Skip to the main content

Beveiligd: Training geven: de basics

Opleidingen Trainers

Elke trainer is ooit begonnen met training geven. Maar hoe geef je een leuke training als complete beginner? Wat zijn de basisoefeningen die je in een korfbaltraining moet verwerken, en hoe weet je dat bijvoorbeeld als ouder die nog nooit korfbaltraining heeft gegeven?

Er zijn diverse trainersopleidingen binnen het KNKV, echter heeft niet iedereen tijd om hier aan deel te nemen. Tijdens de clinic ‘Training geven: de basics’ worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht, zodat de deelnemers een aantal tips en handvatten krijgen om in de praktijk mee aan de slag te kunnen gaan.

De avond is bedoeld voor een diverse doelgroep. Denk hierbij aan ouders, jeugdkorfballers die beginnen met training geven of aan oudere trainers die zich willen laten inspireren. De clinic ‘Training geven: de basics’ is dan ook laagdrempelig en eenvoudig te begrijpen voor iedereen! Alle oefeningen zijn gericht op training geven aan de jeugd. Plezier en succesbeleving van je spelers in het korfbal staat centraal.

In deze clinic komen de volgende onderwerpen naar voren:
  • De basis van een goede training;
  • De warming-up;
  • Scoren;
  • Gooien en vangen;
  • Wedstrijdvarianten.
Lesmateriaal
De clinic

Met de clinic ‘Training geven: de basics’ leer je toekomstige trainers de basis van het training geven. De bijbehorende lesmaterialen zijn vrij beschikbaar voor iedereen. De clinic wordt begeleid door één van de docenten van het KNKV en bestaat uit één avond. Deze clinic is geschikt om als vereniging af te nemen met meerdere deelnemers. Je kunt een leuke, laagdrempelige en afwisselende avond vol korfbal verwachten.

Kosten

De clinic is één van de trajecten die in aanmerking komen voor subsidie vanuit het Sportakkoord. Indien gefinancierd vanuit het (lokale) Sportakkoord is de clinic voor de vereniging gratis. Verenigingen die geen aanspraak kunnen maken op deze subsidiemogelijkheid betalen € 90,- per clinic, ongeacht het aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is 6, het maximum 18.

Aanmelden en betalen
  • Prijs: 90,00 €
Best practice

Een overzicht van alle trainersopleidingen vind je hier.

Gerelateerde Items

Korfbaltrainer 4
Opleidingen Trainers
Korfbaltrainer 4

Wil je een persoonlijk groeitraject afleggen en een programma volgen waarin je kennis deelt, je laat inspireren door experts en je jezelf verder kunt specialiseren? Dan is de KT4-opleiding wat voor jou!

Lees meer
Regionale Talentencentra
Talentontwikkeling Trainers
Regionale Talentencentra

Een regionaal talentencentrum biedt talenten in de directe omgeving in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf te ontwikkelen met als doel doorstroming naar hogere niveaus en nationale selecties.

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download