Skip to the main content

OldStars walking korfball

Korfbalaanbod

Korfbal is een geweldige sport voor alle leeftijden. Van de Kangoeroe Klup tot en met OldStars walking korfball. Iedereen kan op zijn eigen niveau en met z’n eigen leeftijdsgenoten genieten van gezonde sport en goed gezelschap. Een leven lang genieten van korfbal. OldStars walking korfball biedt de wat oudere doelgroep de mogelijkheid om hun conditie op peil te houden, te werken aan een gezonde levensstijl, en sociaal netwerk en een nuttige invulling van hun vrije tijd.

OldStars walking korfball  valt onder KorfbalPlus waarin drie verschillende sport-, korfbal- en of beweegvormen vallen voor een leven lang korfballen. Naast OldStars walking korfball  kent KorfbalPlus; RecreStars, en KombiFit.

Doelgroep

OldStars walking korfball is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn, maar ook voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald maar nu wel op zoek zijn naar een gezonde en sportieve invulling van hun vrije tijd en gezelschap van gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Deze korfbalvorm bindt de leeftijdsgroep van de senioren aan onze sport. Hiermee bieden we een extra aanbod aan voor zoveel mogelijk (potentiële) sporters. Maar we bieden de doelgroep ook een platform om eenzaamheid tegen te gaan. OldStars walking korfball is een onderdeel van de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor een gezonde samenleving die wij met elkaar hebben.

OldStars walking korfball bij dameskorfbalvereniging DKV Celeritas in Schijndel

De vereniging

Voor de vereniging is het aanbod van OldStars walking korfball een goede kans om deze leeftijdsgroep actief te benaderen. Zowel de nog actieve en voormalige korfballers, als de niet korfballers. De nog actieve korfballers, die op leeftijd geraken, krijgen met dit aanbod een prachtige kans om bij de vereniging actief te blijven. Deze binding is ook goed voor het kader waarin zij actief zijn of het vrijwilligerswerk dat zij uitvoeren. Voor hen zelf geldt dat zij hun conditie op peil houden en werken aan een gezonde levensstijl.

Dit geldt natuurlijk ook voor de korfballers die eerder zijn afgehaakt omdat zij geen passend aanbod vonden binnen de sport. Nu kunnen zij weer aanhaken met alle voordelen voor zowel hen persoonlijk als de verenigingen.

De niet-korfballers binnen deze leeftijdsgroep verdienen extra aandacht van de verenigingen. Fitheid en een gezonde levensstijl maken steeds meer een belangrijk onderdeel uit van de leefstijl van senioren. Tel daarbij op dat het korfbal een sociale omgeving biedt met volledige sportieve gelijkschakeling tussen mannen en vrouwen die uniek is binnen de sportwereld.

OldStars walking korfball binnen jouw vereniging?

Je kunt bij het opstarten van OldStars walking korfball hulp krijgen van het KNKV en Nationaal Ouderenfonds. Zo helpt de verenigingsadviseur je graag verder en vind je op de website van OldStars walking korfball handige documenten en meer informatie. In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds bieden we de aangepaste spelvorm aan. OldStars walking korfball is onderdeel van de OldStars Sport van het Nationaal Ouderenfonds. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert opstartcursussen, trainingscursussen en informatieavonden over de OldStars Sport. De cursussen worden op verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd. Opgeven voor een cursus kan via de agenda op de site van OldStars.

Opstartcursus
Deze opstartcursus is geschikt voor elke vereniging die OldStars walking korfball wil opstarten. Het doel van deze opstartcursus is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om ouderen op een verantwoorde wijze in beweging te brengen. Met behulp van deze opstartcursus heb je beter inzicht in wat verantwoord bewegen is.  Om deel te nemen aan de opstartcursus is er geen vooropleiding nodig. De opstartcursus is onderdeel van de Sportakkoord servicelijn. Deelnemers kunnen gebruik maken van een waardevoucher om deelname kosten te vergoeden. Meer informatie vind je hier

Voor meer informatie over data van de opstartcursus kijk je op de site van OldStars of kun je mailen naar info@oldstars.nl.

Trainerscursus
Met behulp van deze trainerscursus ontwikkel je een beter inzicht in de doelgroep. Daarbij doe je kennis en vaardigheden op om beweeg- en spelvormen aan de OldStars-training toe te voegen. Je zult ermee bereiken dat iedereen met nog meer plezier en op een verantwoorde en laagdrempelige wijze meedoet aan de spelvormen en op zijn of haar eigen niveau kan participeren. Meer informatie vind je hier.

Informatieavond
Tijdens deze avond gaat het Ouderenfonds met jou in gesprek over de mogelijkheden van OldStars Sport en over het opstarten van OldStars Sport bij jouw vereniging. Er komen verschillende onderwerpen aan bod zoals het trainingsprogramma, lokale samenwerkingen en het werven van deelnemers. Voor meer informatie kijk je op de site van OldStars of kun je mailen naar info@oldstars.nl.

Best practice
Meer informatie en materialen

Op de website van het Nationaal Ouderenfonds vind je meer informatie over OldStars, onze spelvorm OldStars walking korfball, en de agenda met alle trainingen, evenementen, workshops etc.

Ook zijn er veel materialen beschikbaar zoals een starterspakket, trainersformulier, een opstartplan en een flyer. Je vindt alle documenten hier.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met:

Nationaal Ouderenfonds via info@oldstars.nl

Gerelateerde Items

Studentenkorfbalcommissie
Korfbalaanbod
Studentenkorfbalcommissie

De Studentenkorfbalcommissie (SKC) is een stafcommissie van het KNKV die de belangen behartigt van het studentenkorfbal in Nederland en fungeert als tussenpersoon tussen het KNKV en de studentenkorfbalverenigingen.

Lees meer
G-korfbal
Korfbalaanbod
G-korfbal

G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking.

Lees meer
Kangoeroe Klup
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud Schoolkorfbal
Kangoeroe Klup

De Kangoeroe Klup is een bewegingsvorm met een knipoog naar het korfbal voor kinderen van drie tot en met zes jaar. Scoro, Jumper, Funny en Spurt vormen de basis.

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download