Skip to the main content

Terugblik op tweede webinar over duurzaamheid

Accommodatie

Afgelopen woensdag hebben ruim dertig korfbalverenigingen deelgenomen aan het tweede deel van de webinarserie over duurzaamheid. Nadat in het eerste webinar werd ingegaan op het verduurzamingstraject en de financieringsopties, stond dit tweede webinar in het teken van zonnepanelen en ledverlichting. Duurzaamheidsexpert en bestuurder van SportStroom Robert den Ouden vertelde over deze onderwerpen en gaf antwoord op vragen van deelnemers.

Tijdens het tweede webinar werd de technische werking van zonnepanelen met de bijbehorende omvormers, het type aansluiting (grootverbruik of kleinverbruik), salderen en kwaliteit besproken. Verder werd uitgelegd hoe ledverlichting werkt, waarbij werd ingegaan op ledlampjes, armaturen, het verschil tussen Lumen en Lux en de besturingsmogelijkheden. Ook kwam de keuring van lichtmasten, lichthinder en de besparing en terugverdientijd aan de orde.

Eerste of tweede webinar gemist

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je accommodatie en heb je een webinar gemist? Het eerste webinar kun je hier terugkijken. Als je meer wilt weten over de onderwerpen die besproken zijn tijdens het tweede webinar of de presentatie wilt ontvangen dan kun je contact opnemen met accommodatieadviseur Jan-Tonny Visser via jan-tonny.visser@knkv.nl.

Aanmelden derde webinar

Het derde en laatste webinar van deze serie gaat over verwarming, isolatie en ventilatie. Dit webinar vindt plaats op woensdagavond 20 januari. Deze webinarserie wordt georganiseerd door de KNHB, de KNLTB, de Atletiekunie, het KNKV en kennispartner SportStroom. Je kunt je aanmelden voor het derde webinar via de website van de KNHB. Meer over duurzaamheid vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Meer kansen door drempelverlaging BOSA-subsidieregeling
Accommodatie Financiën
Meer kansen door drempelverlaging BOSA-subsidieregeling
Steeds meer korfbalverenigingen en stichtingen maken gebruik van de subsidieregeling Stimulering Bouw en Onderhoud Sportaccommodaties (BOSA). In 2022 is 75,5 miljoen euro beschikbaar voor verenigingen en stichtingen die investeren in hun sportaccommodatie. De subsidie bedraagt 20% van de kosten voor de bouw en het onderhoud van sportaccommodaties, het beheer ervan en de aanschaf en het onderhoud […]
Lees meer
Lagere gasrekening voor KV Drachten dankzij infraroodpanelen
Accommodatie
Lagere gasrekening voor KV Drachten dankzij infraroodpanelen
KV Drachten zette de eerste stappen naar een gasloze sportaccommodatie. De vereniging plaatste onder andere infraroodpanelen, warmtepompen en isolatie als onderdeel van een uitgebreid verduurzamingstraject. Een traject dat startte met een energiescan van de gemeente waaruit een plan, acties en mooie resultaten volgden, waaronder een flinke besparing op de gasrekening en minder CO2-uitstoot. De energiescan […]
Lees meer
Update: FAQ Corona
Accommodatie Competitie Verenigingsservice
Update: FAQ Corona
Per 25 september zijn er wijzigingen in de landelijke coronamaatregelen. Op de pagina 'FAQ Corona' vind je de actuele informatie, op basis van het protocol van NOC*NSF.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt