Skip to the main content

Praktijksessies: ontwikkel jezelf als trainersbegeleider

Bestuurders Trainers

Ben jij trainersbegeleider en wil je jezelf verder ontwikkelen? Of ga je deze functie binnenkort vervullen en doe je graag wat ervaring op? Kom dan naar één van de praktijksessies en ga aan de slag met een oefengroep. Door ervaring op te doen en de feedback die je krijgt, leer je hoe je trainers het beste kunt begeleiden. Je leert onder andere op welk moment het handig is om feedback te geven en hoe je je feedback en tips zo goed mogelijk laat aansluiten op een persoon en op een situatie.

Door hier in de praktijk mee aan de slag te gaan krijg je niet alleen informatie, maar leer je direct hoe je dit toepast. De sessie staat onder leiding van Kees Vlietstra (bondscoach U21 en korfbaladviseur). Tijdens de sessie laat hij deelnemers aan de hand van praktijksituaties ervaren hoe ze de basisinzichten van trainerschap kunnen toepassen. Hoe zorg je voor structuur, hoe stimuleer je, hoe geef je individuele aandacht en hoe draag je regie over?

Naast praktijksessies ook theoriesessies

Deze praktijksessies zijn onderdeel van de thema-avonden over trainersbegeleiding. Naast de praktijksessies zijn er die avonden ook theoriesessies voor bestuurders en technische commissies. Terwijl trainersbegeleiders en trainers die avond leren hoe ze trainers het beste kunnen begeleiden, gaan bestuurders en technische commissies aan de slag gaan met een persoonlijk plan voor het opzetten en implementeren van trainersbegeleiding. Meer over de thema-avonden lees je hier.

Data, locaties, aanmelden en TeamNL Korfbal

De drie thema-avonden vinden plaats op 29 september bij SDO in Veldhoven, op 6 oktober bij Valto in De Lier en op 13 oktober bij SCO in Oldeholtpade. De avonden duren van 19.00 uur tot en met 21.30 uur. De dag voorafgaand aan de sessies speelt TeamNL Korfbal op diezelfde locaties een wedstrijd. Op twee locaties is er op de middag van de sessies een open training van TeamNL Korfbal. Meer informatie vind je hier. Je kunt je aanmelden voor de sessies via dit formulier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Herziene Code Goed Sportbestuur gelanceerd
Bestuurders
Herziene Code Goed Sportbestuur gelanceerd
Goed sportbestuur vormt de basis voor de integriteit in de sportsector en daarom is er sinds 2005 de Code Goed Sportbestuur. Deze code biedt een kompas voor integer en maatschappelijk verantwoord sportbestuur en zo kunnen sportverenigingen ervoor zorgen dat zij via bewust bestuur een basis leggen voor een veilige, eerlijke en vitale sportvereniging waar iedereen […]
Lees meer
Webinar Technisch Beleid: Unitas aan het woord
Trainers
Webinar Technisch Beleid: Unitas aan het woord
Op 22 september organiseert het KNKV een webinar over Technisch Beleid. De Technische Commissie van Unitas vertelt hoe de Harderwijkers aan de slag zijn gegaan met het updaten van het Technische Beleid.
Lees meer
KVS/Maritiem onderneemt acties aan de hand van verenigingsmonitor
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
KVS/Maritiem onderneemt acties aan de hand van verenigingsmonitor
Eind april is voor het tweede jaar op rij de verenigingsmonitor verstuurd naar alle verenigingen. Het bestuur van KVS/Maritiem heeft de monitor vorig jaar ingevuld en kwam zowel tijdens het invullen van de vragenlijst als tijdens de vergelijkingen in het bijbehorende Benchmark Dashboard tot inzichten en conclusies, die hebben geleid tot concrete acties met mooie […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt