Skip to the main content

Week van de Scheidsrechter

Arbitrage

Meerdere verenigingen hebben afgelopen weekend scheidsrechters in het zonnetje gezet met een mooi gebaar of cadeau. Laat jij vanuit het bestuur, een commissie of je team aankomend weekend ook je waardering blijken en bedank je ze voor hun waardevolle inzet? De Week van de Scheidsrechter loopt tot en met zondag.

Door scheidsrechters te bedanken geef je ze energie om er de volgende keer weer te staan en vraag je aandacht voor deze belangrijke taak. Door hier aandacht aan te besteden én met het handboek ‘In negen stappen naar kwalitatieve en structurele verenigingsarbitrage‘ bouw je aan je arbitrale verenigingskader.

Mooie acties bij Sparta Zwolle

Sparta Zwolle ziet de Week van de Scheidsrechter als een mooie kans. De vereniging zet haar bondsscheidsrechters in de spotlights door een banner op te hangen op de sportaccommodatie en deelt fluitjes uit aan de jeugd om toekomstige scheidsrechters te inspireren om ook de fluit op te pakken. “Het creëren van een goed scheidsrechterapparaat is een doelstelling voor de lange termijn. Elk moment dat je kunt aangrijpen om hieraan bij te dragen is mooi meegenomen”, aldus coördinator Daniël Oostenbrink.

Bouwen aan arbitraal kader

Zoals Oostenbrink aangeeft kunnen acties tijdens de Week van de Scheidsrechter bijdragen aan het opbouwen van arbitrage op je vereniging. Ook het handboek ‘In negen stappen naar kwalitatieve en structurele verenigingsarbitrage’ kan helpen om uitvoering te geven aan de inrichting van goed beleid en daaraan gekoppelde activiteiten. Het handboek helpt je op weg om te zorgen voor voldoende en opgeleid arbitraal verenigingskader. Meer over verenigingsarbitrage lees je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Nederlandse vertaling nieuwe spelregels beschikbaar
Arbitrage Competitie
Nederlandse vertaling nieuwe spelregels beschikbaar

Zoals eerder aangekondigd zijn per 1 september 2020 de nieuwe spelregels van de IKF van toepassing.
Benieuwd naar het nieuwe spelregeldocument? Lees hier meer.

Lees meer
Voorschot nieuwe spelregels, Nederlandse vertaling volgt
Arbitrage Competitie
Voorschot nieuwe spelregels, Nederlandse vertaling volgt

Zoals eerder aangekondigd heeft de Internationale Korfbal Federatie (IKF) de officiële spelregels van korfbal opnieuw vastgesteld. Deze herziene spelregels gaan in per 1 september 2020.Nadat de IKF half juli het nieuwe spelregeldocument heeft opgeleverd, is het KNKV hard aan de slag gegaan om het document te vertalen en de wijzigingen door te voeren in de betreffende bestuursbesluiten en reglementen.

Lees meer

Topartikelen

Korfbalaanbod Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school
Competitie
Streep door zaalcompetitie
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers