Skip to the main content

Externe samenwerkingen

Bestuurders

Het is voor verenigingen belangrijk om ‘over hun eigen grenzen’ heen te kijken. Samenwerken met externe partners kan de vereniging veel nieuwe inzichten en kansen opleveren. Door deze kansen op te pakken kan de vereniging zich verder ontwikkelen.

Denk bijvoorbeeld aan het huisvesten van een BSO (Buitenschoolse Opvang) op je accommodatie. Kinderen leren de accommodatie kennen en je krijgt de mogelijkheid om je sport aan te bieden. Ouders komen hun kinderen ophalen en maken zo ook kennis met je vereniging.

Een ander voorbeeld is de samenwerking met de zorg, bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Hij of zij kan voorlichtingsavonden geven over blessurepreventie. Daar staat tegenover dat de therapeut met zijn klanten gebruik kan maken van bepaalde faciliteiten waarover de vereniging beschikt zoals bijv. een krachthonk.

Buurtbewoners weten op deze manier van jouw bestaan als vereniging af en leren de vereniging kennen. Dit leidt tot een grotere zichtbaarheid en een vaste plek binnen de wijk, dorp of stad.

Gemeente

Van groot belang is de relatie en de samenwerking met de gemeente. Veel gemeenten hebben clubkadercoaches (voorheen combinatiefunctionarissen) in dienst die bij jouw vereniging ingezet kunnen worden om handen en voeten te geven aan sportstimulering en kunnen de vereniging ondersteunen bij onder andere beleidszaken, ledenwerving en –behoud tot het geven van korfballessen op school.

Als je denkt aan gemeenten dan denk je ook aan sportservicebureaus. Ook deze instanties kunnen veel voor de vereniging betekenen als het gaat om advisering en ondersteuning maar ook voor sportgenerieke cursussen kun je bij hen terecht.

Voor financiering van deze trajecten biedt het sportakkoord veel mogelijkheden.

Best practice
Meer informatie en vragen

Op de site van clubbase vind je meer over de kansen en inzichten die in de open vereniging gedachte zijn uitgewerkt. Heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact op met de verenigingsadviseur.

 

Meest bekeken artikelen

Gezondere sportkantine
Gezondere sportomgeving
Gezondere sportkantine
Een gezondere sportkantine houdt in dat men gezonde alternatieven aanbiedt naast de al aangeboden producten. Ben je benieuwd  hoe jullie kantine ervoor staat of wil je aan de slag?
Lees meer
Rookvrij sportterrein
Accommodatie Gezondere sportomgeving
Rookvrij sportterrein
Roken en sport gaan niet samen. Met een rookvrij korfbalterrein draagt je vereniging uit dat niet-roken de norm is.
Lees meer
Korfbalmasterz
Arbitrage Opleidingen
Korfbalmasterz
Vanaf veertien jaar kun je via korfbalmasterz gaan oefenen met de spelregels met behulp van foto’s en filmpjes. Na het behalen van het spelregelbewijs kun je andere arbitrale opleidingen gaan volgen.
Lees meer

Populaire downloads

sdasd
Routekaart competitie
Download
sdfsd
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download