Skip to the main content

Training geven: de basics

Opleidingen Trainers

Hoe geef je leuke trainingen als complete beginner? Wat zijn de basisoefeningen die je in een korfbaltraining moet verwerken? Hoe ga je met kinderen om in een training? Tijdens de clinic ‘Training geven: de basics’ krijg je de basis van het korfbaltraining geven mee. Je krijgt concrete tips en handvatten om in de praktijk leuke en effectieve trainingen neer te zetten.

De avond is bedoeld voor een diverse doelgroep. Denk hierbij aan ouders, jeugdkorfballers die beginnen met training geven of aan oudere trainers die zich willen laten inspireren. De clinic is laagdrempelig en eenvoudig te begrijpen voor iedereen. De oefeningen zijn gericht op training geven aan de jeugd, waarbij plezier en succesbeleving centraal staan.

In deze clinic komen de volgende onderwerpen naar voren:
  • De basis van een goede training;
  • De warming-up;
  • Scoren;
  • Gooien en vangen;
  • Wedstrijdvarianten.
Lesmateriaal
Kosten

De clinic wordt begeleid door onze docenten en bestaat uit één avond. De clinic is geschikt om als vereniging af te nemen met meerdere deelnemers. De clinic is één van de trajecten die in aanmerking komt voor subsidie vanuit het Sportakkoord. Indien gefinancierd vanuit het (lokale) Sportakkoord is de clinic voor jouw vereniging gratis. Verenigingen die geen aanspraak kunnen maken op deze subsidiemogelijkheid betalen €100,- per clinic, ongeacht het aantal deelnemers. Het minimumaantal deelnemers is zes, het maximum achttien. Aanmelden kan vanaf september.

Aanmelden en betalen
  • Hidden
Best practice

Een overzicht van alle trainersopleidingen vind je hier.

Meest bekeken artikelen

Vereniging Centraal
Verenigingsservice
Vereniging Centraal
We willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van korfbal. De verenigingen zijn hierbij het belangrijkste middel om mensen te ‘verenigen’, oftewel te verbinden. Daarom is het belangrijk deze verenigingen centraal te stellen en ze zo goed mogelijk te adviseren en service te verlenen.
Lees meer
Back to School
Ledenwerving/-behoud Schoolkorfbal
Back to School
Met de A-jeugd en/of jonge senioren van jouw vereniging ‘Back to School’. het KNKV heeft een complete leidraad met voorbeeldmateriaal als hulpmiddel beschikbaar.
Lees meer
Webinars en kennissessies
Best practice Bestuurders Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice Vrijwilligers
Webinars en kennissessies
Om verenigingen op specifieke onderwerpen te ondersteunen verzorgt het KNKV diverse webinars en kennissessies. Hier vind je een overzicht van de gehouden webinars en kennissessies.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download