Skip to the main content

De Week van de Scheidsrechter

Arbitrage

Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om scheidsrechters in het zonnetje te zetten en te bedanken voor wat zij allemaal doen. Doe jij ook weer mee?

Elke week staan scheidsrechters voor ons klaar. Ze dragen bij aan ons sportplezier en zorgen dat wedstrijden veilig verlopen. Om ze te bedanken voor hun waardevolle inzet, komen bestuurders, commissieleden, coaches, spelers en supporters tijdens de Week van de Scheidsrechter vaak met mooie acties. Laat jij ook weer je waardering zien? Dit kan bijvoorbeeld met een cadeautje, lokale lekkernij, een kaartje, een drankje na de wedstrijd of een bericht op social media.

Social activatie #scheidsbedankt 

Zet jij via social media scheidsrechters in het zonnetje? Dan maak je kans op een leuke prijs! NOC*NSF verloot onder alle geplaatste bedankt-video’s en -foto’s een TeamNL-kledingpakket. Wil je meedoen? Bedank dan jouw scheidsrechter, maak hier een foto of video van, vertel waarom je de scheids bedankt, deel jouw video of foto vanaf 1 oktober om 10.00 uur op social media en gebruik de hashtag #scheidsbedankt. Motiveer ook anderen om hun scheidsrechter te bedanken!

Webinar voor scheidsrechters

Tijdens de Week van de Scheidsrechter organiseert NOC*NSF een webinar voor scheidsrechters. Tijdens dit webinar nemen topvoetbalscheidsrechters Shona Shukruka en Franca Overtoom deelnemers mee in de uitdagingen van hun vak. Hoe ga je om met druk, zowel voor jezelf (denk aan fitheidstesten) als tijdens een wedstrijd (in een split-second de juiste beslissing moeten maken)? Het webinar vindt plaats op 3 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur. Je kunt jezelf hier aanmelden.

Toolkit en meer informatie

Wil je meer weten over de Week van de Scheidsrechter of het campagnemateriaal downloaden? Kijk dan in de toolkit van NOC*NSF. Meer over verenigingsarbitrage in het korfbal vind je op deze pagina. Verder vond in mei het digitale korfbalcongres plaats. Drie van deze workshops gingen over arbitrage. Eén over verenigingsarbitrage, één over mentale weerbaarheid voor scheidsrechters en één over de relatie van gedrag en omgeving. Wil je deze webinars terugkijken? Je vindt ze hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
In het weekend van 10 en 11 februari vindt de eerste IKF Korfbal Champions Leaguefinale plaats. Nederland is het organiserende land en wij hebben samen met Fortuna/Delta Logistiek de handen ineen geslagen om deze eerste editie van de IKF Champions League Finals te organiseren. De IKF Champions League is een nieuw concept en vervangt de […]
Lees meer
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Lijkt het jou leuk om samen met een enthousiast team van vrijwilligers mee te helpen bij diverse evenementen, zoals de Korfbal Challenge en de Kenonz Korfbal Leaguefinale? Dan is dit je kans! Wij zoeken namelijk uitbreiding voor onze eventcrew. Het is niet alleen ontzettend gezellig en heel leuk om lid te zijn van onze eventcrew, […]
Lees meer
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
In het historisch tijdschrift Leids Jaarboek 2022 is een artikel geplaatst over de geschiedenis van korfbal. Hier wordt beschreven hoe de eerste aanrakingen met de Olympische Spelen verliepen. Korfballers uit met name Amsterdam en Leiden maakten op de Spelen van 1920 in Antwerpen zoveel enthousiasme los, dat de Belgen ook aan het korfbal begonnen. Je […]
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart