Skip to the main content

Kijk of luister terug: webinar technisch beleid

Trainers

Maandagavond 8 juni vond het eerste webinar technisch beleid plaats. Voor honderdvijftig belangstellenden gingen Tineke Bosch en Pleun van Doornik van Team Opleidingen in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer en mastercoach Jan-Sjouke van den Bos over alles wat met technisch beleid te maken heeft. Basis voor het webinar was het eerder die dag gelanceerde Bouwplan technisch beleid.

Hoe zorg je ervoor dat de hele vereniging achter je technische beleid staat? Waar begin je en wat hoort er centraal te staan in je beleid? Deze centrale vragen kwamen aan bod, naast onder andere de vragen die via de chat gesteld werden.

Het audiobestand vind je hier.

Jeugd

Van den Bos haalde ook het luisteren naar kinderen naar voren. “Gebruik het probleemoplossende vermogen van kinderen en laat je jeugd zoveel mogelijk actief korfballen en wedstrijdjes spelen. Ze leren het meest als ze zelf ‘problemen’ kunnen oplossen in het spel”, zo gaf de mastercoach aan. “Je hebt zeker een rol als trainer en coach maar de manier van coachen is bepalend, ga je het vragen aan de kinderen of ga je het voorzeggen?”

Ook kwamen punten als de E- en D-jeugd in een grote groep laten trainen in plaats van teams en het belang van trainersbegeleiding en -ontwikkeling naar voren en sprak Scholtmeijer over talentherkenning en het meten van ontastbare resultaten.

Vervolg

Het KNKV bekijkt aan de hand van de behoefte of deze succesvolle editie van het webinar een vervolg krijgt.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Praktijksessies: ontwikkel jezelf als trainersbegeleider
Bestuurders Trainers
Praktijksessies: ontwikkel jezelf als trainersbegeleider
Ben jij trainersbegeleider en wil je jezelf verder ontwikkelen? Of ga je deze functie binnenkort vervullen en doe je graag wat ervaring op? Kom dan naar één van de praktijksessies en ga aan de slag met een oefengroep. Door ervaring op te doen en de feedback die je krijgt, leer je hoe je trainers het […]
Lees meer
Digitaal korfbalcongres 2022: trends en ontwikkelingen
Arbitrage Bestuurders Trainers Verenigingsservice Vrijwilligers
Digitaal korfbalcongres 2022: trends en ontwikkelingen
Het korfbalcongres is terug! Het is tijd om elkaar weer te inspireren en samen naar de toekomst te kijken. Tijdens het digitale korfbalcongres, dat plaatsvindt van 9 tot en met 13 mei, zoomen experts samen met verenigingen in op trends en ontwikkelingen. Dit doen zij die week met diverse workshops voor bestuurders, trainers, coaches en […]
Lees meer
Aandacht voor training geven
Trainers
Aandacht voor training geven
Goede trainers zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het spelplezier van sporters en verdienen daarom aandacht en begeleiding. Wat vinden trainers daar zelf van?
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd