Skip to the main content

Duurzaamheid

Accommodatie

Is jouw korfbalvereniging al bezig met het thema Duurzaamheid? Voor veel verenigingen zal het thema Duurzaamheid wellicht nog een vage term zijn. Wat is het precies en wat kun je er als vereniging mee?

Duurzaamheid wordt ook wel gezien als een containerbegrip hetgeen betekent dat er geen duidelijke afbakening is en zich daarom soms moeilijk laat definiëren. Het KNKV wil het thema Duurzaamheid juist praktischer en concreter maken door de eigen verantwoordelijkheid te nemen en daarmee de korfbalwereld te stimuleren voor een meer duurzame toekomst voor de korfbalsport. Hierbij laat het KNKV zich onder andere leiden door de volgende definitie:

Het uitvoeren van projecten die door besparing en vergroening een positief milieueffect hebben op het organiseren en beleven van de korfbalsport, zowel intern (in de beroepsorganisatie en het bondsbestuur) als extern (bij de aangesloten korfbalverenigingen). Daarbij speelt verbinding en bewustwording van de organisatie, haar verenigingen en leden een prominente rol”.

Ben je als vereniging al bezig met duurzaam ondernemen en wil je dit delen met andere verenigingen of heb je misschien vragen stuur dan een e-mail aan projectleider Jan-Tonny Visser

Kijk ook eens op de site van sport.nl/voorclubs waar meer informatie te vinden is over dit onderwerp.

Sportstroom

Het KNKV heeft een samenwerkingsverband met Sportstroom.

Verduurzaming is voor veel verenigingen aantrekkelijk: het structureel verlagen van de energienota leidt tot kostenverlaging en besparingen. SportStroom kan korfbalverenigingen hier kosteloos bij begeleiden.

Inhoud van het gratis begeleidingstraject:
  1. Een energiescan van je accommodatie. SportStroom bezoekt je vereniging en brengt in kaart waar energiebesparing gerealiseerd kan worden;
  2. De energiescan is de basis voor het plan van aanpak: rekening houdend met je toekomstplannen wordt op een rij gezet welke investeringen zinvol zijn en welke volgorde wenselijk is;
  3. Begeleiding bij het aanvragen en beoordelen van offertes, het maken van keuzes;
  4. Begeleiding bij de financiering van uw investeringen;
  5. Het aanvragen van provinciale en landelijke subsidies;
  6. Het monitoren van het resultaat: wordt de doelstelling daadwerkelijk gerealiseerd?
Interesse?

Kijk voor meer informatie hier.

 

 

Gerelateerde Items

EHBO / AED
(Sport) Medische zaken Accommodatie
EHBO / AED

Elke vereniging dient te beschikken over voldoende en gebruiksklare EHBO-voorzieningen, waaronder een brancard. Ook wordt geadviseerd te beschikken over een AED.

Lees meer
Veiligheid sportterrein
Accommodatie Bestuurders
Veiligheid sportterrein

Ieder bestuur en/of de eigenaren van een sportaccommodatie zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van dat sportterrein.

Lees meer
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Accommodatie
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties

Antwoorden op vragen over aanleg, renovatie of herinrichting van de velden en aan welke voorwaarden bijvoorbeeld de belijning bij de diverse korfbalvormen op gras/kunstgras moeten voldoen vind je in het Handboek Kwaliteitseisen…

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download