Skip to the main content

Competitievormen

Korfbalaanbod

Korfbal telt een veld- en een zaalcompetitie en een gemengde en een damesvorm.

Veldcompetitie

De veldcompetitie vindt plaats van augustus tot en met oktober en van april tot en met juni. Deze twee periodes vormen één competitie. Dat geldt niet voor alle breedtekorfbal en voor wedstrijdkorfbal bij de B- en C-jeugd eerste en tweede klasse en D-jeugd. Zij spelen twee aparte veldcompetities; een najaarsveldcompetitie en voorjaarsveldcompetitie. De hoogste klasse in de veldcompetitie is de Ereklasse.

Zaalcompetitie

De zaalcompetitie vindt plaats van november tot en met maart. De hoogste klasse is de Korfbal League, waarvan de finale in Ahoy Rotterdam wordt gespeeld.

Dameskorfbal

Sinds 1938 telt het Nederlandse korfbal ook de competitievorm dameskorfbal. De dameskorfbalverenigingen zijn voornamelijk gevestigd in het zuiden van het land.

Meest bekeken artikelen

Arbitrage
Aanmelden official
Via dit formulier kun je je aanmelden om als KNKV-official aangewezen te worden op wedstrijden.
Lees meer
Arbitrage
KNKV Scheidsrechter
Hier vind je de nodige informatie over KNKV-scheidsrechters.
Lees meer
Strategische projecten
Project ‘Versterken top teamsportcompetities & topclubs 2032’
Top teamsportcompetities en topclubs zijn van grote waarde voor de Nederlandse maatschappij. Om deze waarde te vergroten, zijn we samen met het ministerie van VWS, VSG, NOC*NSF en vier andere teamsporten (handbal, hockey, volleybal en waterpolo) gestart met het project ‘Versterken top teamsportcompetities en topclubs 2032’.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download