Skip to the main content

Studentenkorfbalcommissie

Korfbalaanbod

De studentenkorfbalcommissie (SKC) is een stafcommissie van het KNKV. De SKC behartigt de belangen van het studentenkorfbal in Nederland en fungeert als schakel tussen ons en de studentenkorfbalverenigingen (SKV’s). Studentenkorfbal is korfbal voor én door studenten en wordt om die reden geleid door studenten die zelf lid zijn van een SKV.

De SKC wil het studentenkorfbal zoveel mogelijk stimuleren. De commissie promoot studentenkorfbal onder studenten en bij korfbalverenigingen. Dit laatste doet de SKC onder andere door te zorgen voor aangepaste KNKV-regels voor studenten, zodat zij zowel bij een SKV als bij hun thuisvereniging kunnen spelen. Daarnaast is het doel van de SKC om studentenkorfballers en hun verenigingen dichter bij elkaar te brengen. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het organiseren van een besturendag voor bestuurders van SKV’s en door het organiseren van de toernooibarometer. De toernooibarometer is de interne toernooicompetitie van studentenkorfbal in Nederland, waar zowel korfbalprestaties als gezelligheid centraal staan.

Studentenkorfbalverenigingen en korfbalverenigingen kunnen elkaar versterken

De SKC gaat graag met besturen van korfbalverenigingen in gesprek over hoe korfbalverenigingen en SKV’s elkaar kunnen versterken, om samen zoveel mogelijk mensen plezier te laten hebben in het korfbal. Zoals beschreven op de algemene pagina over studentenkorfbal, is het mogelijk om lidmaatschap bij een korfbalvereniging en bij een SKV op verschillende manieren te combineren; zo is er voor elke korfballende student wat wils.
Ook kunnen studenten bij een SKV laagdrempelig commissie- en bestuurservaring opdoen. Dit blijkt nuttige ervaring te zijn die na de studententijd meegenomen wordt naar de volgende korfbalvereniging. Samen kunnen korfbalverenigingen en SKV’s ervoor zorgen dat korfballers een leven lang van de sport kunnen genieten.

Je kunt de SKC bereiken via studentenkorfbal@knkv.net. Ook kun je kijken op de Facebookpagina en Instagrampagina van de SKC.

 

 

 

Meest bekeken artikelen

Heffingenregeling
Bestuurders Financiën
Heffingenregeling
Een belangrijk naslagwerk voor elke penningmeester is de heffingenregeling, waarin de financiële verplichting van de vereniging richting het KNKV vermeld staat.
Lees meer
Korfbalmasterz
Arbitrage Opleidingen
Korfbalmasterz
Vanaf veertien jaar kun je via korfbalmasterz gaan oefenen met de spelregels met behulp van foto’s en filmpjes. Na het behalen van het spelregelbewijs kun je andere arbitrale opleidingen gaan volgen.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download