Skip to the main content

Ledenwerving

Ledenwerving/-behoud

Hoe beter jouw vereniging in weet te spelen op de wensen en behoeften van potentiële leden, hoe groter de kans is dat de
potentiële leden zich verbinden aan jouw vereniging.

Ook het KNKV ontwikkelt, naast het reguliere korfbal, nieuw aanbod voor de verschillende doelgroepen. Passende korfbalvormen bij elke leeftijdsgroep, die samen met verenigingen en spelers ontwikkeld zijn om een leven lang korfbal mogelijk te maken.

Producten voor ledenwerving

Een aantal succesvolle concepten om nieuwe leden te werven zijn

Als je begint met het werven van leden is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Voldoende en gemotiveerde vrijwilligers zijn een must tijdens het voorbereiden en uitvoeren van ledenwervingsactiviteiten. Zonder vrijwilligers kunnen er geen leden geworven worden.
  • Bekijk of er plaats is voor nieuwe leden binnen jouw vereniging. Als er bijvoorbeeld niet voldoende trainers zijn, kan er niet altijd gestart worden met het werven van leden. Ook voldoende ruimte binnen jouw accommodatie(s) is belangrijk.
  • Inventariseer welke jeugdsport kennismakingsactiviteiten er al in je gemeente worden georganiseerd. Hier kun je op inspelen of wellicht bij meeliften of aansluiten.
  • Ledenbehoud is net zo belangrijk als ledenwerving. Verliezen jullie veel leden? Kijk dan ook wat je kan doen aan het behouden van de huidige leden.
  • Als jouw vereniging een grootschalig evenement organiseert, bijvoorbeeld in het kader van een ledenwervingsactiviteit, moet er een evenementenvergunning worden aangevraagd.
Best practice
Meer informatie

Meer informatie over de verschillende korfbalvormen vind je hier.
Op Sport.nl/voorclubs vind je veel goede informatie over ledenwerving.

Vragen?

Heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact op met de verenigingsadviseur

 

 

 

Gerelateerde Items

Studentenkorfbal
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Studentenkorfbal

Onderdeel van het korfbal in Nederland is het studentenkorfbal. De elf studentenkorfbalverenigingen met zo’n 800 studenten doen mee met de reguliere korfbalcompetitie van het KNKV.

 

Lees meer
Vrienden- en vriendinnentraining
Ledenwerving/-behoud
Vrienden- en vriendinnentraining

Het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol concept om nieuwe jeugdleden te werven. Het KNKV heeft handige hulpmiddelen beschikbaar.

Lees meer
Ledenbehoud
Ledenwerving/-behoud
Ledenbehoud

Door aandacht te hebben voor je leden en inzicht te hebben in de wensen en behoeften van je leden kun je ervoor zorgen dat de leden ook lid blijven.

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download