Skip to the main content

Jeugdscheidsrechter

Arbitrage Opleidingen

Wil je graag jeugdwedstrijden gaan fluiten? Dan volg je een begeleidingstraject binnen je eigen vereniging. Jij kiest bij de vereniging zelf jouw begeleider die jij vertrouwt en waar jij je goed bij voelt. De begeleider is iemand die jou verder helpt in je ontwikkeling. Daar waar nodig is jouw begeleider een klankbord en treedt op tegen ongewenst gedrag van derden tijdens te wedstrijd.

Door middel van het fluiten bij de eigen vereniging wordt je voorbereid op het begeleiden van jeugdwedstrijden. Je gaat leren en ervaren in de praktijk. Als jeugdscheidsrechter heb je de belangrijke taak om kinderen het korfbalspel als een plezierige bezigheid te laten ervaren. Tijdens je begeleidingstraject zijn de volgende leerpunten belangrijk:

  • Het aanleren van het kiezen van een goede positie om alles goed te kunnen zien en de juiste beslissingen te kunnen nemen;
  • het fluiten voor spelovertredingen of het kiezen van de voordeelregel;
  • het uitleggen waarom wel of niet is gefloten;
  • het maken van spel bevorderende opmerkingen.

De praktijkervaring doe je op in jouw eigen verenigingsomgeving onder begeleiding van een door jou gekozen begeleider. Hieronder staan enkele informatiebronnen die jou kunnen helpen in het traject.

Starten

Aan dit traject zijn geen kosten verbonden. Wil je je laten opleiden en begeleiden tot jeugdscheidsrechter? Ga dan naar de jeugdcommissie of scheidsrechterscommissie binnen jouw vereniging om dat aan te geven. Zij kunnen het begeleidingstraject in gang zetten.

Wanneer jij samen met je begeleiders denkt klaar te zijn om zelfstandig te gaan fluiten, geven jullie dit aan bij opleidingen@knkv.nl. We informeren je vereniging dan over de procedure omtrent de registratie in Sportlink. Let op, als jeugdscheidsrechter moet je in bezit zijn van een spelregelbewijs.

Meer arbitrale opleidingen

Een overzicht van alle arbitrale opleidingen vind je hier.

Meest bekeken artikelen

Sportbestuurdersplatform.nl
Bestuurders Verenigingsservice
Sportbestuurdersplatform.nl
Sportbestuurdersplatform.nl is dé centrale plek waar bestuurders makkelijk, snel en efficiënt goede oplossingen kunnen vinden voor generieke vraagstukken door een beroep te doen op de kennis van medebestuurders. Via dit platform kunnen bestuurders van meerdere sporten elkaar vragen stellen, vragen beantwoorden, best practices delen en met elkaar in gesprek gaan. Dit platform is begin 2022 […]
Lees meer
Rookvrij sportterrein
Accommodatie Gezondere sportomgeving
Rookvrij sportterrein
Roken en sport gaan niet samen. Met een rookvrij korfbalterrein draagt je vereniging uit dat niet-roken de norm is.
Lees meer
Beachkorfbal
Korfbalaanbod
Beachkorfbal
Net als Beachvolleybal, Beachtennis en Beachrugby wordt ook de zomerse korfbalvorm Beachkorfbal in Nederland gespeeld.
Lees meer

Populaire downloads

sdasd
Routekaart competitie
Download
sdfsd
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download