Skip to the main content

Sportakkoord

Bestuurders

Het doel van het Sportakkoord is om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Om dit te realiseren worden er in gemeenten afspraken  gemaakt in een lokaal Sportakkoord. Lokale sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties zijn hierbij betrokken. Samen bepalen deze partijen de ambities in jouw gemeente voor de sport. Het Sportakkoord richt zich op versterking van verenigingen. Vanuit het sportakkoord zijn er flinke subsidies te verkrijgen voor activiteiten op de volgende thema’s: 

  • Vitale verenigingen – bijv. workshop vrijwilligersmanagement of bestuurscoaching 
  • Vaardig in bewegen – bijv. opleidingen, zoals voor  KT2 en KT3, KorfbalMasterz.
  • Positieve sportcultuur – bijv. scholing voor vertrouwenscontactpersoon 
  • Inclusief sporten en bewegen – bijv. stimuleringsbudget voor de vereniging voor sporters met een beperking.  
  • Duurzame sportinfrastructuur – bijv. begeleiding van de vereniging om accommodatie energiezuinig te maken. 
Meer informatie

Op welke manier kun je als vereniging hier gebruik van maken?
Wil je gebruikmaken van kansen die het sportakkoord voor jouw vereniging biedt, neem dan contact op met de Adviseur lokale sport in jouw gemeente. De Adviseur lokale sport helpt samen met de lokale verenigingsondersteuner clubs om de service te vinden die past bij de behoefte en ambities van de clubs. Advies op maat dus. Neem contact op met de adviseur lokale sport via info@adviseurlokalesport.nl 

In de Brochure Sportakkoord vind je een uitgebreidere uitleg van het sportakkoord en concrete voorbeelden van de services die door verenigingen afgenomen kunnen worden. Ook vind je alle informatie over het Sportakkoord op de site van allesoversport.nl. 

Vragen

Heb je vragen over het sportakkoord voor jouw gemeente? Neem dan vrijblijvend contact op via de helpdesk van NOC*NSF: sportakkoord@nocnsf.nl.  
En je kunt natuurlijk altijd terecht bij de verenigingsadviseur

 

Gerelateerde Items

Licenties Auteursrechten muziek en beeld
Bestuurders Financiën
Licenties Auteursrechten muziek en beeld

Wordt bij jullie in de kantine muziek gedraaid? Of kijken jullie wel eens een wedstrijd op de tv die in jullie kantine hangt? Dan kan het zijn dat je daar een licentie…

Lees meer
Fusie
Bestuurders
Fusie

Fusies tussen sport- en korfbalverenigingen vinden jaarlijks plaats. Om welke reden verenigingen ook besluiten om te gaan fuseren: er komt nogal wat bij kijken. 

Lees meer
Verenigingsmonitor
Bestuurders
Verenigingsmonitor

De verenigingsmonitor brengt situaties van verenigingen in kaart waarmee bestuurders hun vereniging kunnen vergelijken met andere verenigingen en op basis daarvan beleid kunnen ontwikkelen. 

Lees meer

Populaire downloads

Spelregels Korfbal 2020
Download
Overzicht verenigingen per VA
Download
Heffingenregeling 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download