Skip to the main content

Eigendom en gebruik sportaccommodaties

Accommodatie

Sportvastgoed is veelal gebouwd op grond van gemeenten, vaak zonder dat er formeel iets is vastgelegd tussen de gemeente en de sportvereniging. Dit kan voor juridische en/of financiële problemen zorgen voor sportverenigingen. Bijvoorbeeld in het geval een sportvereniging moet verhuizen naar een andere locatie of wanneer er sprake is van schade of achterstallig beheer en onderhoud. Voor een sportvereniging is het dan ook van groot belang om de eigendomspositie en het gebruik van het sportvastgoed schriftelijk vast te leggen in een overeenkomst. Dan wordt ook duidelijk wat de bijbehorende rechten en plichten zijn van beide partijen en hoe het zit het met de aansprakelijkheid en de risico’s.

In het whitepaper ‘contractvorming gebruik sportvastgoed door sportverenigingen’ staan veel zaken helder uitgelegd en worden tips en adviezen gegeven. Ook een praktische quick scan is als bijlage beschikbaar bij het whitepaper. Op de demarcatielijst kan worden vastgelegd welke partij verantwoordelijk is voor de diverse onderhoudswerkzaamheden.

Ga hier naar de informatie over privatisering

Meest bekeken artikelen

Training geven: de basics
Opleidingen Trainers
Training geven: de basics
Voor beginnende trainers en ouders die een team gaan begeleiden hebben wij de clinic ‘Training geven: de basics’ ontwikkeld. Verenigingen kunnen deze clinic aanvragen voor een groep trainers.
Lees meer
Statuten en Huishoudelijk reglement
Bestuurders
Statuten en Huishoudelijk reglement
Bij het oprichten van een vereniging ben je verplicht om statuten op te stellen. Dit zijn de basisregels voor je vereniging.
Lees meer
Technisch beleid
Trainers
Technisch beleid
Een technisch beleid is de basis van hoe er gekorfbald en verenigd wordt binnen een vereniging. Het bouwplan voor technisch beleid kan je helpen bij het opbouwen van jouw technische beleidsplan.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download