Skip to the main content

Handig voor trainers en coaches

Best practice Trainers

Ben je op zoek naar inspiratie voor trainingen, wil je informatie uitwisselen met andere trainers en coaches, wil je bijscholingen volgen of ben je op zoek naar korfbalvacatures? Op deze pagina vind je meer informatie over deze onderwerpen.

Oefenstof

Heb je behoefte aan oefenstof voor je training? Spelenderwijs Verbeteren is een bedrijf dat zich richt op korfbalcoaches. Het bedrijf werkt vanuit het Teaching Games for Understanding model en heeft middels deze visie een applicatie ontwikkeld met betekenisvolle spelvormen die kunnen worden gegeven aan de gehele korfbaljeugd. Meer over de oefenstof van Spelenderwijs Verbeteren vind je hier.

NKTV

Heb je behoefte aan bijscholing als trainer? De Nederlandse Korfbal Trainers Vereniging (NKTV) is opgericht om korfbaltrainers na het volgen van de bondsopleidingen te blijven ondersteunen. Dit doet de NKTV door trainers in contact te laten komen met andere trainers en door bijscholingen te organiseren. Hiermee wil de NKTV het nationale opleidingsniveau opschroeven en het korfbal op de kaart zetten. Als je hierin geïnteresseerd bent kun je lid worden van de NKTV. Je wordt dan automatisch lid van NLcoach, ontvangt vier keer per jaar een magazine en krijgt korting op bijscholingen van NLcoach en de NKTV. Meer informatie vind je hier.

Handige websites

Zoals hierboven beschreven kun je op de website van spelenderwijs verbeteren oefeningen voor trainingen vinden. Als je informatie uit wil wisselen of bijscholingen wilt volgen kun je terecht bij de NKTV of NLCoach.

Hoe betaal ik mijn trainer/coach?

Begin juni 2021 vonden er webinars plaats over de diverse betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach. Tijdens deze webinars gaf ervaringsdeskundige Jan de Jager uitleg over drie manieren waarop een vereniging een trainer/coach kan betalen. Hij vertelde over loon uit dienstbetrekking, resultaat overige werkzaamheden en de vrijwilligersvergoeding. Een terugblik op het webinar vind je hier.

 

Best Practices

Meest bekeken artikelen

Trainersopleidingen
Opleidingen Trainers
Trainersopleidingen
Een competente trainer/coach creëert sportplezier en zorgt dat sporters zich goed kunnen ontwikkelen. Om dat te bereiken hebben wij een aantal trainersopleidingen. Welke dit zijn lees je hier.
Lees meer
Sportakkoord
Bestuurders Verenigingsservice
Sportakkoord
Het Sportakkoord richt zich op versterking van verenigingen. Het doel van het Sportakkoord is om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Om dit te realiseren worden er in gemeenten afspraken  gemaakt in een lokaal Sportakkoord. Lokale sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties zijn hierbij betrokken.
Lees meer
Vrienden- en vriendinnentraining
Ledenwerving/-behoud
Vrienden- en vriendinnentraining
Het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol concept om nieuwe jeugdleden te werven. Het KNKV heeft handige hulpmiddelen beschikbaar.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download