Skip to the main content

De maand van ‘Training geven: de basics’ is gestart

Opleidingen Trainers

Een goede trainer is belangrijk voor het spelplezier en de ontwikkeling van korfballers en draagt daarmee bij aan ledenbehoud. Om verenigingen te ondersteunen bij de ontwikkeling van trainers, gaan KNKV-trainers deze maand naar ruim vijftig verenigingen toe om daar gratis de clinic ‘Training geven: de basics’ te geven aan beginnende trainers, potentiële trainers en ouders. Verenigingen die ook interesse hebben in deze laagdrempelige clinic, kunnen de clinic nog steeds aanvragen.

De maand september is door het KNKV uitgeroepen tot de maand van ‘Training geven: de basics’. In het kader van deze themamaand konden verenigingen een gratis clinic aanvragen. Dat de behoefte aan deze clinic groot was, bleek uit hoe snel de clinics vol zaten. Ook na deze maand blijft er volop aandacht voor training geven. In oktober staat trainersbegeleiding centraal en vinden er diverse sessies plaats over trainersbegeleiding. Meer informatie hierover volgt volgende week.

Training geven: de basics

De clinic ‘Training geven: de basics’ is ontwikkeld voor beginnende trainers, potentiële trainers en ouders die een rol kunnen gaan spelen bij het trainen van jeugdteams. Elke trainer is ooit begonnen met training geven, maar hoe geef je een leuke training als beginner en wat zijn de basisoefeningen die je in een training kunt verwerken? Tijdens de clinic worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht en krijgen de deelnemers tips en handvatten om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Clinic aanvragen en financiering via het Sportakkoord

Als je ook interesse hebt in deze clinic, kun je een clinic aanvragen door een mail te sturen naar opleidingen@knkv.nl. Als je de clinic aanvraagt, ga je samen met jouw verenigingsadviseur kijken naar de financieringsmogelijkheden vanuit het Sportakkoord. Bij een positieve toekenning worden de kosten voor de clinic (€300,-) volledig vergoed. Als je geen aanspraak maakt op het Sportakkoord, geeft het KNKV €210,- korting. Je betaalt dan €90,- voor de clinic, ongeacht het aantal deelnemers.

Nog meer opleidingen via het Sportakkoord

Vanuit het Sportakkoord zijn er zes ambities geformuleerd waarbinnen een vereniging ondersteuning kan ontvangen. Deze ondersteuning wordt geboden in de vorm van begeleidingstrajecten en opleidingsmogelijkheden op verschillende gebieden, zoals bij het vinden van vrijwilligers, het binden van leden, financieringsvraagstukken en het begeleiden en opleiden van trainers. Zo kan een vereniging financiële ondersteuning krijgen bij onder andere de clinic ‘Training geven: de basics’ en de KT2-opleiding. Meer hierover lees je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Trainerscursus OldStars walking korfball
Korfbalaanbod Trainers
Trainerscursus OldStars walking korfball

Steeds meer verenigingen hebben een korfbal- of beweegaanbod voor ouderen. OldStars walking korfball is één van de vormen binnen KorfbalPlus, een aangepaste spelvorm voor korfbal op latere leeftijd. Voor trainers en begeleiders …

Lees meer
Kijk of luister terug: ‘Wedstrijdklaar in drie weken’
Trainers
Kijk of luister terug: ‘Wedstrijdklaar in drie weken’

Met tweehonderd aanmeldingen was er veel belangstelling voor het webinar ‘Wedstrijdklaar in drie weken’ van afgelopen dinsdagavond. Hier kijk of luister je het webinar terug en kun je lezen wat er besproken is.

Lees meer
Bouwen aan technisch beleid
Trainers
Bouwen aan technisch beleid

Samen met plezier korfballen gaat het beste als alle zaken op de vereniging goed geregeld zijn. Een technisch beleidsplan kan helpen om voor iedereen helder te krijgen hoe er gekorfbald en verenigd wordt …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd