jaar 2023’
CKC Rheko uit Rheden is genomineerd voor de titel van ‘Sportaccommodatie van het jaar 2023’ en is daarmee een van de vijf verenigingen die kans maakt op deze prijs. Het is de vierde keer dat deze prijs wordt uitgereikt en dit jaar waren er ruim zestig inschrijvingen. Op 10 mei wordt bekend wie er met […]
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Competitie
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Verenigingsservice
Met jouw vereniging naar de Kenonz Korfbal Leaguefinale?
Competitie
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Bestuurders Verenigingsservice
KNKV en korfbalverenigingen komen in actie voor voedselbank