Skip to the main content

Praktijksessies: ontwikkel jezelf als trainersbegeleider

Bestuurders Trainers

Ben jij trainersbegeleider en wil je jezelf verder ontwikkelen? Of ga je deze functie binnenkort vervullen en doe je graag wat ervaring op? Kom dan naar één van de praktijksessies en ga aan de slag met een oefengroep. Door ervaring op te doen en de feedback die je krijgt, leer je hoe je trainers het beste kunt begeleiden. Je leert onder andere op welk moment het handig is om feedback te geven en hoe je je feedback en tips zo goed mogelijk laat aansluiten op een persoon en op een situatie.

Door hier in de praktijk mee aan de slag te gaan krijg je niet alleen informatie, maar leer je direct hoe je dit toepast. De sessie staat onder leiding van Kees Vlietstra (bondscoach U21 en korfbaladviseur). Tijdens de sessie laat hij deelnemers aan de hand van praktijksituaties ervaren hoe ze de basisinzichten van trainerschap kunnen toepassen. Hoe zorg je voor structuur, hoe stimuleer je, hoe geef je individuele aandacht en hoe draag je regie over?

Naast praktijksessies ook theoriesessies

Deze praktijksessies zijn onderdeel van de thema-avonden over trainersbegeleiding. Naast de praktijksessies zijn er die avonden ook theoriesessies voor bestuurders en technische commissies. Terwijl trainersbegeleiders en trainers die avond leren hoe ze trainers het beste kunnen begeleiden, gaan bestuurders en technische commissies aan de slag gaan met een persoonlijk plan voor het opzetten en implementeren van trainersbegeleiding. Meer over de thema-avonden lees je hier.

Data, locaties, aanmelden en TeamNL Korfbal

De drie thema-avonden vinden plaats op 29 september bij SDO in Veldhoven, op 6 oktober bij Valto in De Lier en op 13 oktober bij SCO in Oldeholtpade. De avonden duren van 19.00 uur tot en met 21.30 uur. De dag voorafgaand aan de sessies speelt TeamNL Korfbal op diezelfde locaties een wedstrijd. Op twee locaties is er op de middag van de sessies een open training van TeamNL Korfbal. Meer informatie vind je hier. Je kunt je aanmelden voor de sessies via dit formulier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Webinar voor trainers: technisch beleid in de praktijk
Trainers
Webinar voor trainers: technisch beleid in de praktijk

Vrijdagavond 29 januari organiseren het KNKV en Spelenderwijs Verbeteren een webinar waarin Spelenderwijs Verbeteren uitlegt hoe je een visie vanuit een technisch beleidsplan kunt vertalen naar concrete trainingen. …

Lees meer
Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat
Bestuurders Verenigingsservice
Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat

Bestuurders die in het voorjaar van 2020 de verenigingsmonitor hebben ingevuld, hebben in het najaar van 2020 toegang gekregen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. Hierin zie je hoe …

Lees meer
Webinar technisch beleid
Trainers
Webinar technisch beleid

Maandag 8 juni organiseert het KNKV een webinar over technisch beleid. Team Opleidingen gaat in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer en mastercoach Jan-Sjouke van den Bos.

Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Kom jij het bondsbestuur versterken?
Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Best practice Bestuurders
Succesverhalen over arbitrage en trainers in nieuwste KNKV Magazine