Skip to the main content

KV VERS

Gezondere sportomgeving

Het NOC*NSF en de KNVB zijn vanuit het Nationaal Preventieakkoord een maatschappelijk project gestart onder de noemer FC VERS waarbij zij verenigingen helpen om een gezonde sportomgeving te creëren. Hierbij staan de thema’s gezonde voeding, alcohol, roken en gastvrijheid centraal. Als KNKV zijn wij hierbij aangesloten met KV VERS.

KV VERS sluit aan bij de weg die veel verenigingen al ingeslagen zijn met de gezondere sportkantine en rookvrij sportterrein. Met dit programma -waarbij ook Team:Fit betrokken is- wordt samen met de vereniging een totale kantinebeleving neergezet. Hierbij staat een verantwoord assortiment centraal, maar is er ook aandacht voor roken, alcohol, uitstraling en gastvrijheid van de kantine als thuishonk van de vereniging. Team:Fit is een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) dat zich inzet om verenigingen en sportorganisaties te ondersteunen op weg naar een gezondere sportomgeving.

Ontwikkelen van Fieldlabs

Het maatschappelijk project SV VERS moet zorgen voor een aantal Fieldlabs (modelkantines) voor een gezondere sportomgeving. Naast de drie voetbalverenigingen die al in een pilot draaien doen ook twee tennis- en hockeyverenigingen mee. Voor korfbal zijn ODO Maasland en Wit-Blauw/GreenOrganics, Kampen en TOP/Litta Sassenheim hiervoor in aanmerking gekomen.

Zij gaan met een verenigingscoach vanuit Team:Fit -verbonden aan de vereniging- het programma KV VERS binnen hun vereniging opzetten. Deze verenigingen gaan fungeren als Fieldlab voor collega-verenigingen.

Heb je vragen? Neem contact op via verenigingcentraal@knkv.nl

Gerelateerde Items

Verantwoord alcoholgebruik
Gezondere sportomgeving
Verantwoord alcoholgebruik

Iedere vereniging beschikt over een bar. Bij het schenken van alcohol komt verantwoordelijkheid kijken. Een goede invulling geven aan de wetten, plichten en normen rond de bar en alcohol vraagt aandacht en …

Lees meer
Gezondere sportomgeving
Gezondere sportomgeving Verenigingsservice
Gezondere sportomgeving

Sporten draagt bij aan een gezonde leefstijl, een gezond gewicht en minder stress. Bij sporten en bewegen hoort uiteraard ook een gezondere sportomgeving: een rookvrij sportterrein waar gezonde voeding en verantwoord alcoholgebruik …

Lees meer
Gezondere sportkantine
Gezondere sportomgeving
Gezondere sportkantine

Een gezondere sportkantine houdt in dat men gezonde alternatieven aanbiedt naast de al aangeboden producten. Ben je benieuwd  hoe jullie kantine ervoor staat of wil je aan de slag?

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download