Skip to the main content

Betaalde arbeid

Bestuurders Financiën

Binnen een korfbalvereniging kun je denken aan betaalde arbeid bijvoorbeeld in de relatie bestuur – trainer. Tot 2015 werd hier de Flexwet (Wet flexibiliteit en zekerheid) voor gehanteerd. In 2015 is de Wet Werk en Zekerheid gefaseerd ingevoerd met als doel het arbeidsrecht aan te passen aan de veranderende arbeidsverhoudingen in de Nederlandse samenleving om een beter werkende arbeidsmarkt te creëren. Op de website Sportknowhowxl kun je meer achtergrondinformatie over deze wet vinden.

Vrijwilligersvergoeding

Naast betaalde arbeid is er ook een mogelijkheid om de vrijwilligers van de vereniging in vergoeding te geven. Op de site van de Belastingdienst lees je hier meer over.

Webinar over drie betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach

Begin juni 2021 vonden er webinars plaats over de diverse betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach. Tijdens deze webinars gaf ervaringsdeskundige Jan de Jager uitleg over drie manieren waarop een vereniging een trainer/coach kan betalen. Hij vertelde over loon uit dienstbetrekking, resultaat overige werkzaamheden en de vrijwilligersvergoeding. Een terugblik op het webinar vind je hier.

Gerelateerde Items

Bestuurders
Bestuurders
Bestuurders

Bij het goed besturen van een vereniging komt veel kijken. Als bestuurder bepaal je samen met je collega-bestuurders het beleid van de vereniging en stippel je de koers uit voor de komende …

Lees meer
Adviseurs
Bestuurders Verenigingsservice
Adviseurs

Het KNKV telt zeven verenigingsadviseurs en vijf korfbaladviseurs, die klaar staan voor de aan hen toegewezen korfbalverenigingen.

Lees meer
Verenigingsmonitor
Bestuurders Verenigingsservice
Verenigingsmonitor

De verenigingsmonitor brengt situaties van verenigingen in kaart waarmee bestuurders hun vereniging kunnen vergelijken met andere verenigingen en op basis daarvan …

Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download