Skip to the main content

Doe mee aan de Week van de Scheidsrechter

Arbitrage

Na lange tijd is de reguliere competitie weer gestart. Voor de competitie zijn scheidsrechters onmisbaar en daarom verdienen ze het om in het zonnetje gezet te worden. Hoewel het altijd goed is om scheidsrechters te bedanken, is het tijdens de Week van de Scheidsrechter een extra mooi moment om scheidsrechters in het zonnetje te zetten. Door als vereniging je waardering te laten blijken aan scheidsrechters geef je ze energie om er de volgende keer weer te staan.

De Week van de Scheidsrechter vindt plaats van 25 september tot en met 3 oktober. Elk jaar komen bestuurders, commissieleden, coaches, spelers en supporters deze week met mooie en originele acties om scheidsrechters te bedanken voor hun waardevolle inzet. Heb jij al nagedacht hoe je je waardering kunt laten blijken? Dit kan bijvoorbeeld met een cadeautje, lokale lekkernij, een kaartje, een drankje na de wedstrijd of een bericht op social media met een foto van de scheidsrechter en de hashtag #scheidsbedankt.

Bouwen aan arbitraal kader

Door tijdens de Week van de Scheidsrechters de scheidsrechters in het zonnetje te zetten, vraag je aandacht voor deze belangrijke taak. Dit kan helpen bij het opbouwen van voldoende arbitraal verenigingskader. Ook het handboek ‘In negen stappen naar kwalitatieve en structurele verenigingsarbitrage‘ kan helpen om uitvoering te geven aan de inrichting van goed beleid en daaraan gekoppelde activiteiten. Meer over verenigingsarbitrage lees je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

SKF maakt werk van arbitrage
Arbitrage Best practice Vrijwilligers
SKF maakt werk van arbitrage

Korfbalvereniging SKF beschikt over veel betrokken vrijwilligers. Tot voor kort was het vinden van voldoende scheidsrechters nog een opgave, maar hier heeft de hoofdklasser een passende werkwijze voor gevonden. SKF deelt in …

Lees meer
KNKV-opleidingen worden weer hervat
Arbitrage Opleidingen Trainers
KNKV-opleidingen worden weer hervat

Nu de trainingen weer zijn gestart en ook de competitie voor de meeste teams aankomend weekend start, worden ook de KNKV-opleidingen hervat. Voor de arbitrale opleidingen en de KT2-opleiding geldt dat eerst …

Lees meer
Nederlandse vertaling nieuwe spelregels beschikbaar
Arbitrage Competitie
Nederlandse vertaling nieuwe spelregels beschikbaar

Zoals eerder aangekondigd zijn per 1 september 2020 de nieuwe spelregels van de IKF van toepassing.
Benieuwd naar het nieuwe spelregeldocument? Lees hier meer.

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Opleidingen Trainers
Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties
Trainers
Sessies trainersbegeleiding in oktober