Skip to the main content

Van ‘Training geven: de basics’ naar trainersbegeleiding

Best practice Trainers

KV Huizen was één van de vijftig verenigingen die een gratis clinic aanvroegen en kregen tijdens de maand van ‘Training geven: de basics’ in september. “Het was een leerzame clinic met allerlei nieuwe oefeningen die heel zinvol zijn voor onze trainers. Ik heb al signalen ontvangen dat we de trainersstaf kunnen uitbreiden’, aldus Jelmer Rebel, voorzitter van de technische commissie.

De vereniging telt veel jonge en onervaren trainers, stagiairs en ouders en daarom was er sterke behoefte om hen inspiratie te bieden om een goede training te kunnen geven. De clinic ‘Training geven: de basics’ was hiervoor een perfecte manier. “Trainers weten nu beter hoe ze een training moeten opbouwen en zullen gaan ervaren dat de kinderen progressie maken”, aldus Rebel. Meer over de clinic bij KV Huizen lees je in het KNKV Magazine.

Training geven: de basics

De clinic ‘Training geven: de basics’ is ontwikkeld voor beginnende trainers, potentiële trainers en ouders die een rol kunnen gaan spelen bij het trainen van jeugdteams. Elke trainer is ooit begonnen met training geven, maar hoe geef je een leuke training als beginner en wat zijn de basisoefeningen die je in een training kunt verwerken? Tijdens de clinic worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht en krijgen de deelnemers tips en handvatten om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Clinic aanvragen en financiering via het Sportakkoord

Heb je ook interesse in deze clinic? Mail dit dan naar opleidingen@knkv.nl. ‘Training geven: de basics’ is één van de trajecten die in aanmerking komt voor subsidie vanuit het Sportakkoord. Indien gefinancierd vanuit het (lokale) Sportakkoord is de clinic voor de vereniging gratis. Verenigingen die geen aanspraak kunnen maken op deze subsidiemogelijkheid betalen €90,- per clinic, ongeacht het aantal deelnemers.

Het belang van trainersbegeleiding

Nu deze maand veel trainers handvatten hebben gekregen voor het geven van een goede training en bij sommige verenigingen de trainersstaf is uitgebreid, is het belangrijk om het enthousiasme van deze trainers te blijven behouden. Trainersbegeleiding biedt daar een mooie mogelijkheid voor en daarom staat in oktober trainersbegeleiding centraal. Deze maand zijn er diverse sessies over trainersbegeleiding. Meer informatie over de sessies vind je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

KV Elburg geeft jongeren vertrouwen, met succes!
Accommodatie Best practice
KV Elburg geeft jongeren vertrouwen, met succes!
Al lange tijd leefde bij KV Elburg de wens om een eigen beachkorfbalveld te hebben, met name bij de jonge leden. Het ontbrak de vereniging echter aan middelen en een impuls. Toen bekend werd dat verenigingen een (jongeren)project konden indienen bij de gemeente Elburg en stichting Wiel, kregen jongeren het vertrouwen van het bestuur om […]
Lees meer
Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen
Best practice Financiën Ledenwerving/-behoud
Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen
Bij GG/IJskoud de Beste kan iedereen meedoen en kunnen ook kinderen uit gezinnen met weinig geld lid worden. Door de goede samenwerking tussen Jeugdfonds Sport & Cultuur en Groen-Geel konden afgelopen seizoen dertien kinderen korfballen die anders niet mee hadden kunnen doen. De vereniging helpt ouders met de aanvraag bij het Jeugdfonds. Het Jeugdfonds zorgt […]
Lees meer
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
In 2020 heeft het KNKV een subsidieaanvraag gedaan bij de Europese Unie voor het  project ‘Korfball coaching: The creation of a lever 3 course. Het zogenoemde Erasmus+ programma. Vorige week is als resultaat binnen het project het boek ‘The Art of Korfball coaching’ gepubliceerd.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd