Skip to the main content

Verenigingsmonitor

Bestuurders

Om verenigingen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en inzichtelijk te maken hoe verenigingen zich tot elkaar verhouden heeft het KNKV in samenwerking met NOC*NSF en andere sportbonden een verenigingsmonitor ontwikkeld. De verenigingsmonitor brengt situaties van verenigingen in kaart op basis van een vragenlijst die verenigingen invullen. Dit resulteert in een benchmarkdashboard waarin bestuurders hun vereniging kunnen vergelijken met andere verenigingen en op basis daarvan beleid kunnen ontwikkelen. Verenigingen kunnen de verenigingsmonitor jaarlijks invullen in mei en juni.

Benchmarkdashboard

Met de verenigingsmonitor krijgen bestuurders inzicht in hoe de vereniging ervoor staat. Door de vereniging in het benchmarkdashboard op specifieke onderdelen te vergelijken met andere verenigingen, zien bestuurders op welke terreinen het goed gaat, waarin verbeteringen doorgevoerd kunnen worden en waar kansen liggen. Een extra voordeel is dat de ingevulde gegevens bewaard blijven zodat de vereniging historie opbouwt. Een voorbeeld van het benchmarkdashboard zie je hieronder. Meer informatie over de verenigingsmonitor en het benchmarkdashboard vind je hier.

Infographic 

NB: Met ingang van 2020 is de servicemeting vervangen door de Verenigingsmonitor 

Veel gestelde vragen

Voordat verenigingen beginnen met het invullen van de vragenlijst, adviseren we de veelgestelde vragen goed door te lezen.

Met vragen die niet tussen de veel gestelde vragen staan kunnen bestuurders terecht bij projectleider Mariska Kool door een e-mail te sturen naar mariska.kool@knkv.nl.

Gerelateerde Items

Oprichten vereniging
Bestuurders Verenigingsservice
Oprichten vereniging

Stappenplan oprichten vereniging.

Lees meer
Belastingen
Accommodatie Bestuurders Financiën
Belastingen

Ook als sportvereniging heb je in meer of mindere mate te maken met belastingen.

Lees meer
Betaalde arbeid
Bestuurders Financiën
Betaalde arbeid

Binnen een korfbalvereniging kun je denken aan betaalde arbeid bijvoorbeeld in de relatie bestuur – trainer.

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download