Skip to the main content

Jeugdscheidsrechter

Arbitrage Opleidingen

Wil je graag jeugdwedstrijden gaan fluiten? Dan volg je een begeleidingstraject binnen je eigen vereniging. Jij kiest bij de vereniging zelf jouw begeleider die jij vertrouwt en waar jij je goed bij voelt. De begeleider is iemand die jou verder helpt in je ontwikkeling. Daar waar nodig is jouw begeleider een klankbord en treedt op tegen ongewenst gedrag van derden tijdens te wedstrijd.

Door middel van het fluiten bij de eigen vereniging wordt je voorbereid op het begeleiden van jeugdwedstrijden. Je gaat leren en ervaren in de praktijk. Als jeugdscheidsrechter heb je de belangrijke taak om kinderen het korfbalspel als een plezierige bezigheid te laten ervaren. Tijdens je begeleidingstraject zijn de volgende leerpunten belangrijk:

  • Het aanleren van het kiezen van een goede positie om alles goed te kunnen zien en de juiste beslissingen te kunnen nemen;
  • het fluiten voor spelovertredingen of het kiezen van de voordeelregel;
  • het uitleggen waarom wel of niet is gefloten;
  • het maken van spel bevorderende opmerkingen.

De praktijkervaring doe je op in jouw eigen verenigingsomgeving onder begeleiding van een door jou gekozen begeleider. Hieronder staan enkele informatiebronnen die jou kunnen helpen in het traject.

Starten

Aan dit traject zijn geen kosten verbonden. Wil je je laten opleiden en begeleiden tot jeugdscheidsrechter? Ga dan naar de jeugdcommissie of scheidsrechterscommissie binnen jouw vereniging om dat aan te geven. Zij kunnen het begeleidingstraject in gang zetten.

Wanneer jij samen met je begeleiders denkt klaar te zijn om zelfstandig te gaan fluiten, geven jullie dit aan bij opleidingen@knkv.nl. We informeren je vereniging dan over de procedure omtrent de registratie in Sportlink. Let op, als jeugdscheidsrechter moet je in bezit zijn van een spelregelbewijs.

Meer arbitrale opleidingen

Een overzicht van alle arbitrale opleidingen vind je hier.

Meest bekeken artikelen

RecreStars
Korfbalaanbod
RecreStars
RecreStars is een korfbalvorm ontwikkeld om de doelgroep (oud-)korfballers van 30plus na een actieve korfbalcarrière de sport te blijven laten beoefenen, maar dan aangepast aan hun behoefte en levensfase.
Lees meer
Veelgestelde vragen verenigingsmonitor
Veelgestelde vragen verenigingsmonitor
Veelgestelde vragen over de verenigingsmonitor.
Lees meer
Talentontwikkeling
Talentontwikkeling Trainers
Talentontwikkeling
Het opleidingstraject van talentherkenning en talentontwikkeling maakt het mogelijk dat talenten zich maximaal ontwikkelen en dat de nationale selecties de absolute nummer één status van de wereld kunnen behouden.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download