Skip to the main content

Verenigingsmonitor

Bestuurders

Om verenigingen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en inzichtelijk te maken hoe verenigingen zich tot elkaar verhouden heeft het KNKV in samenwerking met NOC*NSF en andere sportbonden een verenigingsmonitor ontwikkeld. De verenigingsmonitor brengt situaties van verenigingen in kaart op basis van een vragenlijst die verenigingen invullen. Dit resulteert in een Benchmark Dashboard waarin bestuurders hun vereniging kunnen vergelijken met andere verenigingen en op basis daarvan beleid kunnen ontwikkelen. Verenigingen kunnen de verenigingsmonitor jaarlijks invullen in mei en juni.

Benchmark Dashboard

Met de verenigingsmonitor krijgen bestuurders inzicht in hoe de vereniging ervoor staat. Door de vereniging in het Benchmark Dashboard op specifieke onderdelen te vergelijken met andere verenigingen, zien bestuurders op welke terreinen het goed gaat, waarin verbeteringen doorgevoerd kunnen worden en waar kansen liggen. Een extra voordeel is dat de ingevulde gegevens bewaard blijven zodat de vereniging historie opbouwt. Een voorbeeld van het Benchmark Dashboard zie je hieronder. Meer informatie over de verenigingsmonitor en het Benchmark Dashboard vind je hier.

Infographic 

NB: Met ingang van 2020 is de servicemeting vervangen door de Verenigingsmonitor 

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over de verenigingsmonitor? Kijk dan eens op de pagina met veelgestelde vragen. Met vragen die niet tussen de veel gestelde vragen staan, kunnen bestuurders terecht bij projectleider Mariska Kool door een e-mail te sturen naar mariska.kool@knkv.nl.

Gerelateerde Items

Veiligheid sportterrein
Accommodatie Bestuurders
Veiligheid sportterrein

Ieder bestuur en/of de eigenaren van een sportaccommodatie zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van dat sportterrein.

Lees meer
Sportakkoord
Bestuurders
Sportakkoord

Het Sportakkoord richt zich op versterking van verenigingen. Het doel van het Sportakkoord is om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Om dit te…

Lees meer
Oprichten vereniging
Bestuurders Verenigingsservice
Oprichten vereniging

Stappenplan oprichten vereniging.

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download