Skip to the main content

Gratis VOG-regeling voor vrijwilligers

Accommodatie Bestuurders

Vindt jouw vereniging een veilige sportomgeving belangrijk? Eén van de manieren om leden, ouders en verzorgers een veilig gevoel te geven, is door ervoor te zorgen dat alle vrijwilligers die betrokken zijn bij jeugdactiviteiten een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben. Als vereniging kun je gebruik maken van de gratis VOG-regeling voor vrijwilligers. Door deze regeling kunnen vrijwilligers van jouw vereniging gratis een VOG aanvragen.

Een VOG is een door de overheid erkend bewijs van goed gedrag. Het aanvragen van VOG’s voor vrijwilligers is één van de manieren om als vereniging een veilige sportomgeving te creëren. Elke sporter, jong of oud en man of vrouw, moet zich veilig voelen bij de vereniging waar hij of zij sport. Het KNKV maakt daarom werk van een veilige sportomgeving bij alle verenigingen. Dit doet het KNKV onder de noemer positieve sportcultuur. Alle informatie hierover vind je hier.

Aanmelden voor de gratis VOG-regeling

Wil je dat de vrijwilligers van jouw vereniging een gratis VOG kunnen aanvragen? Meld je vereniging dan aan via gratisvog.nl. Na het doen van de aanvraag wordt je aanvraag beoordeeld. Bij goedkeuring ontvang je een mail met de vervolgstappen. Je zet dan een VOG klaar met het juiste screeningsprofiel en daarna kunnen de vrijwilligers van je vereniging een gratis VOG aanvragen. Meer informatie over de VOG-regeling vind je hier.

Congres over sociale veiligheid

Wil je naast bovengenoemde manier nog meer doen aan het creëren van een veilige sportomgeving? Op 23 november vindt het congres ‘Blijf je stil of praat je erover’ plaats. Tijdens dit congres kun je jezelf verdiepen in diverse thema’s rondom grensoverschrijdend gedrag. Meer over het congres, aanmelden en een veilige sportomgeving vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Vakbeurs Sportaccommodaties 2022
Accommodatie
Vakbeurs Sportaccommodaties 2022
Op dinsdag 26 april 2022 vindt in Expo Houten de achtste editie plaats van de Vakbeurs Sportaccommodaties. Bij de Vakbeurs Sportaccommodaties kom je alles te weten over ontwerp, bouw, aanleg, inrichting, onderhoud en beheer van binnen- en buitensportaccommodaties. Je ziet ook de nieuwste innovaties en de allerlaatste ontwikkelingen. Gratis toegangskaarten kun je nu opvragen. Tijdens […]
Lees meer
Vakbeurs Sportaccommodaties
Accommodatie
Vakbeurs Sportaccommodaties
Op donderdag 22 april 2021 vindt in Expo Houten de achtste editie van de Vakbeurs Sportaccommodaties plaats. Je komt daar alles te weten over ontwerp, (ver)bouw, aanleg, inrichting, onderhoud en het beheer van sportaccommodaties. Met vele experts op de beursvloer is dit een interessante dag voor iedereen die zich bezighoudt met accommodatiezaken. Bezoekers en experts […]
Lees meer
Terugblik op eerste webinar over duurzaamheid
Accommodatie
Terugblik op eerste webinar over duurzaamheid
Afgelopen donderdag vond het eerste webinar over verduurzaming plaats. Hierin werden het verduurzamingstraject en diverse financieringsvormen besproken. De terugblik vind je hier.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt