Skip to the main content

Van ‘Training geven: de basics’ naar trainersbegeleiding

Best practice Trainers

KV Huizen was één van de vijftig verenigingen die een gratis clinic aanvroegen en kregen tijdens de maand van ‘Training geven: de basics’ in september. “Het was een leerzame clinic met allerlei nieuwe oefeningen die heel zinvol zijn voor onze trainers. Ik heb al signalen ontvangen dat we de trainersstaf kunnen uitbreiden’, aldus Jelmer Rebel, voorzitter van de technische commissie.

De vereniging telt veel jonge en onervaren trainers, stagiairs en ouders en daarom was er sterke behoefte om hen inspiratie te bieden om een goede training te kunnen geven. De clinic ‘Training geven: de basics’ was hiervoor een perfecte manier. “Trainers weten nu beter hoe ze een training moeten opbouwen en zullen gaan ervaren dat de kinderen progressie maken”, aldus Rebel. Meer over de clinic bij KV Huizen lees je in het KNKV Magazine.

Training geven: de basics

De clinic ‘Training geven: de basics’ is ontwikkeld voor beginnende trainers, potentiële trainers en ouders die een rol kunnen gaan spelen bij het trainen van jeugdteams. Elke trainer is ooit begonnen met training geven, maar hoe geef je een leuke training als beginner en wat zijn de basisoefeningen die je in een training kunt verwerken? Tijdens de clinic worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht en krijgen de deelnemers tips en handvatten om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Clinic aanvragen en financiering via het Sportakkoord

Heb je ook interesse in deze clinic? Mail dit dan naar opleidingen@knkv.nl. ‘Training geven: de basics’ is één van de trajecten die in aanmerking komt voor subsidie vanuit het Sportakkoord. Indien gefinancierd vanuit het (lokale) Sportakkoord is de clinic voor de vereniging gratis. Verenigingen die geen aanspraak kunnen maken op deze subsidiemogelijkheid betalen €90,- per clinic, ongeacht het aantal deelnemers.

Het belang van trainersbegeleiding

Nu deze maand veel trainers handvatten hebben gekregen voor het geven van een goede training en bij sommige verenigingen de trainersstaf is uitgebreid, is het belangrijk om het enthousiasme van deze trainers te blijven behouden. Trainersbegeleiding biedt daar een mooie mogelijkheid voor en daarom staat in oktober trainersbegeleiding centraal. Deze maand zijn er diverse sessies over trainersbegeleiding. Meer informatie over de sessies vind je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Geslaagde cursisten en de start van nieuwe opleidingen
Opleidingen Trainers
Geslaagde cursisten en de start van nieuwe opleidingen

Goed opgeleide trainers zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het spelplezier van sporters en daarom zijn er diverse trainersopleidingen. Speciaal voor trainers die zichzelf willen ontwikkelen tot hoofdcoach is …

Lees meer
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers

Geef jij korfbaltraining en heb je de ambitie om hoofdcoach te worden? Dan is de KT4-opleiding wat voor jou! Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf onder leiding van professionals op het gebied …

Lees meer
Webinar Technisch Beleid: Unitas aan het woord
Trainers
Webinar Technisch Beleid: Unitas aan het woord

Op 22 september organiseert het KNKV een webinar over Technisch Beleid. De Technische Commissie van Unitas vertelt hoe de Harderwijkers aan de slag zijn gegaan met het updaten van het Technische Beleid.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders