Skip to the main content

Betaalde arbeid

Bestuurders Financiën

Binnen een korfbalvereniging kun je denken aan betaalde arbeid bijvoorbeeld in de relatie bestuur – trainer. Tot 2015 werd hier de Flexwet (Wet flexibiliteit en zekerheid) voor gehanteerd. In 2015 is de Wet Werk en Zekerheid gefaseerd ingevoerd met als doel het arbeidsrecht aan te passen aan de veranderende arbeidsverhoudingen in de Nederlandse samenleving om een beter werkende arbeidsmarkt te creëren. Op de website Sportknowhowxl kun je meer achtergrondinformatie over deze wet vinden.

Vrijwilligersvergoeding

Naast betaalde arbeid is er ook een mogelijkheid om de vrijwilligers van de vereniging in vergoeding te geven. Op de site van de Belastingdienst lees je hier meer over.

Webinar over drie betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach

Begin juni 2021 vonden er webinars plaats over de diverse betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach. Tijdens deze webinars gaf ervaringsdeskundige Jan de Jager uitleg over drie manieren waarop een vereniging een trainer/coach kan betalen. Hij vertelde over loon uit dienstbetrekking, resultaat overige werkzaamheden en de vrijwilligersvergoeding. Een terugblik op het webinar vind je hier.

Meest bekeken artikelen

Talentontwikkeling
Talentontwikkeling Trainers
Talentontwikkeling
Het opleidingstraject van talentherkenning en talentontwikkeling maakt het mogelijk dat talenten zich maximaal ontwikkelen en dat de nationale selecties de absolute nummer één status van de wereld kunnen behouden.
Lees meer
Veelgestelde vragen verenigingsmonitor
Veelgestelde vragen verenigingsmonitor
Veelgestelde vragen over de verenigingsmonitor.
Lees meer
Arbitrage
Uitwerking rompregeling arbitrage
In deze overzichten zijn het aantal wedstrijden dat een vereniging moet fluiten en/of beoordelen opgenomen, evenals datgene wat er daadwerkelijk uitgevoerd is tot en met de in het document genoemde datum.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download