Skip to the main content

Studentenkorfbal

Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

 

Onderdeel van het korfbal in Nederland is het studentenkorfbal. In totaal zijn ongeveer 800 studenten lid bij de elf studentenkorfbalverenigingen (SKV’s) in Nederland. Deze SKV’s zijn, zoals de naam al zegt, een combinatie van een korfbalvereniging en een studentenvereniging. SKV’s spelen mee in de reguliere korfbalcompetitie, zowel wedstrijdkorfbal als breedtekorfbal. Naast de trainingen en competitiewedstrijden is er ruimte voor het studentenleven door middel van activiteiten, toernooien, borrels, verenigingsweekenden en meer.

Daarnaast vinden er door het jaar heen allerlei overkoepelende activiteiten plaats waarbij de leden van alle SKV’s welkom zijn. Zo worden jaarlijks het Nederlands studentenkampioenschap korfbal (NSKK) en het studentenkorfbalgala georganiseerd. De organisatie van deze evenementen ligt bij de de studentenkorfbalcommissie (SKC)

Mogelijkheden korfballen in je studententijd

Er zijn verschillende mogelijkheden voor studenten om het korfballen zo goed mogelijk te combineren met een leuke studententijd. Als een student bijvoorbeeld de voordelen van een SKV wil combineren met het vertrouwde van de thuisvereniging, is het mogelijk om de lidmaatschappen bij beide verenigingen te combineren. Dit kan op verschillende manieren.

  • Een student kan bij zowel de korfbalvereniging als de SKV lid worden; een student kan dan bijvoorbeeld bij de SKV meespelen in de midweekcompetitie en bij de thuisvereniging in het weekend wedstrijden spelen.
  • Een student kan trainingslid worden bij een SKV. De student is dan welkom bij de trainingen van de SKV en kan bij een andere korfbalvereniging wedstrijden spelen.
  • Bij sommige SKV’s is het mogelijk om alleen lid te worden voor de activiteiten, toernooien en borrels en niet voor de wedstrijden en trainingen.

Uiteraard kan een student bij deze verschillende lidmaatschappen altijd genieten van de studentenverenigingskant van de SKV.

Ben jij (toekomstig) student en geïnteresseerd in studentenkorfbal? Informeer gerust bij een van de studentenkorfbalverenigingen of neem contact op met de SKC via studentenkorfbal@knkv.net.

Ben jij bestuurslid van een korfbalvereniging en geïnteresseerd hoe korfbalverenigingen en studentenkorfbalverenigingen elkaar kunnen versterken? Lees verder op de pagina van de studentenkorfbalcommissie (SKC).

Korfbalvereniging Sporting West:

Korfbalvereniging Sporting West: “We zijn een aantal jaren geleden een samenwerking aangegaan met SKV Amsterdam. Door de studentenkorfbalvereniging te binden aan onze huidige jeugd populatie, creëerden we een springplank die twee kanten op kan bewegen. Jongeren die graag bij de senioren willen korfballen, en de drive en motivatie hebben om extra te willen en kunnen presteren, stromen door naar de selectie van Sporting West. De jongeren die graag blijven spelen en het plezier van een teamsport willen combineren met een rijk studenten leven, kunnen doorstromen naar de selectie van SKV Amsterdam. Voor alle partijen een ware win-win situatie.”

Klik hier voor de Facebookpagina en hier voor de Instagrampagina van studentenkorfbal.

 

 

 

Meest bekeken artikelen

Training geven: de basics
Opleidingen Trainers
Training geven: de basics
Voor beginnende trainers en ouders die een team gaan begeleiden hebben wij de clinic ‘Training geven: de basics’ ontwikkeld. Verenigingen kunnen deze clinic aanvragen voor een groep trainers.
Lees meer
G-korfbal
Korfbalaanbod
G-korfbal
G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking.
Lees meer
Talentontwikkeling
Talentontwikkeling Trainers
Talentontwikkeling
Het opleidingstraject van talentherkenning en talentontwikkeling maakt het mogelijk dat talenten zich maximaal ontwikkelen en dat de nationale selecties de absolute nummer één status van de wereld kunnen behouden.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download