Skip to the main content

Gezondere sportomgeving

Gezondere sportomgeving Verenigingsservice

Sporten draagt bij aan een gezonde leefstijl, een gezond gewicht en minder stress. Bij sporten en bewegen hoort uiteraard ook een gezondere sportomgeving. Een rookvrij sportterrein, gezondere voedingskeuzes in de kantine en verantwoord alcoholgebruik staan hiervoor garant en sluit naadloos aan op het Nationaal Preventieakkoord.

Preventieakkoord

Door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. Daarom heeft de Rijksoverheid een Nationaal Preventieakkoord gesloten. Daarin staan afspraken tussen meer dan 70 verschillende organisaties in Nederland. Een akkoord voor alle Nederlanders. Jaarlijks sterven 35.000 Nederlanders door roken, overgewicht of probleemdrinken. Ze zijn samen de grootste oorzaak van ziekte in Nederland. De afspraken in het Nationaal Preventieakkoord hebben gevolgen voor iedereen in Nederland.

Door deze drie onderwerpen aan te pakken, kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. Gezonde voeding is bijvoorbeeld een maatregel voor iedereen, niet alleen voor mensen met overgewicht. De sportvereniging is een belangrijke betrokkene bij de aanpak. Door bijvoorbeeld te zorgen dat er voor de spelers en bezoekers een gezonder alternatief te vinden is in het clubhuis of in de sportkantine. Zo wordt ‘de gezonde keuze, de makkelijke keuze’. JOGG-Teamfit is een landelijke organisatie die de generieke aanpak van het Preventieakkoord gaat uitvoeren. Dat betekent onder andere dat zij verenigingen ondersteuningstrajecten aanbieden voor de gezondere sportkantine, rookvrije accommodatie en alcoholpreventie. Meer informatie over deze drie onderwerpen vind je door op de link te klikken.

Samen met JOGG-Teamfit naar een gezondere sportomgeving

Samen met JOGG-Teamfit gaan wij voor een gezondere sportomgeving binnen het korfbal. Dit doen wij samen met gemotiveerde sportverenigingen, vrijwilligers, gemotiveerde ouders, experts en partners. JOGG werkt hard aan een maatschappij waarin álle kinderen en jongeren gezond kunnen opgroeien. Dat doet JOGG door de omgeving waarin kinderen veel komen gezonder te maken. JOGG-Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG zich onder andere inzet voor een gezondere sportomgeving, dit in samenwerking met onder andere NOC*NSF, sportbonden en gemeenten. JOGG-Teamfit heeft coaches in dienst die sportverenigingen kosteloos helpen bij de weg naar een gezondere sportomgeving.

JOGG-Teamfitcoach

Een JOGG-Teamfitcoach begeleidt sportlocaties kosteloos om stappen te zetten naar een gezonder voedingsaanbod, een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Hierbij krijgen verenigingen tips, tools en inspiratie van een coach, maar ook van NOC*NSF, het voedingscentrum en gezondheidsfondsen voor rookvrij. Daarnaast gaat JOGG-Teamfit in de sport ook voor gezondere sportevenementen, door het realiseren van gezondere voeding en sponsoring. Meer informatie vind je op de website van JOGG-Teamfit.

Maak jouw vereniging gezonder

Wil je jouw vereniging gezonder maken? Dan biedt JOGG-Teamfit uitkomst. In de video laten we zien op welke manier je hiermee aan de slag kunt gaan als vereniging en hoe één van de JOGG-Teamfitcoaches je hierbij kosteloos begeleidt. Bekijk de website en meld je aan!

 

Meest bekeken artikelen

Heffingenregeling
Bestuurders Financiën
Heffingenregeling
Een belangrijk naslagwerk voor elke penningmeester is de heffingenregeling, waarin de financiële verplichting van de vereniging richting het KNKV vermeld staat.
Lees meer
Adviseurs regio's E
Bestuurders Verenigingsservice
Adviseurs regio's E
Mark Tissink is verenigingsadviseur en Leon Simons is korfbaladviseur van Zuid-West-Nederland (Cluster E).
Lees meer
Dameskorfbal
Korfbalaanbod
Dameskorfbal
Sinds 1938 wordt er in Nederland dameskorfbal gespeeld. Korfbal maar dan met alleen meisjes en vrouwen.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download