Skip to the main content

Terugblik webinar technisch beleid in de praktijk

Trainers

Afgelopen vrijdag organiseerde het KNKV in samenwerking met Spelenderwijs Verbeteren een webinar over technisch beleid. In dit webinar vertelde Spelenderwijs Verbeteren hoe je een korfbalvisie vanuit een technisch beleid kunt vertalen naar het inrichten van een training. Er werd onder andere ingegaan op de opbouw van een training, verschillende manieren van leren, het blijven uitdagen van sporters, het omgaan met niveauverschil en het trainen van de acht korfbalacties.

Dit webinar was een vervolg op de twee eerdere webinars over technisch beleid. Het eerste webinar ging over hoe je een technisch beleidsplan kunt opstellen en updaten en welke onderwerpen hierbij komen kijken. Als vervolg hierop werd een tweede webinar georganiseerd waarin Unitas/Perspectief praktijkervaringen deelde met betrekking tot het updaten van het technische beleid. In dit derde webinar werd de vertaalslag gemaakt naar hoe trainers een technisch beleid kunnen gebruiken.

Inhoud

Voorafgaand aan het webinar kregen de deelnemers een video toegestuurd waarin de korfbalvisie van Spelenderwijs Verbeteren werd uitgelegd. Vanuit een visie én vanuit wat jij als trainer belangrijk vindt, bouw je een training op. De deelnemers vonden vooral plezier, leren en uitdaging belangrijk. In het webinar werd uitgelegd hoe je door verschillende manieren van leren plezier en uitdaging kunt creëren. Er werd gesproken over impliciet leren, expliciet leren en differentieel leren.

Verder ging Spelenderwijs Verbeteren in op de acht korfbalacties en hoe je deze kunt trainen. Zo werd bijvoorbeeld verteld dat je sporters kunt blijven stimuleren en uitdagen door bij oefeningen verschillende omstandigheden te creëren door de materialen, ruimte en tijd aan te passen. Daarnaast werden veel vragen van deelnemers beantwoord aan de hand van praktijkvoorbeelden. Zo kwam onder andere het omgaan met niveauverschil ter sprake.

Terugkijken en vervolg

Je kunt het webinar onderaan deze pagina en hier terugkijken. De presentatie van Spelenderwijs Verbeteren, inclusief een overzicht van de acht korfbalacties, vind je hier. Team Opleidingen bekijkt de mogelijkheden voor een vervolg op dit webinar. Een overzicht van alle webinars vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Webinar voor trainers: technisch beleid in de praktijk
Trainers
Webinar voor trainers: technisch beleid in de praktijk

Vrijdagavond 29 januari organiseren het KNKV en Spelenderwijs Verbeteren een webinar waarin Spelenderwijs Verbeteren uitlegt hoe je een visie vanuit een technisch beleidsplan kunt vertalen naar concrete trainingen. Door de visie vanuit…

Lees meer
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers

Geef jij korfbaltraining en heb je de ambitie om hoofdcoach te worden? Dan is de KT4-opleiding wat voor jou! Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf onder leiding van professionals op het gebied…

Lees meer
Kader versterken met een clubkadercoach
Trainers
Kader versterken met een clubkadercoach

Acht korfbalverenigingen hebben het afgelopen jaar meegedaan aan het proeftuinenproject clubkadercoaching. Door mee te doen aan dit project kregen de trainers en coaches van de verenigingen ondersteuning van buurtsportcoaches.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders
KNKV zoekt bondsraadsleden: pak jij deze kans?
Trainers
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Bestuurders Verenigingsservice
Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering