Skip to the main content

Succesvolle clinic ‘Training geven: de basics’ bij VZOD basis voor vervolg

Opleidingen Trainers

De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes en de basis voor een verdieping op de ontwikkeling van trainers is gelegd. “Het was een fantastische avond! Het blijft gaaf om te werken met leergierige trainers. Er kwam zoveel enthousiasme vanuit de vereniging en de trainers. Een mooie basis voor een vervolg!”, aldus Simons.

Korfbaladviseurs Leon Simons en Carlo de Vries gaven twee weken geleden een clinic aan vijftien beginnende trainers van VZOD. Niet alleen korfbaladviseur Simons was positief over deze avond, ook de trainers zelf. “Wij vonden het heel leuk en hebben veel geleerd. Bijvoorbeeld dat je als trainer niet stil moet staan, maar actief in beweging moet blijven zodat de kinderen ook enthousiaster worden. Maar ook dat je beter kan zeggen hoe iemand het wel moet doen, dan hoe iemand het niet moet doen, dus positief zijn. Verder ook dat je drie blokken hebt in een training: schietspelletje, een spelvorm trainen (met verdediger) en een partijtje”, aldus VZOD-trainers Kim, Noëlla en Jurre.

Verdieping

Deze clinic was bij VZOD een startschot voor een verdere aanpak op het gebied van de ontwikkeling van trainers. “De vereniging staat open voor verdere ondersteuning. We hebben al gesprekken gevoerd om met elkaar verdere verdieping in te gaan zetten. Als korfbaladviseurs kijken we samen met de vereniging naar wat de vereniging verder fijn vindt en graag wil, zoals bijvoorbeeld een vervolgsessie voor de trainers. Het is mooi dat we deze maand samen met 175 verenigingen werken aan de ontwikkeling van beginnende trainers, maar extra mooi als we hier een vervolg aan kunnen geven!”, aldus Simons.

Meer informatie over de clinic

De clinic ‘Training geven: de basics’ is ontwikkeld voor beginnende trainers, potentiële trainers en ouders die een rol kunnen gaan spelen bij het trainen van jeugdteams. Hoe geef je een leuke training als beginner en wat zijn de basisoefeningen die je in een training kunt verwerken? Dit staat centraal tijdens deze clinic. Heeft jouw vereniging geen clinic aangevraagd voor deze maand en wil je toch zo een clinic bij jouw vereniging? Je kunt de clinic nog steeds aanvragen door een mail te sturen naar opleidingen@knkv.nl. Meer hierover lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!