Skip to the main content

Kijk of luister terug: webinar technisch beleid

Trainers

Maandagavond 8 juni vond het eerste webinar technisch beleid plaats. Voor honderdvijftig belangstellenden gingen Tineke Bosch en Pleun van Doornik van Team Opleidingen in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer en mastercoach Jan-Sjouke van den Bos over alles wat met technisch beleid te maken heeft. Basis voor het webinar was het eerder die dag gelanceerde Bouwplan technisch beleid.

Hoe zorg je ervoor dat de hele vereniging achter je technische beleid staat? Waar begin je en wat hoort er centraal te staan in je beleid? Deze centrale vragen kwamen aan bod, naast onder andere de vragen die via de chat gesteld werden.

Het audiobestand vind je hier.

Jeugd

Van den Bos haalde ook het luisteren naar kinderen naar voren. “Gebruik het probleemoplossende vermogen van kinderen en laat je jeugd zoveel mogelijk actief korfballen en wedstrijdjes spelen. Ze leren het meest als ze zelf ‘problemen’ kunnen oplossen in het spel”, zo gaf de mastercoach aan. “Je hebt zeker een rol als trainer en coach maar de manier van coachen is bepalend, ga je het vragen aan de kinderen of ga je het voorzeggen?”

Ook kwamen punten als de E- en D-jeugd in een grote groep laten trainen in plaats van teams en het belang van trainersbegeleiding en -ontwikkeling naar voren en sprak Scholtmeijer over talentherkenning en het meten van ontastbare resultaten.

Vervolg

Het KNKV bekijkt aan de hand van de behoefte of deze succesvolle editie van het webinar een vervolg krijgt.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kader versterken met een clubkadercoach
Trainers
Kader versterken met een clubkadercoach

Acht korfbalverenigingen hebben het afgelopen jaar meegedaan aan het proeftuinenproject clubkadercoaching. Door mee te doen aan dit project kregen de trainers en coaches van de verenigingen ondersteuning van buurtsportcoaches.

Lees meer
Cursussen OldStars walking korfball
Korfbalaanbod Trainers
Cursussen OldStars walking korfball

Voor verenigingen die willen starten of gestart zijn met het aanbieden van OldStars walking korfball zijn er interessante opstart- en trainerscursussen.

Lees meer
Nieuwe clinic: 'Training geven: de basics'
Trainers
Nieuwe clinic: 'Training geven: de basics'

Voor beginnende trainers en ouders die een team gaan begeleiden heeft het KNKV de clinic ‘Training geven: de basics’ ontwikkeld. De trainers leren tijdens de clinic in één avond de basis van het training geven.

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
Webinar over vrijwilligers
Korfbalaanbod Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers