Skip to the main content

Training geven: de basics

Opleidingen Trainers

Hoe geef je leuke trainingen als complete beginner? Wat zijn de basisoefeningen die je in een korfbaltraining moet verwerken? Hoe ga je met kinderen om in een training? Tijdens de clinic ‘Training geven: de basics’ krijg je de basis van het korfbaltraining geven mee. Je krijgt concrete tips en handvatten om in de praktijk leuke en effectieve trainingen neer te zetten.

De avond is bedoeld voor een diverse doelgroep. Denk hierbij aan ouders, jeugdkorfballers die beginnen met training geven of aan oudere trainers die zich willen laten inspireren. De clinic is laagdrempelig en eenvoudig te begrijpen voor iedereen. De oefeningen zijn gericht op training geven aan de jeugd, waarbij plezier en succesbeleving centraal staan.

In deze clinic komen de volgende onderwerpen naar voren:
  • De basis van een goede training;
  • De warming-up;
  • Scoren;
  • Gooien en vangen;
  • Wedstrijdvarianten.
Lesmateriaal
Kosten

De clinic wordt begeleid door onze docenten en bestaat uit één avond. De clinic is geschikt om als vereniging af te nemen met meerdere deelnemers. De clinic is één van de trajecten die in aanmerking komt voor subsidie vanuit het Sportakkoord. Indien gefinancierd vanuit het (lokale) Sportakkoord is de clinic voor jouw vereniging gratis. Verenigingen die geen aanspraak kunnen maken op deze subsidiemogelijkheid betalen €100,- per clinic, ongeacht het aantal deelnemers. Het minimumaantal deelnemers is zes, het maximum achttien. Aanmelden kan vanaf september.

Aanmelden en betalen
  • Hidden
Best practice

Een overzicht van alle trainersopleidingen vind je hier.

Meest bekeken artikelen

Technisch beleid
Trainers
Technisch beleid
Een technisch beleid is de basis van hoe er gekorfbald en verenigd wordt binnen een vereniging. Het bouwplan voor technisch beleid kan je helpen bij het opbouwen van jouw technische beleidsplan.
Lees meer
Jubilea leden
Verenigingsservice Vrijwilligers
Jubilea leden
Om leden, die zich als vrijwilliger inzetten en grote verdiensten voor hun club hebben in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet, kennen verenigingen verschillende vormen van onderscheidingen.
Lees meer
Arbitrage
KNKV Scheidsrechter
Hier vind je de nodige informatie over KNKV-scheidsrechters.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download