Training geven: de basics

Elke trainer is ooit begonnen met training geven. Maar hoe geef je een leuke training als complete beginner? Wat zijn de basisoefeningen die je in een korfbaltraining moet verwerken, en hoe weet je dat bijvoorbeeld als ouder die nog nooit korfbaltraining heeft gegeven?

Er zijn diverse trainersopleidingen binnen het KNKV, echter heeft niet iedereen tijd om hier aan deel te nemen. Tijdens de trainersavond/clinic 'Training geven: de basics' worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht, zodat de deelnemers een aantal tips en handvaten krijgen om in de praktijk mee aan de slag te kunnen gaan.

De avond is bedoeld voor een diverse doelgroep. Denk hierbij aan ouders, jeugdkorfballers die beginnen met training geven of aan oudere trainers die zich willen laten inspireren. De clinic 'Training geven: de basics' is dan ook laagdrempelig en eenvoudig te begrijpen voor iedereen! Alle oefeningen zijn gericht op training geven aan de jeugd. Plezier en succesbeleving van je spelers in het korfbal staat centraal.

In deze clinic komen de volgende onderwerpen naar voren:

  • De basis van een goede training
  • De warming-up
  • Scoren
  • Gooien en vangen
  • Wedstrijdvarianten

Lesmateriaal

De clinic
Met de clinic ‘Training geven: de basics’ leer je toekomstige trainers de basis van het training geven. De bijbehorende lesmaterialen zijn vrij beschikbaar voor iedereen. De kosten bedragen € 90,- ongeacht de afstand en het aantal deelnemers. De clinic wordt begeleid door één van de docenten van het KNKV en bestaat uit één avond. Deze clinic is geschikt om als vereniging af te nemen met meerdere deelnemers. Je kunt een leuke, laagdrempelige en afwisselende avond vol korfbal verwachten.

Kosten
€ 90,- per trainingsavond/clinic

Aanmelden en betalen
Aanmelden voor deze deze clinic kan vanaf de zomer 2020. De start van de clinics is afhankelijk van de regelgeving van het RIVM en wat de mogelijkheden zijn.