Skip to the main content

De maand van ‘Training geven: de basics’ is gestart

Opleidingen Trainers

Een goede trainer is belangrijk voor het spelplezier en de ontwikkeling van korfballers en draagt daarmee bij aan ledenbehoud. Om verenigingen te ondersteunen bij de ontwikkeling van trainers, gaan KNKV-trainers deze maand naar ruim vijftig verenigingen toe om daar gratis de clinic ‘Training geven: de basics’ te geven aan beginnende trainers, potentiële trainers en ouders. Verenigingen die ook interesse hebben in deze laagdrempelige clinic, kunnen de clinic nog steeds aanvragen.

De maand september is door het KNKV uitgeroepen tot de maand van ‘Training geven: de basics’. In het kader van deze themamaand konden verenigingen een gratis clinic aanvragen. Dat de behoefte aan deze clinic groot was, bleek uit hoe snel de clinics vol zaten. Ook na deze maand blijft er volop aandacht voor training geven. In oktober staat trainersbegeleiding centraal en vinden er diverse sessies plaats over trainersbegeleiding. Meer informatie hierover volgt volgende week.

Training geven: de basics

De clinic ‘Training geven: de basics’ is ontwikkeld voor beginnende trainers, potentiële trainers en ouders die een rol kunnen gaan spelen bij het trainen van jeugdteams. Elke trainer is ooit begonnen met training geven, maar hoe geef je een leuke training als beginner en wat zijn de basisoefeningen die je in een training kunt verwerken? Tijdens de clinic worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht en krijgen de deelnemers tips en handvatten om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Clinic aanvragen en financiering via het Sportakkoord

Als je ook interesse hebt in deze clinic, kun je een clinic aanvragen door een mail te sturen naar opleidingen@knkv.nl. Als je de clinic aanvraagt, ga je samen met jouw verenigingsadviseur kijken naar de financieringsmogelijkheden vanuit het Sportakkoord. Bij een positieve toekenning worden de kosten voor de clinic (€300,-) volledig vergoed. Als je geen aanspraak maakt op het Sportakkoord, geeft het KNKV €210,- korting. Je betaalt dan €90,- voor de clinic, ongeacht het aantal deelnemers.

Nog meer opleidingen via het Sportakkoord

Vanuit het Sportakkoord zijn er zes ambities geformuleerd waarbinnen een vereniging ondersteuning kan ontvangen. Deze ondersteuning wordt geboden in de vorm van begeleidingstrajecten en opleidingsmogelijkheden op verschillende gebieden, zoals bij het vinden van vrijwilligers, het binden van leden, financieringsvraagstukken en het begeleiden en opleiden van trainers. Zo kan een vereniging financiële ondersteuning krijgen bij onder andere de clinic ‘Training geven: de basics’ en de KT2-opleiding. Meer hierover lees je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Geslaagde cursisten en de start van nieuwe opleidingen
Opleidingen Trainers
Geslaagde cursisten en de start van nieuwe opleidingen

Goed opgeleide trainers zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het spelplezier van sporters en daarom zijn er diverse trainersopleidingen. Speciaal voor trainers die zichzelf willen ontwikkelen tot hoofdcoach is …

Lees meer
Webinar technisch beleid
Trainers
Webinar technisch beleid

Maandag 8 juni organiseert het KNKV een webinar over technisch beleid. Team Opleidingen gaat in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer en mastercoach Jan-Sjouke van den Bos.

Lees meer
Cursussen OldStars walking korfball
Korfbalaanbod Trainers
Cursussen OldStars walking korfball

Voor verenigingen die willen starten of gestart zijn met het aanbieden van OldStars walking korfball zijn er interessante opstart- en trainerscursussen.

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Opleidingen Trainers
Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties
Trainers
Sessies trainersbegeleiding in oktober