Skip to the main content

Training geven: de basics

Opleidingen Trainers

Elke trainer is ooit begonnen met training geven. Maar hoe geef je een leuke training als complete beginner? Wat zijn de basisoefeningen die je in een korfbaltraining moet verwerken, en hoe weet je dat bijvoorbeeld als ouder die nog nooit korfbaltraining heeft gegeven?

Er zijn diverse trainersopleidingen binnen het KNKV, echter heeft niet iedereen tijd om hier aan deel te nemen. Tijdens de clinic ‘Training geven: de basics’ worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht, zodat de deelnemers een aantal tips en handvatten krijgen om in de praktijk mee aan de slag te kunnen gaan.

De avond is bedoeld voor een diverse doelgroep. Denk hierbij aan ouders, jeugdkorfballers die beginnen met training geven of aan oudere trainers die zich willen laten inspireren. De clinic ‘Training geven: de basics’ is dan ook laagdrempelig en eenvoudig te begrijpen voor iedereen! Alle oefeningen zijn gericht op training geven aan de jeugd. Plezier en succesbeleving van je spelers in het korfbal staat centraal.

In deze clinic komen de volgende onderwerpen naar voren:
  • De basis van een goede training;
  • De warming-up;
  • Scoren;
  • Gooien en vangen;
  • Wedstrijdvarianten.
Lesmateriaal
De clinic

Met de clinic ‘Training geven: de basics’ leer je toekomstige trainers de basis van het training geven. De bijbehorende lesmaterialen zijn vrij beschikbaar voor iedereen. De clinic wordt begeleid door één van de docenten van het KNKV en bestaat uit één avond. Deze clinic is geschikt om als vereniging af te nemen met meerdere deelnemers. Je kunt een leuke, laagdrempelige en afwisselende avond vol korfbal verwachten.

Kosten

De clinic is één van de trajecten die in aanmerking komen voor subsidie vanuit het Sportakkoord. Indien gefinancierd vanuit het (lokale) Sportakkoord is de clinic voor de vereniging gratis. Verenigingen die geen aanspraak kunnen maken op deze subsidiemogelijkheid betalen € 90,- per clinic, ongeacht het aantal deelnemers.

Aanmelden en betalen

Vanaf oktober 2021 is het weer mogelijk je aan te melden. Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met team Opleidingen via opleidingen@knkv.nl.

Een overzicht van alle trainersopleidingen vind je hier.

Gerelateerde Items

Juryvoorzitter
Arbitrage Opleidingen
Juryvoorzitter

Bij wedstrijden in de zaalcompetitie in vastgestelde klassen wordt gespeeld met de schotklok. Om de wedstrijden in goede banen te leiden, zijn een drietal functionarissen nodig.

Lees meer
Korfbalmasterz
Arbitrage Opleidingen
Korfbalmasterz

Vanaf veertien jaar kun je via korfbalmasterz gaan oefenen met de spelregels met behulp van foto’s en filmpjes. Na het behalen van het spelregelbewijs kun je andere arbitrale opleidingen gaan volgen.

Lees meer
Vrijstelling/oud diploma
Opleidingen Trainers
Vrijstelling/oud diploma

Denk je dat je een vrijstelling kunt krijgen voor één van de KNKV-opleidingen omdat je al over bepaalde vaardigheden bezit? Hier lees je meer over eventuele vrijstellingen en oude diploma’s.

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download