Skip to the main content

Terugblik webinar ‘Hoe betaal ik de trainer/coach?’

Financiën Trainers

Bijna tweehonderd deelnemers waren vorige week aanwezig bij de webinars over de diverse betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach. Tijdens deze webinars gaf ervaringsdeskundige Jan de Jager uitleg over drie manieren waarop een vereniging een trainer/coach kan betalen. Hij vertelde over loon uit dienstbetrekking, resultaat overige werkzaamheden en de vrijwilligersvergoeding.

De Jager is al 35 jaar werkzaam bij de belastingdienst en al bijna dertig jaar korfbaltrainer. Daardoor heeft hij veel ervaring met de diverse betalingsmethodes. Een korte uitleg over de drie methodes vind je hieronder en het volledige webinar kun je terugkijken via YouTube en onderaan dit bericht. De bijbehorende presentatie vind je hier. Een uitwerking van de vragen die gesteld zijn tijdens het webinar en de bijbehorende antwoorden volgen zo snel mogelijk.

Loon uit dienstbetrekking

Bij deze methode stelt de vereniging met de trainer/coach een contract op waarin wordt aangegeven dat de trainer/coach verplicht is om op bepaalde tijden en voorwaarden training en coaching te verzorgen voor een selectie van de vereniging. Dit is de meest veilige maar ook de meest dure optie. Als een trainer/coach uiteindelijk €5000,- netto over wil houden zal de vereniging rond de €9000,- moeten betalen. Meer over deze methode en de voor- en nadelen lees je hier.

Resultaat overige werkzaamheden

Bij deze methode stelt de vereniging geen contract op waarin de trainer/coach iets verplicht wordt, maar stelt de vereniging een soort overeenkomst op waarin wordt geregeld dat de trainer/coach werkzaamheden uitvoert voor de vereniging en daar een bepaald bedrag voor krijgt. Ook deze manier is veilig maar ook hier moet een vereniging ongeveer €8000,- betalen als de trainer/coach uiteindelijk netto €5000,- per jaar over wil houden. Meer over deze methode en de voor- en nadelen lees je hier.

Vrijwilligersvergoeding

Bij deze methode stelt de vereniging geen contract op, maar een vrijwilligersovereenkomst waarin wordt aangegeven dat de trainer/coach als vrijwilliger werkzaamheden komt doen bij de vereniging. Dit is de goedkoopste manier voor de verenigingen maar dit vergt wel meer werk van de trainer/coach. Vaak denken verenigingen dan maximaal €1800,- mag betalen aan de trainer/coach, maar dat is niet zo. Meer over deze methode en de vrijwilligersregelingen lees je hier.

Terugkijken

Gerelateerde artikelen

Tegemoetkoming in verband met corona
Financiën
Tegemoetkoming in verband met corona

Half januari werd bekend dat de zaalcompetitie, met uitzondering van de (Reserve) Korfbal League, definitief niet doorgaat. Om verenigingen te helpen in deze bijzondere tijd, komt het KNKV …

Lees meer
Cursussen OldStars walking korfball
Korfbalaanbod Trainers
Cursussen OldStars walking korfball

Voor verenigingen die willen starten of gestart zijn met het aanbieden van OldStars walking korfball zijn er interessante opstart- en trainerscursussen.

Lees meer
Nieuwe clinic: 'Training geven: de basics'
Trainers
Nieuwe clinic: 'Training geven: de basics'

Voor beginnende trainers en ouders die een team gaan begeleiden heeft het KNKV de clinic ‘Training geven: de basics’ ontwikkeld. De trainers leren tijdens de clinic in één avond de basis van het training geven.

Lees meer

Topartikelen

Trainers
Gratis trainersclinics bij verenigingen in september
Competitie
Juni-competitie is gestart
Bestuurders Verenigingsservice
Vul de verenigingsmonitor in en zie hoe je vereniging ervoor staat