Skip to the main content

Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen

Bestuurders Verenigingsservice

Bestuurders hebben nog vier weken de tijd om de verenigingsmonitor in te vullen. Een unieke kans, die je vereniging veel voordelen oplevert. Twijfel je nog of je de monitor gaat invullen of stel je het invullen uit? Hieronder geven we je vijf redenen waarom je de verenigingsmonitor écht zou moeten invullen.

1. Je wordt geïnspireerd

Het invullen van de vragenlijst inspireert je en breng je op ideeën. Naast dat we merken dat de vragen en antwoordopties bestuurders op ideeën brengen, zijn in de vragenlijst allerlei voorbeelden en best practice-verhalen opgenomen, over thema’s als ledenwerving, duurzaamheid en het aantrekken van vrijwilligers. Zo kun jij na het invullen wellicht aan de slag met nieuwe initiatieven voor jouw vereniging.

2. Je krijgt toegang tot het benchmark dashboard

Door de verenigingsmonitor in te vullen, krijgt je vereniging twee jaar lang toegang tot een benchmark dashboard. Dat bevat informatie over visie, strategie, ledenbeleid, sporttechnische zaken, een sociaal veilige sportomgeving, accommodatiezaken, vrijwilligers, betaalde krachten, maatschappelijke impact, samenwerkingen en financiën. Op al deze gebieden kun je jouw vereniging vergelijken met andere verenigingen en zie je  waar kansen en uitdagingen liggen.

3. Je krijgt een op maat gemaakt advies over ontwikkelkansen

Verenigingen die dit jaar de verenigingsmonitor invullen, krijgen een persoonlijk advies van hun verenigingsadviseur over de ontwikkelkansen voor hun vereniging. Samen met jou gaat de verenigingsadviseur kijken waar voor jouw vereniging nog mogelijkheden liggen, zodat je concreet aan de slag kunt met een plan van aanpak. Een unieke kans op een op maat gemaakt advies van een professional!

4. Je draagt bij aan de toekomst van de sport

De uitkomsten van de verenigingsmonitor nemen we als KNKV mee bij het maken van beleid en keuzes. Daarnaast wordt de sportbrede data uit de verenigingsmonitor ook door NOC*NSF gebruikt voor het maken van beleid en keuzes. Hoe meer korfbalbestuurders de monitor invullen, hoe meer input de korfbalsport levert voor landelijk beleid en keuzes. Door de vragenlijst in te vullen help je dus niet alleen je vereniging, maar draag je bij aan de toekomst van sport en korfbal.

5. Grijp je kans nu het nog kan!

In 2024 sturen we de verenigingsmonitor niet uit. De volgende mogelijkheid om hem in te vullen, en dus toegang te krijgen tot het benchmark dashboard, is pas weer in 2025. Grijp dus nu je kans en vul de verenigingsmonitor uiterlijk 4 juni 2023 in!

Meer informatie

Wil je meer weten over de voordelen van het invullen van de verenigingsmonitor? In onderstaande verhalen lees je hoe het invullen andere verenigingen geholpen heeft:

Meer informatie over de verenigingsmonitor vind je hier. Heb je een vraag en staat deze niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met projectleider Mariska Kool door een mail te sturen naar verenigingsmonitor@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Opleidingen Talentherkenning in sport
Opleidingen Talentontwikkeling
Opleidingen Talentherkenning in sport
NMC Bright en Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) starten dit najaar weer met interessante opleidingen Talentherkenning in sport. Het doel van deze opleidingen is om de kwaliteit van talentherkenning in de sport te verbeteren door middel van gerichte opleiding, zodat sporters, coaches en ouders daarvan profiteren. De kennis en inzichten uit de opleidingen zijn toepasbaar […]
Lees meer
Ronald Buis en Peter van der Terp zwaaien af als topscheidsrechters
Arbitrage
Ronald Buis en Peter van der Terp zwaaien af als topscheidsrechters
Ronald Buis en Peter van der Terp hebben aangekondigd te stoppen als topscheidsrechters. Beide mannen waren jarenlang actief in de arbitrage, zowel nationaal als internationaal, en zijn een rolmodel voor ambitieuze scheidsrechters. Als KNKV zijn we hen dankbaar voor hun inzet voor de korfbalsport. Buis fluit aankomend weekend zijn laatste wedstrijd: de play-off tussen PKC/Vertom […]
Lees meer
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics
Om zoveel mogelijk beginnende trainers de basis van het training geven te leren, gaan we in september weer naar verenigingen toe om de clinic ‘Training geven: de basics’ te geven. Door deze clinic aan te vragen, kunnen de nieuwe trainers van jouw vereniging direct bij de start van het nieuwe seizoen de basis van het […]
Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Trainers
KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics
Competitie
Bijeenkomsten over Competitie 2.0 en de Rompregeling Arbitrage