Skip to the main content

KorfbalPlus

Korfbalaanbod
Een leven lang korfbal! 

Wij willen  zo veel mogelijk mensen – beoefenaars, supporters, vrijwilligers, sponsors – in Nederland laten genieten van korfbal en van de korfbalvereniging. Daarom hebben we naast de reguliere veld- en zaalcompetitie ook een uitgebreid korfbal- en beweegaanbod voor verschillende doelgroepen. Voor ouderen die willen blijven sporten, korfballen en bewegen zonder wekelijkse verplichtingen zijn verschillende mogelijkheden binnen KorfbalPlus.

‘Geen wekelijkse competitieverplichtingen, wel actief blijven’

KorfbalPlus

KorfbalPlus omvat drie verschillende sport-, korfbal- en beweegvormen: KombiFit, RecreStars en OldStars korfbal. Al deze vormen van bewegen, sporten en korfballen zijn toegankelijk voor zowel de nog actieve en voormalige korfballers, als voor de (oudere) niet-korfballers. Er is wel een verschil tussen de drie verschillende aanbodvormen.

De nog actieve korfballers, die dreigen te stoppen omdat ze op leeftijd raken of niet meer willen of kunnen voldoen aan de wekelijkse verplichtingen, krijgen met dit aanbod een prachtige kans om bij de vereniging actief te blijven. Deze binding is ook goed voor het kader waarin zij actief zijn of het vrijwilligerswerk dat zij uitvoeren. Voor henzelf geldt dat zij hun conditie op peil houden en werken aan een gezonde levensstijl.

Dit geldt natuurlijk ook voor de korfballers die al eerder zijn afgehaakt omdat zij geen passend aanbod vonden binnen de sport en voor ouderen of senioren die nog nooit hebben gekorfbald maar op zoek zijn naar een gezonde en sportieve invulling van hun vrije tijd en gezelschap van gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Hieronder een uitleg per beweegvorm.

KombiFit (alle leeftijden)

KombiFit kun je als vereniging aanbieden aan (potentiële) sporters, die niet (meer) aan de reguliere korfbalcompetitie deelnemen maar die wel gezellig met andere mensen willen sporten of bewegen. Het uitgangspunt is dat je naast korfbal een divers sport- en beweegaanbod aanbiedt dat is afgestemd op de behoefte van de deelnemers.

Een KombiFit-programma kent meestal een gevarieerd aanbod van sport- en beweegactiviteiten. Welke activiteit(en) je als vereniging aan welke doelgroep aanbiedt is vrij. Hierbij spelen de mogelijkheden en kansen in de directe omgeving een rol en uiteraard de behoefte van de doelgroep. Soms kan simpel samengewerkt worden met bestaande (lokale of gemeentelijke) initiatieven of (buurt)verenigingen. Kijk eens bij andere korfbalverenigingen wat zij voor activiteiten aanbieden.

RecreStars

RecreStars is voor een brede groep inzetbaar, maar richt zich voornamelijk op oud-leden, inactieve korfballers en korfballers die dreigen te stoppen in de leeftijd van 35-55 jaar die (nog) wel betrokken zijn bij de vereniging. Het is een korfbalvorm die recreatief, minder frequent, laagdrempelig is en met name gericht op gezelligheid, fit blijven en het blijven ontmoeten en samenzijn met leeftijdsgenoten. Met RecreStars speel je periodiek korfbal in toernooivorm met korte wedstrijden, vier tegen vier en in één vak. Uitgebreidere informatie, een opstart stappenplan en praktische tips vind je hier.

OldStars korfbal

OldStars korfbal is een aangepaste spelvorm die uitermate geschikt is voor ouderen (60+) en biedt deze doelgroep de mogelijkheid om hun conditie op peil te houden, te werken aan een gezonde levensstijl, een sociaal netwerk en een nuttige invulling van hun vrije tijd. Bij OldStars korfbal is rennen en springen niet toegestaan, mag je altijd op de korf schieten en speel je vier tegen vier op een vierde van een korfbalveld in de breedte. Wij hebben voor OldStars korfbal een samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Om OldStars korfbal bij jouw vereniging te organiseren, bieden wij net als het Ouderenfonds ondersteuning en advies. Hier lees je meer.

Vragen of aan de slag?

Vragen over of interesse in een korfbal- en beweegaanbod bij jouw vereniging? Neem dan contact op met de korfbaladviseur!

 

Meest bekeken artikelen

Heffingenregeling
Bestuurders Financiën
Heffingenregeling
Een belangrijk naslagwerk voor elke penningmeester is de heffingenregeling, waarin de financiële verplichting van de vereniging richting het KNKV vermeld staat.
Lees meer
Kangoeroe Klup
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud Schoolkorfbal
Kangoeroe Klup
De Kangoeroe Klup is een bewegingsvorm met een knipoog naar het korfbal voor kinderen van drie tot en met zes jaar. Scoro, Jumper, Funny en Spurt vormen de basis.
Lees meer
Oefenstof voor trainers
Trainers
Oefenstof voor trainers
Spelenderwijs verbeteren is een bedrijf dat zich richt op korfbalcoaches. Het bedrijf heeft een applicatie ontwikkeld met betekenisvolle spelvormen die kunnen worden gegeven aan de gehele korfbaljeugd.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download