Skip to the main content

Eigendom en gebruik sportaccommodaties

Accommodatie

Sportvastgoed is veelal gebouwd op grond van gemeenten, vaak zonder dat er formeel iets is vastgelegd tussen de gemeente en de sportvereniging. Dit kan voor juridische en/of financiële problemen zorgen voor sportverenigingen. Bijvoorbeeld in het geval een sportvereniging moet verhuizen naar een andere locatie of wanneer er sprake is van schade of achterstallig beheer en onderhoud. Voor een sportvereniging is het dan ook van groot belang om de eigendomspositie en het gebruik van het sportvastgoed schriftelijk vast te leggen in een overeenkomst. Dan wordt ook duidelijk wat de bijbehorende rechten en plichten zijn van beide partijen en hoe het zit het met de aansprakelijkheid en de risico’s.

In het whitepaper ‘contractvorming gebruik sportvastgoed door sportverenigingen’ staan veel zaken helder uitgelegd en worden tips en adviezen gegeven. Ook een praktische quick scan is als bijlage beschikbaar bij het whitepaper. Op de demarcatielijst kan worden vastgelegd welke partij verantwoordelijk is voor de diverse onderhoudswerkzaamheden.

Ga hier naar de informatie over privatisering

Meest bekeken artikelen

Sportbestuurdersplatform.nl
Bestuurders Verenigingsservice
Sportbestuurdersplatform.nl
Sportbestuurdersplatform.nl is dé centrale plek waar bestuurders makkelijk, snel en efficiënt goede oplossingen kunnen vinden voor generieke vraagstukken door een beroep te doen op de kennis van medebestuurders. Via dit platform kunnen bestuurders van meerdere sporten elkaar vragen stellen, vragen beantwoorden, best practices delen en met elkaar in gesprek gaan. Dit platform is begin 2022 […]
Lees meer
Gezondere sportkantine
Gezondere sportomgeving
Gezondere sportkantine
Een gezondere sportkantine houdt in dat men gezonde alternatieven aanbiedt naast de al aangeboden producten. Ben je benieuwd  hoe jullie kantine ervoor staat of wil je aan de slag?
Lees meer
Rookvrij sportterrein
Accommodatie Gezondere sportomgeving
Rookvrij sportterrein
Roken en sport gaan niet samen. Met een rookvrij korfbalterrein draagt je vereniging uit dat niet-roken de norm is.
Lees meer

Populaire downloads

sdasd
Routekaart competitie
Download
sdfsd
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download