Skip to the main content

Gratis VOG-regeling voor vrijwilligers

Trainers Vrijwilligers

Vindt jouw vereniging een veilige sportomgeving belangrijk? Eén van de manieren om leden, ouders en verzorgers een veilig gevoel te geven, is door ervoor te zorgen dat alle vrijwilligers die betrokken zijn bij jeugdactiviteiten een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben. Voor trainers die een trainersopleiding willen gaan volgen van het KNKV, is een VOG zelfs verplicht. Als vereniging kun je gebruik maken van de gratis VOG-regeling voor vrijwilligers. Door deze regeling kunnen vrijwilligers van jouw vereniging gratis een VOG aanvragen. Hier lees je wat een VOG is en hoe je deze gratis kunt aanvragen.

Een VOG

Een VOG is een door de overheid erkend bewijs van goed gedrag. Het aanvragen van VOG’s voor vrijwilligers is één van de manieren om als vereniging een veilige sportomgeving te creëren. Elke sporter, jong of oud en man of vrouw, moet zich veilig voelen bij de vereniging waar hij of zij sport. Het KNKV maakt daarom werk van een veilige sportomgeving bij alle verenigingen. Dit doet het KNKV onder de noemer positieve sportcultuur. Alle informatie hierover vind je hier.

Aanmelden voor de gratis VOG-regeling

Wil je dat de vrijwilligers van jouw vereniging een gratis VOG kunnen aanvragen? Meld je vereniging dan aan via gratisvog.nl. Na het doen van de aanvraag wordt je aanvraag beoordeeld. Bij goedkeuring ontvang je een mail met de vervolgstappen. Je zet dan een VOG klaar met het juiste screeningsprofiel en daarna kunnen de vrijwilligers van je vereniging een gratis VOG aanvragen. Meer informatie over de VOG-regeling vind je hier. In onderstaande afbeelding, die je kunt vergroten door erop te klikken, zie je precies hoe dit werkt.

Meest bekeken artikelen

Sportakkoord
Bestuurders Verenigingsservice
Sportakkoord
Het Sportakkoord richt zich op versterking van verenigingen. Het doel van het Sportakkoord is om sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Om dit te realiseren worden er in gemeenten afspraken  gemaakt in een lokaal Sportakkoord. Lokale sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties zijn hierbij betrokken.
Lees meer
Trainersopleidingen
Opleidingen Trainers
Trainersopleidingen
Een competente trainer/coach creëert sportplezier en zorgt dat sporters zich goed kunnen ontwikkelen. Om dat te bereiken hebben wij een aantal trainersopleidingen. Welke dit zijn lees je hier.
Lees meer
Vrienden- en vriendinnentraining
Ledenwerving/-behoud
Vrienden- en vriendinnentraining
Het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol concept om nieuwe jeugdleden te werven. Het KNKV heeft handige hulpmiddelen beschikbaar.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download