Skip to the main content

Breek-de-Weekbijeenkomsten

Bestuurders Verenigingsservice

De Breek-de-Weekbijeenkomsten zijn inmiddels een bekend begrip. Het organiseren van deze bestuurlijke ontmoetingen is een succesvol initiatief speciaal voor bestuurders van korfbalverenigingen. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomsten ontmoeten verenigingsbestuurders de medewerkers van het KNKV. Tijdens de bijeenkomsten wordt ingegaan op de stand van zaken rondom Vereniging Centraal en worden actuele onderwerpen besproken die interessant kunnen zijn voor bestuurders.

 

Bijeenkomsten 2021

Dit jaar is het thema ‘inspiratie en verandering’ en vinden de bijeenkomsten online plaats op:
– woensdag 28 april van 19:30 – 21:00 uur
– donderdag 29 april van 19:30 – 21:00 uur
– maandag 10 mei van 19:30 – 21:00 uur

Programma

Tijdens de bijeenkomsten wordt ingegaan op de stand van zaken rondom Vereniging Centraal en wat de bestuurlijke herinrichting betekent voor het KNKV en voor verenigingen. Hierna komen de hoofdthema’s aan de orde. Net als de voorgaande jaren worden de bijeenkomsten opgeluisterd met online theatersketches van Helder Theater. De hoofdthema’s:

De psychologie achter de motivatie van een korfballer.

Sport- en prestatiepsycholoog Pleun van Doornik in op de motivatie van korfballers om wel of niet te blijven korfballen in verschillende leeftijdsfases.

Wat gebeurt er in het brein in de verschillende leeftijdsfases? Welke factoren beïnvloeden de keuzes van jongeren en wat is de invloed van ouders? Mensen worden beïnvloed door externe factoren zoals familie, maar ook door de ontwikkeling van de hersenen. De ontwikkeling van de prefrontale cortex gaat vaak gepaard met nieuwe vragen en dat kan invloed hebben op de motivatie. Pleun neemt de deelnemers mee in de motivatiepsychologie op alle leeftijden, van de kangoeroes tot aan KorfbalPlus.

 

 

De psychologie achter de motivatie van een korfballer.

Slagvaardig besturen in een veranderende sportwereld

Sjors Brouwer, Vereniger, neemt de deelnemers mee in zijn visie op dit vraagstuk.

De (sport)wereld van vandaag en morgen zal definitief een andere zijn dan voorheen, mede door al onze ervaringen opgedaan in het laatste jaar waarin COVID-19 veel bepaalde. Heb je als bestuur zicht op de veranderingen en maak je op basis hiervan keuzes waar je als bestuur op wil sturen? Stuur je op de vereniging -bijvoorbeeld een nieuw kunstgrasveld, een sponsorplan, een nieuw kassysteem- maar stuur je ook op verenigen,  hoe de leden zich betrokken en verbonden voelen?  En hoe creëer je daarin de juiste balans?  De eyeopeners, triggers en tips van Sjors dagen je uit om hier – als bestuurder –  mee aan de slag te gaan.

 

Slagvaardig besturen in een veranderende sportwereld

Gerelateerde Items

KNKV Magazine
Best practice Verenigingsservice
KNKV Magazine

Het KNKV Magazine is een digitale uitgave met verhalen uit de praktijk die inzichten kunnen geven en kunnen inspireren voor nieuwe acties en ideeën.

Lees meer
Fusie
Bestuurders
Fusie

Fusies tussen sport- en korfbalverenigingen vinden jaarlijks plaats. Om welke reden verenigingen ook besluiten om te gaan fuseren: er komt nogal wat bij kijken. 

Lees meer
Wet en regelgeving in de sport
Bestuurders
Wet en regelgeving in de sport

Verenigingen moeten ook aan de geldende wet- en/of regelgeving voldoen.

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download