Skip to the main content

Succesvolle clinic ‘Training geven: de basics’ bij VZOD basis voor vervolg

Opleidingen Trainers

De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes en de basis voor een verdieping op de ontwikkeling van trainers is gelegd. “Het was een fantastische avond! Het blijft gaaf om te werken met leergierige trainers. Er kwam zoveel enthousiasme vanuit de vereniging en de trainers. Een mooie basis voor een vervolg!”, aldus Simons.

Korfbaladviseurs Leon Simons en Carlo de Vries gaven twee weken geleden een clinic aan vijftien beginnende trainers van VZOD. Niet alleen korfbaladviseur Simons was positief over deze avond, ook de trainers zelf. “Wij vonden het heel leuk en hebben veel geleerd. Bijvoorbeeld dat je als trainer niet stil moet staan, maar actief in beweging moet blijven zodat de kinderen ook enthousiaster worden. Maar ook dat je beter kan zeggen hoe iemand het wel moet doen, dan hoe iemand het niet moet doen, dus positief zijn. Verder ook dat je drie blokken hebt in een training: schietspelletje, een spelvorm trainen (met verdediger) en een partijtje”, aldus VZOD-trainers Kim, Noëlla en Jurre.

Verdieping

Deze clinic was bij VZOD een startschot voor een verdere aanpak op het gebied van de ontwikkeling van trainers. “De vereniging staat open voor verdere ondersteuning. We hebben al gesprekken gevoerd om met elkaar verdere verdieping in te gaan zetten. Als korfbaladviseurs kijken we samen met de vereniging naar wat de vereniging verder fijn vindt en graag wil, zoals bijvoorbeeld een vervolgsessie voor de trainers. Het is mooi dat we deze maand samen met 175 verenigingen werken aan de ontwikkeling van beginnende trainers, maar extra mooi als we hier een vervolg aan kunnen geven!”, aldus Simons.

Meer informatie over de clinic

De clinic ‘Training geven: de basics’ is ontwikkeld voor beginnende trainers, potentiële trainers en ouders die een rol kunnen gaan spelen bij het trainen van jeugdteams. Hoe geef je een leuke training als beginner en wat zijn de basisoefeningen die je in een training kunt verwerken? Dit staat centraal tijdens deze clinic. Heeft jouw vereniging geen clinic aangevraagd voor deze maand en wil je toch zo een clinic bij jouw vereniging? Je kunt de clinic nog steeds aanvragen door een mail te sturen naar opleidingen@knkv.nl. Meer hierover lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Financiën Verenigingsservice
Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Morgen gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Vorig jaar deden 250 korfbalverenigingen mee aan deze actie en haalden zij gemiddeld €2025,- op. Door de vorig jaar geïntroduceerde online verkoopmethode is het verkopen van (veel) loten nóg makkelijker geworden. Wil jouw vereniging extra inkomsten binnenhalen? Meedoen aan de actie kan nog steeds!
Lees meer
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om […]
Lees meer
Onderscheidingen voor KNKV-vrijwilligers
KNKV Organisatie Vrijwilligers
Onderscheidingen voor KNKV-vrijwilligers
Binnen de korfbalwereld zijn veel vrijwilligers actief. Naast de vele vrijwilligers bij verenigingen, zijn er ook vrijwilligers die zichzelf op landelijk niveau inzetten voor de korfbalsport. Zij voeren bijvoorbeeld functies uit in het bestuur of in commissies en zijn onmisbaar voor onze sport. De afgelopen maanden hebben zes van deze vrijwilligers een KNKV-onderscheiding ontvangen als […]
Lees meer

Topartikelen

Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage Competitie
Spelregelwijzigingen 2022