Skip to the main content

Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen

Bestuurders Verenigingsservice

Bestuurders hebben nog vier weken de tijd om de verenigingsmonitor in te vullen. Een unieke kans, die je vereniging veel voordelen oplevert. Twijfel je nog of je de monitor gaat invullen of stel je het invullen uit? Hieronder geven we je vijf redenen waarom je de verenigingsmonitor écht zou moeten invullen.

1. Je wordt geïnspireerd

Het invullen van de vragenlijst inspireert je en breng je op ideeën. Naast dat we merken dat de vragen en antwoordopties bestuurders op ideeën brengen, zijn in de vragenlijst allerlei voorbeelden en best practice-verhalen opgenomen, over thema’s als ledenwerving, duurzaamheid en het aantrekken van vrijwilligers. Zo kun jij na het invullen wellicht aan de slag met nieuwe initiatieven voor jouw vereniging.

2. Je krijgt toegang tot het benchmark dashboard

Door de verenigingsmonitor in te vullen, krijgt je vereniging twee jaar lang toegang tot een benchmark dashboard. Dat bevat informatie over visie, strategie, ledenbeleid, sporttechnische zaken, een sociaal veilige sportomgeving, accommodatiezaken, vrijwilligers, betaalde krachten, maatschappelijke impact, samenwerkingen en financiën. Op al deze gebieden kun je jouw vereniging vergelijken met andere verenigingen en zie je  waar kansen en uitdagingen liggen.

3. Je krijgt een op maat gemaakt advies over ontwikkelkansen

Verenigingen die dit jaar de verenigingsmonitor invullen, krijgen een persoonlijk advies van hun verenigingsadviseur over de ontwikkelkansen voor hun vereniging. Samen met jou gaat de verenigingsadviseur kijken waar voor jouw vereniging nog mogelijkheden liggen, zodat je concreet aan de slag kunt met een plan van aanpak. Een unieke kans op een op maat gemaakt advies van een professional!

4. Je draagt bij aan de toekomst van de sport

De uitkomsten van de verenigingsmonitor nemen we als KNKV mee bij het maken van beleid en keuzes. Daarnaast wordt de sportbrede data uit de verenigingsmonitor ook door NOC*NSF gebruikt voor het maken van beleid en keuzes. Hoe meer korfbalbestuurders de monitor invullen, hoe meer input de korfbalsport levert voor landelijk beleid en keuzes. Door de vragenlijst in te vullen help je dus niet alleen je vereniging, maar draag je bij aan de toekomst van sport en korfbal.

5. Grijp je kans nu het nog kan!

In 2024 sturen we de verenigingsmonitor niet uit. De volgende mogelijkheid om hem in te vullen, en dus toegang te krijgen tot het benchmark dashboard, is pas weer in 2025. Grijp dus nu je kans en vul de verenigingsmonitor uiterlijk 4 juni 2023 in!

Meer informatie

Wil je meer weten over de voordelen van het invullen van de verenigingsmonitor? In onderstaande verhalen lees je hoe het invullen andere verenigingen geholpen heeft:

Meer informatie over de verenigingsmonitor vind je hier. Heb je een vraag en staat deze niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met projectleider Mariska Kool door een mail te sturen naar verenigingsmonitor@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!