Skip to the main content

Training geven: de basics

Opleidingen Trainers

Het KNKV biedt diverse opleidingen aan en deze vinden plaats bij de verenigingen. In verband met het coronavirus is er besloten om geen KNKV-bijeenkomsten meer bij verenigingen te organiseren. Dit heeft tot gevolg dat alleen individuele opleidingstrajecten door gaan, dit betreft de opleidingen tot KNKV-scheidsrechter en verenigingsscheidsrechter. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met team Opleidingen via opleidingen@knkv.nl.

Elke trainer is ooit begonnen met training geven. Maar hoe geef je een leuke training als complete beginner? Wat zijn de basisoefeningen die je in een korfbaltraining moet verwerken, en hoe weet je dat bijvoorbeeld als ouder die nog nooit korfbaltraining heeft gegeven?

Er zijn diverse trainersopleidingen binnen het KNKV, echter heeft niet iedereen tijd om hier aan deel te nemen. Tijdens de clinic ‘Training geven: de basics’ worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht, zodat de deelnemers een aantal tips en handvaten krijgen om in de praktijk mee aan de slag te kunnen gaan.

De avond is bedoeld voor een diverse doelgroep. Denk hierbij aan ouders, jeugdkorfballers die beginnen met training geven of aan oudere trainers die zich willen laten inspireren. De clinic ‘Training geven: de basics’ is dan ook laagdrempelig en eenvoudig te begrijpen voor iedereen! Alle oefeningen zijn gericht op training geven aan de jeugd. Plezier en succesbeleving van je spelers in het korfbal staat centraal.

In deze clinic komen de volgende onderwerpen naar voren:
  • De basis van een goede training;
  • De warming-up;
  • Scoren;
  • Gooien en vangen;
  • Wedstrijdvarianten.
Lesmateriaal
De clinic

Met de clinic ‘Training geven: de basics’ leer je toekomstige trainers de basis van het training geven. De bijbehorende lesmaterialen zijn vrij beschikbaar voor iedereen. De clinic wordt begeleid door één van de docenten van het KNKV en bestaat uit één avond. Deze clinic is geschikt om als vereniging af te nemen met meerdere deelnemers. Je kunt een leuke, laagdrempelige en afwisselende avond vol korfbal verwachten.

Kosten

Verenigingen die de clinic aanvragen worden in contact gebracht met de verenigingsadviseur. Er wordt gekeken naar een financiële ondersteuning vanuit het lokale sportakkoord. Bij een positieve toekenning worden de kosten voor de clinic (€ 300 ) volledig vergoed. Verenigingen die geen aanspraak kunnen maken op het lokale sportakkoord geeft het KNKV een korting van € 210. De vereniging belasten wij het restant van € 90 per clinic door, ongeacht het aantal deelnemers.

Aanmelden en betalen

Vanwege het coronavirus is aanmelden op dit moment helaas niet mogelijk. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met team Opleidingen via opleidingen@knkv.nl.

Een overzicht van alle trainersopleidingen vind je hier.

Gerelateerde Items

Coachen op sociaal gedrag
Opleidingen Trainers
Coachen op sociaal gedrag

Wil jij weten hoe je een klimaat creëert waar sporters met plezier leren, zodat ze meer winnen dan alleen hun wedstrijden? Dan is de cursus ‘Coachen op sociaal gedrag’ wat voor jou!

Lees meer
Handig voor trainers en coaches
Trainers
Handig voor trainers en coaches

Ben je op zoek naar inspiratie voor trainingen, wil je informatie uitwisselen met andere trainers en coaches, wil je bijscholing volgen of ben je op zoek naar korfbalvacatures? Kijk dan hier.

Lees meer
Regionale Talentencentra
Trainers
Regionale Talentencentra

Een regionaal talentencentrum biedt talenten in de directe omgeving in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel doorstroming naar hogere niveaus en nationale selecties.

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download