Skip to the main content

KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers

Ledenwerving/-behoud Trainers

Lopen er bij jouw vereniging jonge, actieve en gemotiveerde jeugdtrainers rond? En willen jullie samen met hen aan de slag met het thema ledenwerving? Dat kan met het MDT-traject ‘Next Generation Korfbaltrainers’ van het KNKV!

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een landelijk programma vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit programma biedt jongeren de kans om via een speciaal traject hun talenten te ontwikkelen. Ook vanuit het KNKV is er zo’n traject dat veel mooie kansen biedt voor jongeren en verenigingen. Kosteloos aanmelden is vanaf nu mogelijk!

Wat houdt het traject in?

In het door het KNKV ontwikkelde MDT-traject, staat lesgeven centraal. De deelnemende jongeren zijn tussen de 16 en 27 jaar oud en gaan, met ondersteuning van hun vereniging en het KNKV, aan de slag met het geven van korfballessen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar oud. Tijdens deze lessen maken kinderen kennis met korfbal en worden ze zich bewust van de gendergelijkheid die aan korfbal verbonden is. Het doel is om kinderen te enthousiasmeren lid te worden van een korfbalvereniging.

Het traject bestaat uit 30 uur, waarin er natuurlijk lessen worden voorbereid en gegeven op scholen en/of bso’s. Ook verzorgen de jongeren twee vervolgtrainingen op de vereniging. De deelnemers worden hierbij ondersteund door professionals, bijvoorbeeld via clinics en workshops.

Wat levert het op?

Next Generation Korfbaltrainers #MDT is voor jongeren een unieke kans om kosteloos hun skills verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgt iedere deelnemer die het traject succesvol afrondt een beloningspakket, met daarin onder andere een paar Mizuno-schoenen, een KNKV T-shirt en een JBL-box. Ook maken deelnemers kans op andere gave prijzen.

Ook voor verenigingen is er veel winst te behalen. De jongeren worden in het traject namelijk begeleid en leren dingen die ze binnen de vereniging toe kunnen passen en over kunnen dragen op andere kaderleden. Daarnaast gaan ze door de lessen op de basisscholen en/of bso’s in de omgeving, aan de slag met ledenwerving. Uiteindelijk profiteert de vereniging dus ook!

Ben of ken jij een Next Generation Korfbaltrainer?

Ben of ken jij een getalenteerde trainer, enthousiaste sportstudent of ambitieuze korfbalfanaat tussen de 16 en 27 jaar? De aanmelding voor het MDT-traject is nu geopend! Aanmelden kan alleen en in duo’s via deze link. Heb je vragen of wil je meer informatie? Kijk dan op deze pagina of stuur een mail naar mdt@knkv.nl.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Ronald Buis en Peter van der Terp zwaaien af als topscheidsrechters
Arbitrage
Ronald Buis en Peter van der Terp zwaaien af als topscheidsrechters
Ronald Buis en Peter van der Terp hebben aangekondigd te stoppen als topscheidsrechters. Beide mannen waren jarenlang actief in de arbitrage, zowel nationaal als internationaal, en zijn een rolmodel voor ambitieuze scheidsrechters. Als KNKV zijn we hen dankbaar voor hun inzet voor de korfbalsport. Buis fluit aankomend weekend zijn laatste wedstrijd: de play-off tussen PKC/Vertom […]
Lees meer
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics
Om zoveel mogelijk beginnende trainers de basis van het training geven te leren, gaan we in september weer naar verenigingen toe om de clinic ‘Training geven: de basics’ te geven. Door deze clinic aan te vragen, kunnen de nieuwe trainers van jouw vereniging direct bij de start van het nieuwe seizoen de basis van het […]
Lees meer
Meld je aan voor de KT3-opleiding in 2024-2025!
Opleidingen Trainers
Meld je aan voor de KT3-opleiding in 2024-2025!
KZ/Keukensale.com was dit seizoen één van de locaties waar een KT3-opleiding werd gegeven. De zes fanatieke deelnemers daar hebben de trainersopleiding met goed gevolg afgerond en ontvingen afgelopen weekend hun diploma. Wil jij je skills als trainer of trainster ook verbeteren? Het is nu mogelijk om je aan te melden voor de KT3-opleiding voor komend […]
Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Trainers
KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics
Competitie
Bijeenkomsten over Competitie 2.0 en de Rompregeling Arbitrage