Skip to the main content

Betaalde arbeid

Bestuurders Financiën

Binnen een korfbalvereniging kun je denken aan betaalde arbeid bijvoorbeeld in de relatie bestuur – trainer. Tot 2015 werd hier de Flexwet (Wet flexibiliteit en zekerheid) voor gehanteerd. In 2015 is de Wet Werk en Zekerheid gefaseerd ingevoerd met als doel het arbeidsrecht aan te passen aan de veranderende arbeidsverhoudingen in de Nederlandse samenleving om een beter werkende arbeidsmarkt te creëren. Op de website Sportknowhowxl kun je meer achtergrondinformatie over deze wet vinden.

Vrijwilligersvergoeding

Naast betaalde arbeid is er ook een mogelijkheid om de vrijwilligers van de vereniging in vergoeding te geven. Op de site van de Belastingdienst lees je hier meer over.

Gerelateerde Items

Verenigingsmonitor
Bestuurders
Verenigingsmonitor

De verenigingsmonitor brengt situaties van verenigingen in kaart waarmee bestuurders hun vereniging kunnen vergelijken met andere verenigingen en op basis daarvan beleid kunnen ontwikkelen. 

Lees meer
Veiligheid werknemers en klanten
Accommodatie Bestuurders
Veiligheid werknemers en klanten

Werknemers hebben recht op een veilige en gezonde werkplek en in geval van nood moeten werknemers en klanten in veiligheid gebracht worden. Je moet als sportbestuurder aannemelijk kunnen maken dat jij er…

Lees meer
Fusie
Bestuurders
Fusie

Fusies tussen sport- en korfbalverenigingen vinden jaarlijks plaats. Om welke reden verenigingen ook besluiten om te gaan fuseren: er komt nogal wat bij kijken. 

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download