Skip to the main content

Betaalde arbeid

Bestuurders Financiën

Binnen een korfbalvereniging kun je denken aan betaalde arbeid bijvoorbeeld in de relatie bestuur – trainer. Tot 2015 werd hier de Flexwet (Wet flexibiliteit en zekerheid) voor gehanteerd. In 2015 is de Wet Werk en Zekerheid gefaseerd ingevoerd met als doel het arbeidsrecht aan te passen aan de veranderende arbeidsverhoudingen in de Nederlandse samenleving om een beter werkende arbeidsmarkt te creëren. Op de website Sportknowhowxl kun je meer achtergrondinformatie over deze wet vinden.

Vrijwilligersvergoeding

Naast betaalde arbeid is er ook een mogelijkheid om de vrijwilligers van de vereniging in vergoeding te geven. Op de site van de Belastingdienst lees je hier meer over.

Webinar over drie betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach

Begin juni 2021 vonden er webinars plaats over de diverse betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach. Tijdens deze webinars gaf ervaringsdeskundige Jan de Jager uitleg over drie manieren waarop een vereniging een trainer/coach kan betalen. Hij vertelde over loon uit dienstbetrekking, resultaat overige werkzaamheden en de vrijwilligersvergoeding. Een terugblik op het webinar vind je hier.

Gerelateerde Items

Belastingen
Accommodatie Bestuurders Financiën
Belastingen
Ook als sportvereniging heb je in meer of mindere mate te maken met belastingen.
Lees meer
Verzekeringen
Bestuurders
Verzekeringen
Het is van belang als korfbalvereniging goed verzekerd te zijn. Het kan immers veel geld gaan kosten als het mis gaat .
Lees meer
Externe samenwerkingen
Bestuurders
Externe samenwerkingen
Samenwerken met externe partners kan de vereniging veel nieuwe inzichten en kansen opleveren. Door deze kansen op te pakken kan de vereniging zich verder ontwikkelen.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download