Skip to the main content

Betaalde arbeid

Bestuurders Financiën

Binnen een korfbalvereniging kun je denken aan betaalde arbeid bijvoorbeeld in de relatie bestuur – trainer. Tot 2015 werd hier de Flexwet (Wet flexibiliteit en zekerheid) voor gehanteerd. In 2015 is de Wet Werk en Zekerheid gefaseerd ingevoerd met als doel het arbeidsrecht aan te passen aan de veranderende arbeidsverhoudingen in de Nederlandse samenleving om een beter werkende arbeidsmarkt te creëren. Op de website Sportknowhowxl kun je meer achtergrondinformatie over deze wet vinden.

Vrijwilligersvergoeding

Naast betaalde arbeid is er ook een mogelijkheid om de vrijwilligers van de vereniging in vergoeding te geven. Op de website van de Belastingdienst lees je hier meer over.

Webinar over drie betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach

Begin juni 2021 vonden er webinars plaats over de diverse betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach. Tijdens deze webinars gaf ervaringsdeskundige Jan de Jager uitleg over drie manieren waarop een vereniging een trainer/coach kan betalen. Hij vertelde over loon uit dienstbetrekking, resultaat overige werkzaamheden en de vrijwilligersvergoeding. Kijk het webinar hieronder terug.

Meest bekeken artikelen

Talentontwikkeling
Talentontwikkeling Trainers
Talentontwikkeling
Het opleidingstraject van talentherkenning en talentontwikkeling maakt het mogelijk dat talenten zich maximaal ontwikkelen en dat de nationale selecties de absolute nummer één status van de wereld kunnen behouden.
Lees meer
Strategische projecten
Project ‘Versterken top teamsportcompetities & topclubs 2032’
Top teamsportcompetities en topclubs zijn van grote waarde voor de Nederlandse maatschappij. Om deze waarde te vergroten, zijn we samen met het ministerie van VWS, VSG, NOC*NSF en vier andere teamsporten (handbal, hockey, volleybal en waterpolo) gestart met het project ‘Versterken top teamsportcompetities en topclubs 2032’.
Lees meer
Adviseurs regio's F
Bestuurders Verenigingsservice
Adviseurs regio's F
Fedde Boersma is verenigingsadviseur en Dolf Nijbroek is korfbaladviseur van Zuid-Nederland (Cluster F)
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download