Skip to the main content

Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen

Bestuurders Verenigingsservice

Bestuurders hebben nog vier weken de tijd om de verenigingsmonitor in te vullen. Een unieke kans, die je vereniging veel voordelen oplevert. Twijfel je nog of je de monitor gaat invullen of stel je het invullen uit? Hieronder geven we je vijf redenen waarom je de verenigingsmonitor écht zou moeten invullen.

1. Je wordt geïnspireerd

Het invullen van de vragenlijst inspireert je en breng je op ideeën. Naast dat we merken dat de vragen en antwoordopties bestuurders op ideeën brengen, zijn in de vragenlijst allerlei voorbeelden en best practice-verhalen opgenomen, over thema’s als ledenwerving, duurzaamheid en het aantrekken van vrijwilligers. Zo kun jij na het invullen wellicht aan de slag met nieuwe initiatieven voor jouw vereniging.

2. Je krijgt toegang tot het benchmark dashboard

Door de verenigingsmonitor in te vullen, krijgt je vereniging twee jaar lang toegang tot een benchmark dashboard. Dat bevat informatie over visie, strategie, ledenbeleid, sporttechnische zaken, een sociaal veilige sportomgeving, accommodatiezaken, vrijwilligers, betaalde krachten, maatschappelijke impact, samenwerkingen en financiën. Op al deze gebieden kun je jouw vereniging vergelijken met andere verenigingen en zie je  waar kansen en uitdagingen liggen.

3. Je krijgt een op maat gemaakt advies over ontwikkelkansen

Verenigingen die dit jaar de verenigingsmonitor invullen, krijgen een persoonlijk advies van hun verenigingsadviseur over de ontwikkelkansen voor hun vereniging. Samen met jou gaat de verenigingsadviseur kijken waar voor jouw vereniging nog mogelijkheden liggen, zodat je concreet aan de slag kunt met een plan van aanpak. Een unieke kans op een op maat gemaakt advies van een professional!

4. Je draagt bij aan de toekomst van de sport

De uitkomsten van de verenigingsmonitor nemen we als KNKV mee bij het maken van beleid en keuzes. Daarnaast wordt de sportbrede data uit de verenigingsmonitor ook door NOC*NSF gebruikt voor het maken van beleid en keuzes. Hoe meer korfbalbestuurders de monitor invullen, hoe meer input de korfbalsport levert voor landelijk beleid en keuzes. Door de vragenlijst in te vullen help je dus niet alleen je vereniging, maar draag je bij aan de toekomst van sport en korfbal.

5. Grijp je kans nu het nog kan!

In 2024 sturen we de verenigingsmonitor niet uit. De volgende mogelijkheid om hem in te vullen, en dus toegang te krijgen tot het benchmark dashboard, is pas weer in 2025. Grijp dus nu je kans en vul de verenigingsmonitor uiterlijk 4 juni 2023 in!

Meer informatie

Wil je meer weten over de voordelen van het invullen van de verenigingsmonitor? In onderstaande verhalen lees je hoe het invullen andere verenigingen geholpen heeft:

Meer informatie over de verenigingsmonitor vind je hier. Heb je een vraag en staat deze niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met projectleider Mariska Kool door een mail te sturen naar verenigingsmonitor@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Athletic Skills Model-opleidingen voor korfbaltrainers in 2024
Opleidingen Trainers
Athletic Skills Model-opleidingen voor korfbaltrainers in 2024
Wil jij je vaardigheden als trainer/coach verder ontwikkelen? Begin 2024 start Athletic Skills Model (ASM) weer met de ASM-instructeursopleiding Advanced, een opleiding die ook voor korfbaltrainers en -coaches interessant kan zijn. Het ASM is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd model voor alle bewegers. De ASM-opleidingen zijn speciaal ontwikkeld om dit model te leren implementeren binnen […]
Lees meer
Storing in de KNKV Wedstrijdzaken-app (update 14:15)
Competitie
Storing in de KNKV Wedstrijdzaken-app (update 14:15)
Er was een storing in de KNKV Wedstrijdzaken-app, waardoor het DWF ook niet beschikbaar was.  Update 14:15 uur: De app werkt weer. Doordat iedereen nu tegelijk inlogt kan het nog even duren voordat iedereen direct er in kan, maar dat is een kwestie van tijd. Afhandelen wedstrijden We verzoeken iedereen nu de storing opgelost is, […]
Lees meer
Bondsraadsvergadering 16 december 2023
KNKV Organisatie
Bondsraadsvergadering 16 december 2023
Zaterdag 16 december 2023 vindt er weer een bondsraadsvergadering plaats. De agenda en bijbehorende stukken voor deze vergadering zijn vandaag naar de verenigingen verstuurd en zijn ook hier te vinden. Deze vergadering, in de strategische cyclus de evaluerende vergadering genoemd, staat in het teken van het terugkijken op het afgelopen seizoen door middel van het […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
TeamNL Korfbal wint elfde WK-goud in historische finale
Competitie
Definitief programma zaalcompetitie
Best practice Verenigingsservice
Er is weer een nieuw KNKV Magazine!