Skip to the main content

Jeugdscheidsrechter

Arbitrage Opleidingen

Wil je graag jeugdwedstrijden gaan fluiten? Dan volg je een begeleidingstraject binnen je eigen vereniging. Jij kiest bij de vereniging zelf jouw begeleider die jij vertrouwt en waar jij je goed bij voelt. De begeleider is iemand die jou verder helpt in je ontwikkeling. Daar waar nodig is jouw begeleider een klankbord en treedt op tegen ongewenst gedrag van derden tijdens te wedstrijd.

Als je dit traject in stapt ligt er een nadrukkelijk advies om in bezit te zijn van het spelregelbewijs via de Korfbal MasterZ. Wil je geregistreerd worden als bekwaam jeugdscheidsrechter binnen het KNKV is het halen van het spelregelbewijs en vereiste.

Door middel van het fluiten bij de eigen vereniging wordt je voorbereid op het begeleiden van jeugdwedstrijden. Wanneer jij samen met je begeleiders denkt klaar te zijn om zelfstandig te gaan fluiten laten jullie dit weten via opleidingen@knkv.nl. We informeren je vereniging dan over de procedure omtrent de registratie in Sportlink. Je gaat leren en ervaren in de praktijk. Met mede-scheidsrechters hierover sparren kan je helpen. Wie weet wil je verder als scheidsrechter. Je kunt dan de opleiding KNKV Scheidsrechter gaan volgen.

Binnen de opvatting van het KNKV heeft de jeugdscheidsrechter een heel belangrijke taak om kinderen het korfbalspel als een plezierige bezigheid te laten ervaren. Onderstaand een aantal voorbeelden van aandachtspunten die tijdens het begeleidingstraject aan de orde kunnen komen:

  • het aanleren van het kiezen van een goede positie om alles goed te kunnen zien en de juiste beslissingen te kunnen nemen;
  • het fluiten voor spelovertredingen of het kiezen van de voordeelregel;
  • het uitleggen waarom wel c.q. niet is gefloten;
  • het maken van spel bevorderende opmerkingen.

De praktijkervaring doe je op in jouw eigen verenigingsomgeving onder begeleiding van een eigen begeleider.

Aan dit traject zijn geen kosten verbonden, het KNKV stelt ondersteunend materiaal beschikbaar:

Starten

Wil je je laten opleiden en begeleiden tot jeugdscheidsrechter? Ga dan naar de jeugdcommissie of scheidsrechterscommissie binnen jouw vereniging om dat aan te geven. Zij kunnen het begeleidingstraject in gang zetten.

Heel veel leerplezier.

Gerelateerde Items

Official Portaal / aanwijzen & afzeggen scheidsrechters
Arbitrage
Official Portaal / aanwijzen & afzeggen scheidsrechters
Op deze pagina is de informatie over het Official Portaal en aanwijzen/afzeggen van scheidsrechters te vinden.
Lees meer
Trainersopleidingen
Opleidingen Trainers
Trainersopleidingen
Een competente trainer/coach creëert sportplezier en zorgt dat sporters zich goed kunnen ontwikkelen. Om dat te bereiken heeft het KNKV een aantal trainersopleidingen. Welke dit zijn lees je hier.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download