Skip to the main content

Blessurepreventie

(Sport) Medische zaken
Sportzorg.nl

Welke sportblessures zijn er? Op de site Sportzorg.nl kun je informatie vinden over de meest voorkomende sportblessures.

Als je een blessure oploopt is dat heel erg vervelend, vooral als je hierdoor tijdelijk niet meer kunt korfballen. Veel blessures genezen vanzelf, maar soms is er hulp nodig van een gespecialiseerde sportarts of sportfysiotherapeut. Een juiste diagnose is belangrijk om het genezingstraject zo goed mogelijk te doorlopen. Veel korfballers denken dat de sportarts er alleen voor de topsporter is, dat is een fabeltje. De sportarts is er voor alle sporters. Op deze website kun je een sportarts en/of sportfysiotherapeut in jouw omgeving vinden. Deze zorgprofessionals kunnen jou het beste helpen om weer zo snel en fit mogelijk op het korfbalveld te verschijnen.

Voorkomblessures.nl

Deze site is een platform waar sporters alles te weten komen over het voorkomen van blessures. Wilfried de Jong ‘behandelt’ sporters met blessures en geeft 3-dimensionale kijkjes in het lichaam. Een ander belangrijk onderdeel van de site bestaat uit het testgedeelte. Je test je kennis, ziet hoeveel risico je loopt en hoe je de kans op een blessure kunt verkleinen. Na het maken van de test krijg je advies op maat. Met al deze kennis voorkom je straks misschien wel dat je niet buitenspel hoeft te staan vanwege een vervelende blessure. Op de site Voorkomblessures.nl kun je een paar korfbalspecifieke maatregelen vinden.

Enkelblessurepreventie
De enkelblessure is de meest voorkomende blessure binnen korfbal. Omdat veel korfballers niet de juiste maatregelen nemen, treden veel herhalingen op. Of nog erger, men stopt met korfbal vanwege zwakke enkels. Zulke zwakke enkels zijn goed trainbaar. Op deze app kun je een overzicht van spierversterkende oefeningen en informatie over enkelbraces vinden. De app kun je downloaden op je smartphone zodat je de oefeningen mee kunt nemen naar het veld of de zaal.
Het KNKV heeft al jarenlang een partner/suppliership met Push Sports Braces. Zij zijn actief op het gebied van orthopedische braces en hebben zeer veel ervaring in het ontwikkelen en fabriceren van orthopedische braces en verwante diensten. Naast zijn eigen deskundigheid en knowhow heeft Push Sports Braces toegang tot de deskundigheid van een netwerk van wetenschappers, specialisten en technici uit een verscheidenheid aan disciplines.
In samenwerking met VeiligheidNL en Push Sports worden regelmatig bijeenkomsten enkelblessurepreventie georganiseerd.

Bestellen van de Push Sports Braces kan natuurlijk via korfbalshop.

 

 

Hoofdletsel

Hoofdletsel komt niet heel vaak voor bij korfbal, maar het is natuurlijk wel iets waar je zorgvuldig mee om moet gaan. In de Hoofdletsel Sport apphelpen lijstjes en testjes om fysieke symptonen van hoofd- en hersenletsel te herkennen en het geheugen van de sporter middels de juiste vragen te controleren. De app geeft advies over hoe te handelen in verschillende situaties, tot en met het direct bellen van 112.

Verzekering

Een snelle diagnose en een deskundig sportmedisch advies zijn essentieel voor mensen die willen blijven of willen beginnen met sporten. Veel zorgverzekeringen vergoeden per jaar één of meer consulten bij de sportarts. Op deze site zie je in een oogopslag wat jouw zorgverzekering vergoedt. Bedenk dat het slim is om de juiste verzekering bij je hobby te kiezen.
Leden van het KNKV kunnen met de collectieve zorgverzekering bij het Zilveren Kruis onder andere korting krijgen op de basis- en aanvullende verzekering, ook voor de meeverzekerde partner en kinderen.

Artikelen

Meest bekeken artikelen

Project 'Korfbal en inclusie'
Sociaal veilige sport Strategische projecten
Project 'Korfbal en inclusie'
Korfbal is een unieke sport met een sociaal karakter. Hiermee kan de korfbal community ook breder (inter)nationaal de maatschappij bewegen. Als KNKV kiezen we hierin één belangrijk overkoepelend thema: Gendergelijkheid & inclusie. Dit maatschappelijke thema zit in de kern van de korfbalsport. Het project ‘Korfbal en inclusie’ zet zich ervoor in om op dit thema […]
Lees meer
Ontstaan van korfbal
Historie
Ontstaan van korfbal
Korfbal is in 1902 geïntroduceerd door de Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuysen. Hij werd hierbij geïnspireerd door het Zweedse spel ‘Ringboll’.
Lees meer
Archief
Historie
Archief
Het archief van het Koninklijk Nederlandse Korfbalverbond is onderdeel van het Nationaal Archief in Den Haag. Het bevat stukken over de  organisatie en taakuitvoering van de (Koninklijke) Nederlandse Korfbalbond, de Christelijke Korfbalbond in Nederland, de Nederlandse Dames Korfbalbond en het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en hun onderdelen (regionale bonden, Afdelingen en Districten) uit de periode 1903-2019.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download