Skip to the main content

Voor in de agenda: invullen verenigingsmonitor in mei

Verenigingsservice

Werkt je vereniging toe naar een bepaalde ambitie of is je vereniging bezig met het bepalen van een stip op de horizon? Dan is het waardevol om te zien hoe je vereniging ervoor staat ten opzichte van andere verenigingen, zodat je ziet op welke terreinen je nog winst kunt behalen. De verenigingsmonitor is hiervoor nu voor het derde jaar op rij dé tool. De vragenlijst en het bijbehorende Benchmark Dashboard bieden veel inzichten en zijn een goede basis voor het bepalen van plannen en beleid. 

Voor het derde jaar op rij kunnen de bestuurders van alle verenigingen in mei en juni weer de vragenlijst van de verenigingsmonitor invullen en hiermee een jaar lang toegang verkrijgen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. Wil je deze kans niet mislopen? Zet het invullen van de vragenlijst dan alvast in de agenda voor in mei. Eind april ontvangen de secretarissen van alle verenigingen weer een uitnodiging voor het invullen van de vragenlijst.

Ideeën door het invullen van de vragenlijst

Het invullen van de verenigingsmonitor levert meerdere voordelen op. “We zien dat het invullen van de vragenlijst verenigingen vaak op ideeën brengt. Bij KVS/Maritiem hebben deze ideeën zelfs geleid tot een actielijst voor het nieuwe beleidsplan. Als je bij de vraag ‘Ga je na waarom leden lid worden van jouw vereniging ‘nee’ invult, kun je hierdoor denken ‘Dit is eigenlijk wel interessant om te weten’. Dit levert dan gelijk een actiepunt op”, aldus projectleider Mariska Kool.

Toegang tot een persoonlijk Benchmark Dashboard

Door het invullen van de verenigingsmonitor krijg je toegang tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. In deze tool wordt door middel van visualisaties zichtbaar gemaakt hoe jouw vereniging ervoor staat ten opzichte van andere verenigingen. Dit gaat om zowel korfbalverenigingen als verenigingen van andere sporten. Je vergelijkt je vereniging makkelijk op specifieke onderdelen met andere verenigingen.

Meer informatie en vragen

Wil je meer weten over de verenigingsmonitor? Alles hierover vind je knkv.nl/verenigingsmonitor en op de pagina met veelgestelde vragen. Alle informatie over het Benchmark Dashboard vind je op deze pagina. Heb je toch nog een vraag? Neem dan contact op met Mariska Kool via mariska.kool@knkv.nl of met je verenigingsadviseur.

Gerelateerde artikelen

5 oefeningen om je training goed mee te starten!
Trainers
5 oefeningen om je training goed mee te starten!
Als trainer start je je training met een warming-up, maar laat dat nu vaak niet het favoriete onderdeel zijn van veel spelers… Leon Braunstahl, assistent-bondscoach van TeamNL Korfbal en fysiotherapeut, ziet het als een uitdaging om daar verandering in te brengen. In het nieuwe KNKV Magazine deelt hij vijf opwarmers, waarmee jij zorgt voor een lach […]
Lees meer
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
Afgelopen weekend is het Nederlands Beachkorfbalteam in het Thaise Pattaya Wereldkampioen geworden. In een spannende finale versloeg Oranje Taiwan met 7-4. In de groepsfase had Nederland nog met 5-6 verloren van Taiwan, maar in de finale startte de ploeg van bondscoach Roelof Koopmans goed en bij rust stond er een 3-1 voorsprong op het scorebord. […]
Lees meer
Koninklijke onderscheiding ontvangen?
Vrijwilligers
Koninklijke onderscheiding ontvangen?
Tijdens de lintjesregen op vrijdag 26 april ontvingen burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving een Koninklijke onderscheiding. Ook dit jaar werden er zo’n 4500 burgers gedecoreerd. Heeft een lid van jouw vereniging een Koninklijke onderscheiding ontvangen? Laat dit dan weten aan het KNKV. Als een lid van jouw vereniging, die ook […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
KNKV Organisatie
Word bondsraadslid en denk met ons mee!
Best practice
Laat je inspireren door het nieuwe KNKV Magazine!