Skip to the main content

Terugblik webinar technisch beleid in de praktijk

Trainers

Afgelopen vrijdag organiseerde het KNKV in samenwerking met Spelenderwijs Verbeteren een webinar over technisch beleid. In dit webinar vertelde Spelenderwijs Verbeteren hoe je een korfbalvisie vanuit een technisch beleid kunt vertalen naar het inrichten van een training. Er werd onder andere ingegaan op de opbouw van een training, verschillende manieren van leren, het blijven uitdagen van sporters, het omgaan met niveauverschil en het trainen van de acht korfbalacties.

Dit webinar was een vervolg op de twee eerdere webinars over technisch beleid. Het eerste webinar ging over hoe je een technisch beleidsplan kunt opstellen en updaten en welke onderwerpen hierbij komen kijken. Als vervolg hierop werd een tweede webinar georganiseerd waarin Unitas/Perspectief praktijkervaringen deelde met betrekking tot het updaten van het technische beleid. In dit derde webinar werd de vertaalslag gemaakt naar hoe trainers een technisch beleid kunnen gebruiken.

Inhoud

Voorafgaand aan het webinar kregen de deelnemers een video toegestuurd waarin de korfbalvisie van Spelenderwijs Verbeteren werd uitgelegd. Vanuit een visie én vanuit wat jij als trainer belangrijk vindt, bouw je een training op. De deelnemers vonden vooral plezier, leren en uitdaging belangrijk. In het webinar werd uitgelegd hoe je door verschillende manieren van leren plezier en uitdaging kunt creëren. Er werd gesproken over impliciet leren, expliciet leren en differentieel leren.

Verder ging Spelenderwijs Verbeteren in op de acht korfbalacties en hoe je deze kunt trainen. Zo werd bijvoorbeeld verteld dat je sporters kunt blijven stimuleren en uitdagen door bij oefeningen verschillende omstandigheden te creëren door de materialen, ruimte en tijd aan te passen. Daarnaast werden veel vragen van deelnemers beantwoord aan de hand van praktijkvoorbeelden. Zo kwam onder andere het omgaan met niveauverschil ter sprake.

Terugkijken en vervolg

Je kunt het webinar onderaan deze pagina en hier terugkijken. De presentatie van Spelenderwijs Verbeteren, inclusief een overzicht van de acht korfbalacties, vind je hier. Team Opleidingen bekijkt de mogelijkheden voor een vervolg op dit webinar. Een overzicht van alle webinars vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Praktijksessies: ontwikkel jezelf als trainersbegeleider
Bestuurders Trainers
Praktijksessies: ontwikkel jezelf als trainersbegeleider
Ben jij trainersbegeleider en wil je jezelf verder ontwikkelen? Of ga je deze functie binnenkort vervullen en doe je graag wat ervaring op? Kom dan naar één van de praktijksessies en ga aan de slag met een oefengroep. Door ervaring op te doen en de feedback die je krijgt, leer je hoe je trainers het […]
Lees meer
Gratis trainersclinics bij verenigingen in september
Trainers
Gratis trainersclinics bij verenigingen in september
De maand september staat in het teken van training geven. Een goede trainer is belangrijk voor het spelplezier en de ontwikkeling van korfballers en draagt daarmee bij aan ledenbehoud. Om zo veel mogelijk verenigingen te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun trainers, gaan KNKV-trainers in september naar verenigingen toe om gratis de clinic ‘Training geven: […]
Lees meer
Nieuwe clinic: 'Training geven: de basics'
Trainers
Nieuwe clinic: 'Training geven: de basics'
Voor beginnende trainers en ouders die een team gaan begeleiden heeft het KNKV de clinic ‘Training geven: de basics’ ontwikkeld. De trainers leren tijdens de clinic in één avond de basis van het training geven.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd