Skip to the main content

Handig voor trainers en coaches

Trainers

Ben je op zoek naar inspiratie voor trainingen, wil je informatie uitwisselen met andere trainers en coaches, wil je bijscholingen volgen of ben je op zoek naar korfbalvacatures? Op deze pagina vind je meer informatie over deze onderwerpen.

Oefenstof

Heb je behoefte aan oefenstof voor je training? Spelenderwijs Verbeteren is een bedrijf dat zich richt op korfbalcoaches. Het bedrijf werkt vanuit het Teaching Games for Understanding model en heeft middels deze visie een applicatie ontwikkeld met betekenisvolle spelvormen die kunnen worden gegeven aan de gehele korfbaljeugd. Meer over de oefenstof van Spelenderwijs Verbeteren vind je hier.

NKTV

Heb je behoefte aan bijscholing als trainer? De Nederlandse Korfbal Trainers Vereniging (NKTV) is opgericht om korfbaltrainers na het volgen van de bondsopleidingen te blijven ondersteunen. Dit doet de NKTV door trainers in contact te laten komen met andere trainers en door bijscholingen te organiseren. Hiermee wil de NKTV het nationale opleidingsniveau opschroeven en het korfbal op de kaart zetten. Als je hierin geïnteresseerd bent kun je lid worden van de NKTV. Je wordt dan automatisch lid van NLcoach, ontvangt vier keer per jaar een magazine en krijgt korting op bijscholingen van NLcoach en de NKTV. Meer informatie vind je hier.

Handige websites

Zoals hierboven beschreven kun je op de website van spelenderwijs verbeteren oefeningen voor trainingen vinden. Als je informatie uit wil wisselen of bijscholingen wilt volgen kun je terecht bij de NKTV of NLCoach. Als je op zoek bent naar een nieuwe vereniging om training te geven of te coachen dan kun je kijken op coachboost. Daar vind je een overzicht van de vacatures van korfbalverenigingen in heel Nederland.

Gerelateerde Items

Coachen op sociaal gedrag
Opleidingen Trainers
Coachen op sociaal gedrag

Wil jij weten hoe je een klimaat creëert waar sporters met plezier leren, zodat ze meer winnen dan alleen hun wedstrijden? Dan is de cursus ‘Coachen op sociaal gedrag’ wat voor jou!

Lees meer
Technisch beleid
Trainers
Technisch beleid

Een technisch beleid is de basis van hoe er gekorfbald en verenigd wordt binnen een vereniging. Het bouwplan voor technisch beleid kan je helpen bij het opbouwen van jouw technische beleidsplan.

Lees meer
Korfbaltrainer 3
Opleidingen Trainers
Korfbaltrainer 3

Wil jij aan de slag met oefenvormen die bijdragen aan de ontwikkeling van spelers, die wedstrijdecht zijn en die oproepen wat spelers moeten leren? Dan is de KT3-opleiding wat voor jou!

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download