Skip to the main content

Sessies trainersbegeleiding in oktober

Trainers

Met de start van het nieuwe seizoen is er volop aandacht voor training geven. Nadat er in september gratis clinics worden gegeven aan beginnende trainers, potentiële trainers en ouders, staat in oktober trainingsbegeleiding centraal. In die periode vinden er drie sessies plaats over trainersbegeleiding, waarin wordt uitgelegd hoe je trainersbegeleiding kunt opzetten en implementeren binnen je vereniging en hoe je trainers kunt begeleiden.

De sessies bevatten een praktijkgedeelte voor trainers en trainersbegeleiders en een theoriegedeelte voor technische commissies en bestuurders. Tijdens de sessies wordt uitgelegd waarom trainersbegeleiding belangrijk is. De theoriesessie gaat over hoe je trainersbegeleiding kunt opzetten en implementeren bij jouw vereniging. Tijdens de praktijksessie staan de vier basisinzichten van trainerschap centraal en wordt uitgelegd hoe je als trainersbegeleider trainers kunt begeleiden. Door de combinatie van beleid en praktijk kun je na deze avond gelijk aan de slag met trainersbegeleiding.

TeamNL Korfbal

De dag voorafgaand aan de sessies speelt TeamNL Korfbal op diezelfde locatie een wedstrijd. Op twee locaties is er op de middag van de sessies een open training van TeamNL Korfbal, waarbij iedereen welkom is. Meer over de wedstrijden vind je op korfbal.nl.

Data, locaties en aanmelden

De drie sessies over trainersbegeleiding vinden plaats op woensdagavonden. De eerste sessie vindt plaats op 29 september bij SDO in Veldhoven, de tweede sessie op 6 oktober bij Valto in De Lier en de derde sessie op 13 oktober bij SCO in Oldeholtpade. De avonden duren van 19.00 uur tot en met 21.30 uur. Meer informatie over de wedstrijden voorafgaand aan de sessies vind je op korfbal.nl. Je kunt je aanmelden voor de sessies via dit formulier. Na het aanmelden ontvang je meer informatie.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle start digitaal korfbalcongres 2022
Arbitrage Bestuurders Trainers Verenigingsservice Vrijwilligers
Succesvolle start digitaal korfbalcongres 2022
Gisteravond ging het digitale korfbalcongres 2022 van start. Met ruim tweehonderd bestuurders, trainers, coaches, scheidsrechters en overige kaderleden die aanwezig waren bij de workshops ‘Trends en ontwikkelingen’ en ‘Analyse en wedstrijdvoorbereiding’, was dit een succesvolle start van de congresweek.
Lees meer
KT4-opleiding: leerdoelen van cursist zijn uitgangspunt
KNKV Organisatie Trainers
KT4-opleiding: leerdoelen van cursist zijn uitgangspunt
Voor ambitieuze en ervaren korfbaltrainers die zichzelf graag verder willen ontwikkelen tot hoofdcoach, is er de KT4-opleiding. Tijdens deze opleiding ontwikkelen cursisten zichzelf onder leiding van professionals op het gebied van training geven, coachen, trainersbegeleiding en het ontwikkelen van sporttechnisch beleid.
Lees meer
Kader versterken met een clubkadercoach
Trainers
Kader versterken met een clubkadercoach
Acht korfbalverenigingen hebben het afgelopen jaar meegedaan aan het proeftuinenproject clubkadercoaching. Door mee te doen aan dit project kregen de trainers en coaches van de verenigingen ondersteuning van buurtsportcoaches.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt