Skip to the main content

Gratis VOG-regeling voor vrijwilligers

Trainers Vrijwilligers

Vindt jouw vereniging een veilige sportomgeving belangrijk? Eén van de manieren om leden, ouders en verzorgers een veilig gevoel te geven, is door ervoor te zorgen dat alle vrijwilligers die betrokken zijn bij jeugdactiviteiten een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben. Voor trainers die een trainersopleiding willen gaan volgen van het KNKV, is een VOG zelfs verplicht. Als vereniging kun je gebruik maken van de gratis VOG-regeling voor vrijwilligers. Door deze regeling kunnen vrijwilligers van jouw vereniging gratis een VOG aanvragen. Hier lees je wat een VOG is en hoe je deze gratis kunt aanvragen.

Een VOG

Een VOG is een door de overheid erkend bewijs van goed gedrag. Het aanvragen van VOG’s voor vrijwilligers is één van de manieren om als vereniging een veilige sportomgeving te creëren. Elke sporter, jong of oud en man of vrouw, moet zich veilig voelen bij de vereniging waar hij of zij sport. Het KNKV maakt daarom werk van een veilige sportomgeving bij alle verenigingen. Dit doet het KNKV onder de noemer positieve sportcultuur. Alle informatie hierover vind je hier.

Aanmelden voor de gratis VOG-regeling

Wil je dat de vrijwilligers van jouw vereniging een gratis VOG kunnen aanvragen? Meld je vereniging dan aan via gratisvog.nl. Na het doen van de aanvraag wordt je aanvraag beoordeeld. Bij goedkeuring ontvang je een mail met de vervolgstappen. Je zet dan een VOG klaar met het juiste screeningsprofiel en daarna kunnen de vrijwilligers van je vereniging een gratis VOG aanvragen. Meer informatie over de VOG-regeling vind je hier. In onderstaande afbeelding, die je kunt vergroten door erop te klikken, zie je precies hoe dit werkt.

Meest bekeken artikelen

Statuten en Huishoudelijk reglement
Bestuurders
Statuten en Huishoudelijk reglement
Bij het oprichten van een vereniging ben je verplicht om statuten op te stellen. Dit zijn de basisregels voor je vereniging.
Lees meer
KV VERS
Gezondere sportomgeving
KV VERS
KV VERS is onderdeel van het maatschappelijk project SV VERS dat moet zorgen voor Fieldlabs (modelkantines) voor een gezondere sportomgeving. De thema’s gezonde voeding, alcohol, roken en gastvrijheid staan hierbij centraal.
Lees meer
Veelgestelde vragen verenigingsmonitor
Veelgestelde vragen verenigingsmonitor
Veelgestelde vragen over de verenigingsmonitor.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download