Skip to the main content

KorfbalPlus

Korfbalaanbod
Een leven lang korfbal! 

Het KNKV wil zo veel mogelijk mensen – beoefenaars, supporters, vrijwilligers, sponsors – in Nederland laten genieten van korfbal en de korfbalvereniging. Daarom hebben we naast de reguliere veld- en zaalcompetitie een uitgebreid korfbal- en beweegaanbod voor verschillende doelgroepen. Voor ouderen, (oud-)korfballers die willen blijven sporten, korfballen, bewegen zonder wekelijkse verplichtingen zijn verschillende mogelijkheden binnen KorfbalPlus.

‘Geen wekelijkse competitieverplichtingen, wel actief blijven’

KorfbalPlus

KorfbalPlus omvat drie verschillende sport-, korfbal- en of beweegvormen; KombiFit, RecreStars en OldStars walking korfball. Al deze vormen zijn een manier van bewegen, sporten, korfballen die toegankelijk is voor zowel de nog actieve en voormalige korfballers, als de (oudere) niet korfballers.

De nog actieve korfballers, die dreigen te stoppen omdat ze op leeftijd geraken, of niet meer willen voldoen aan de wekelijkse verplichtingen krijgen met dit aanbod een prachtige kans om bij de vereniging actief te blijven. Deze binding is ook goed voor het kader waarin zij actief zijn of het vrijwilligerswerk dat zij uitvoeren. Voor henzelf geldt dat zij hun conditie op peil houden en werken aan een gezonde levensstijl.

Dit geldt natuurlijk ook voor de korfballers die al eerder zijn afgehaakt omdat zij geen passend aanbod vonden binnen de sport en voor ouderen (senioren) die nog nooit hebben gekorfbald maar op zoek zijn naar een gezonde en sportieve invulling van hun vrije tijd en gezelschap van gelijkgestemde leeftijdsgenoten.

KombiFit (alle leeftijden)

KombiFit is een programma dat je als vereniging kunt aanbieden aan (potentiële) sporters, die niet (meer) aan de reguliere korfbalcompetitie deelnemen maar die wel gezellig met andere mensen willen sporten of bewegen. Het uitgangspunt is dat je naast korfbal een divers sport- en beweegaanbod aanbiedt dat is afgestemd op de behoefte van de deelnemers.

Een KombiFit programma kent meestal een gevarieerd aanbod van sport- en beweegactiviteiten. Welke activiteit(en) je als vereniging aan welke doelgroep aanbiedt is vrij. Hierbij spelen de mogelijkheden en kansen in de directe omgeving een rol en uiteraard de behoefte van de doelgroep. Soms kan simpel samengewerkt worden met bestaande (lokale of gemeentelijke) initiatieven of (buurt)verenigingen. Kijk eens bij andere korfbalverenigingen wat zij voor activiteiten aanbieden.

RecreStars

RecreStars is voor een brede groep inzetbaar, maar richt zich voornamelijk op oud-leden, inactieve korfballers en korfballers die dreigen te stoppen in de leeftijd van 35-55 jaar die (nog) wel betrokken zijn bij de vereniging. Het is een korfbalvorm die recreatief, minder frequent, laagdrempelig is en met name gericht op gezelligheid, fit blijven en het blijven ontmoeten en samenzijn met leeftijdsgenoten. Met RecreStars speel je korfbal in toernooivorm met korte wedstrijden, vier tegen vier en in één vak. Uitgebreidere informatie, een opstart stappenplan en praktische tips vind je hier.

OldStars walking korfball 

OldStars walking korfball is een aangepaste spelvorm die uitermate geschikt is voor ouderen (60+) en biedt deze doelgroep de mogelijkheid om hun conditie op peil te houden, te werken aan een gezonde levensstijl, een sociaal netwerk en een nuttige invulling van hun vrije tijd. Bij walking korfball is rennen en springen niet toegestaan, mag je altijd op de korf schieten en speel je vier tegen vier op ¼ van een korfbalveld in de breedte. Het KNKV heeft voor OldStars walking korfball een samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Om OldStars walking korfball bij jouw vereniging te organiseren biedt zowel het KNKV als het Ouderenfonds ondersteuning en advies. Lees hier meer.

 

Vragen over of interesse in een korfbal- en beweegaanbod bij jouw vereniging? Neem contact op met de korfbaladviseur!

 

Gerelateerde Items

Studentenkorfbal
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Studentenkorfbal
Onderdeel van het korfbal in Nederland is het studentenkorfbal. De elf studentenkorfbalverenigingen met zo’n 800 studenten doen mee met de reguliere korfbalcompetitie van het KNKV.  
Lees meer
Kangoeroe Klup
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud Schoolkorfbal
Kangoeroe Klup
De Kangoeroe Klup is een bewegingsvorm met een knipoog naar het korfbal voor kinderen van drie tot en met zes jaar. Scoro, Jumper, Funny en Spurt vormen de basis.
Lees meer
Beachkorfbal
Korfbalaanbod
Beachkorfbal
Net als Beachvolleybal, Beachtennis en Beachrugby wordt ook de zomerse korfbalvorm Beachkorfbal in Nederland gespeeld.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download