Kangoeroe Klup

Tover uw jongste jeugd om tot Kangoeroes! 

Wat is de Kangoeroe Klup?
De Kangoeroe Klup is een product dat uw vereniging kan aanbieden aan kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar. Als u aan de slag gaat met de Kangoeroe Klup kunnen de begeleiders van deze groep de clinic Ff-bewegen volgen bij het KNKV. Tijdens deze clinic worden begeleiders geschoold in het aanbieden van leuke, leerzame en verantwoorde spelvormen, met gebruikmaking van hoogwaardig materiaal. 

Daarnaast is er zelfs een speciale website voor de Kangoeroes: www.kangoeroeklup.nl.

Voor evenementen is het mogelijk materiaal te huren, zoals het Kangoeroepak en Kangoeroemanden.

Het Kangoeroe Klup lidmaatschap kost slechts €10,50 per lid per jaar.

Kinderen die door de vereniging worden opgegeven als Kangoeroe Klup lid krijgen automatisch het mooie Kangoeroe Klup t-shirt van het KNKV, helemaal gratis. Verenigingen die werken met de Kangoeroe Klup zijn enthousiast over het totaalproduct, net als de kinderen trouwens!

Waarom de Kangoeroe Klup?

De Kangoeroe Klup is in het leven geroepen om verschillende redenen. De belangrijkste is dat we graag zo veel mogelijk kinderen willen laten bewegen. De Kangoeroe Klup is dan ook voornamelijk een klup die zich richt op het meer en beter laten bewegen van kinderen van 3-7 jaar.

Uiteraard willen we ze op die manier ook kennis willen laten maken met korfbal en al haar positieve kanten. Voor de verenigingen is er veel ledenwinst te halen binnen deze doelgroep.

De Kangoeroe Klup speelt daarmee ook in op maatschappelijke ontwikkelingen zoals het steeds vaker voorkomen van obesitas bij kinderen en de aandacht voor normen en waarden die bij Korfbal heel normaal zijn. 

Door kinderen op jonge leeftijd aan de sport en aan een club te binden, kunnen korfbalverenigingen een positieve bijdrage leveren.

Scoro, Jumper, Funny en Spurt
De Kangoeroe Klup heeft 4 leden van het eerste uur namelijk Scoro, Jumper, Funny en Spurt. Deze kangoeroes vormen de basis van alles wat met de Kangoeroe Klup te maken heeft; de nieuwsbrief, de flyers, de website en kleurplaten, worden allemaal tot leven gebracht door deze vier Kangoeroes.

Ons hebben ze al geïnspireerd, u ook?

Knipoog naar korfbal
De Kangoeroe Klup is niet gericht op het aanleren van korfbaltechnieken en het spelen van wedstrijden. Uiteraard hebben veel spelvormen wel een vette knipoog naar het korfbal.

Ook leden werven met de Kangoeroe Klup?
Als u interesse heeft in het opstarten van de Kangoeroe Klup, dan bent u hier op de goede plek. U vindt alle informatie met betrekking tot de Kangoeroe Klup zoals o.a. het draaiboek opstarten Kangoeroe Klup, voorbeeld(thema)trainingen, beschrijving van de Kangoeroe Klup-producten, tips om leden te werven, Clinic Ff-bewegen, huur kangoeroepak enzovoorts.

Een mooi voorbeeld
KV Leonidas uit Noordwolde kent veel succes met haar Kangoeroe Klup. Binnen de relatief kleine vereniging zijn 30 van de 130 leden in totaal Kangoeroes. In de bijlage is te lezen hoe een Kangoeroe Klup structureel opgezet kan worden en hoe hiermee omgegaan wordt door Leonidas. De kracht zit voor de vereniging voor een belangrijk deel in het scheiden van peuters en kleuters. Lees hier over de succesvolle aanpak van KV Leonidas.