Skip to the main content

Theoriesessies: trainersbegeleiding opzetten en implementeren

Bestuurders Trainers

Hoe zet je trainersbegeleiding op, hoe implementeer je dit en hoe zorg je dat trainersbegeleiding een succes wordt? Speciaal voor bestuurders en technische commissies organiseert het KNKV de aankomende weken theoriesessies over trainersbegeleiding. Tijdens deze sessies komen de vier belangrijkste pijlers van trainersbegeleiding aan bod. Heb je behoefte aan een persoonlijk plan waarmee je kunt starten met trainersbegeleiding bij jouw vereniging? Meld je dan nog snel aan.

Tijdens deze theoriesessies vertellen Tineke Bosch en Pleun van Doornik van Team Opleidingen hoe je trainersbegeleiding kunt opzetten. Wat heb je hiervoor nodig, hoe kun je dit gaan doen en hoe introduceer je trainersbegeleiding? Ook de rol van een trainersbegeleider komt aan bod. Hoeveel trainers kan een trainersbegeleider begeleiden, hoe zorgt een trainersbegeleider ervoor dat trainers zo veel mogelijk leren en voor welke uitdagingen komen trainersbegeleiders vaak te staan?

Naast theoriesessies ook praktijksessies

Deze theoriesessies zijn onderdeel van de thema-avonden over trainersbegeleiding. Naast de theoriesessies zijn er die avonden ook praktijksessies voor trainersbegeleiders en trainers. Terwijl bestuurders en technische commissies die avond aan de slag gaan met een persoonlijk plan voor trainersbegeleiding, leren trainersbegeleiders en trainers hoe ze trainers het beste kunnen begeleiden. De praktijksessies worden binnenkort uitgelicht. Meer over de thema-avonden vind je hier.

Data, locaties, aanmelden en TeamNL Korfbal

De drie thema-avonden vinden plaats op 29 september bij SDO in Veldhoven, op 6 oktober bij Valto in De Lier en op 13 oktober bij SCO in Oldeholtpade. De avonden duren van 19.00 uur tot en met 21.30 uur. De dag voorafgaand aan de sessies speelt TeamNL Korfbal op diezelfde locaties een wedstrijd. Op twee locaties is er op de middag van de sessies een open training van TeamNL Korfbal. Meer informatie vind je hier. Je kunt je aanmelden voor de sessies via dit formulier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Herziene Code Goed Sportbestuur gelanceerd
Bestuurders
Herziene Code Goed Sportbestuur gelanceerd
Goed sportbestuur vormt de basis voor de integriteit in de sportsector en daarom is er sinds 2005 de Code Goed Sportbestuur. Deze code biedt een kompas voor integer en maatschappelijk verantwoord sportbestuur en zo kunnen sportverenigingen ervoor zorgen dat zij via bewust bestuur een basis leggen voor een veilige, eerlijke en vitale sportvereniging waar iedereen […]
Lees meer
Luister terug: tweede webinar technisch beleid
Trainers
Luister terug: tweede webinar technisch beleid
In het tweede webinar over technisch beleid vertelde Unitas/Perspectief over de update van haar technische beleid. Een mooie best practice die je hier kunt terugluisteren.
Lees meer
Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'
Trainers
Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'
Dinsdag 7 juli organiseert het KNKV een webinar voor trainers. Tijdens het webinar gaan bondscoach Scholtmeijer, mastercoach Van den Bos en embedded scientist Willemsen in op hoe je het seizoen kunt beginnen zonder overbelasting en blessures.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt