Skip to the main content

Handig voor trainers en coaches

Best practice Trainers

Ben je op zoek naar inspiratie voor trainingen, wil je informatie uitwisselen met andere trainers en coaches, wil je bijscholingen volgen of ben je op zoek naar korfbalvacatures? Op deze pagina vind je meer informatie over deze onderwerpen.

Oefenstof

Heb je behoefte aan oefenstof voor je training? Spelenderwijs Verbeteren is een bedrijf dat zich richt op korfbalcoaches. Het bedrijf werkt vanuit het Teaching Games for Understanding model en heeft middels deze visie een applicatie ontwikkeld met betekenisvolle spelvormen die kunnen worden gegeven aan de gehele korfbaljeugd. Meer over de oefenstof van Spelenderwijs Verbeteren vind je hier.

NKTV

Heb je behoefte aan bijscholing als trainer? De Nederlandse Korfbal Trainers Vereniging (NKTV) is opgericht om korfbaltrainers na het volgen van de bondsopleidingen te blijven ondersteunen. Dit doet de NKTV door trainers in contact te laten komen met andere trainers en door bijscholingen te organiseren. Hiermee wil de NKTV het nationale opleidingsniveau opschroeven en het korfbal op de kaart zetten. Als je hierin geïnteresseerd bent kun je lid worden van de NKTV. Je wordt dan automatisch lid van NLcoach, ontvangt vier keer per jaar een magazine en krijgt korting op bijscholingen van NLcoach en de NKTV. Meer informatie vind je hier.

Handige websites

Zoals hierboven beschreven kun je op de website van spelenderwijs verbeteren oefeningen voor trainingen vinden. Als je informatie uit wil wisselen of bijscholingen wilt volgen kun je terecht bij de NKTV of NLCoach.

Hoe betaal ik mijn trainer/coach?

Begin juni 2021 vonden er webinars plaats over de diverse betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach. Tijdens deze webinars gaf ervaringsdeskundige Jan de Jager uitleg over drie manieren waarop een vereniging een trainer/coach kan betalen. Hij vertelde over loon uit dienstbetrekking, resultaat overige werkzaamheden en de vrijwilligersvergoeding. Een terugblik op het webinar vind je hier.

 

Best Practices

Gerelateerde Items

Talentontwikkeling
Talentontwikkeling Trainers
Talentontwikkeling
Het opleidingstraject van talentherkenning en talentontwikkeling maakt het mogelijk dat talenten zich maximaal ontwikkelen en dat de nationale selecties de absolute nummer één status van de wereld kunnen behouden.
Lees meer
Stappenplan trainersbegeleiding
Trainers
Stappenplan trainersbegeleiding
Waar moet je aan denken en wat moet je regelen om trainersbegeleiding écht te laten slagen? Hier lees je wat de belangrijkste stappen en aandachtspunten zijn.
Lees meer
Vrijstelling/oud diploma
Opleidingen Trainers
Vrijstelling/oud diploma
Denk je dat je een vrijstelling kunt krijgen voor één van de KNKV-opleidingen omdat je al over bepaalde vaardigheden bezit? Hier lees je meer over eventuele vrijstellingen en oude diploma’s.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download