Skip to the main content

De Week van de Scheidsrechter

Arbitrage

Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om scheidsrechters in het zonnetje te zetten en te bedanken voor wat zij allemaal doen. Doe jij ook weer mee?

Elke week staan scheidsrechters voor ons klaar. Ze dragen bij aan ons sportplezier en zorgen dat wedstrijden veilig verlopen. Om ze te bedanken voor hun waardevolle inzet, komen bestuurders, commissieleden, coaches, spelers en supporters tijdens de Week van de Scheidsrechter vaak met mooie acties. Laat jij ook weer je waardering zien? Dit kan bijvoorbeeld met een cadeautje, lokale lekkernij, een kaartje, een drankje na de wedstrijd of een bericht op social media.

Social activatie #scheidsbedankt 

Zet jij via social media scheidsrechters in het zonnetje? Dan maak je kans op een leuke prijs! NOC*NSF verloot onder alle geplaatste bedankt-video’s en -foto’s een TeamNL-kledingpakket. Wil je meedoen? Bedank dan jouw scheidsrechter, maak hier een foto of video van, vertel waarom je de scheids bedankt, deel jouw video of foto vanaf 1 oktober om 10.00 uur op social media en gebruik de hashtag #scheidsbedankt. Motiveer ook anderen om hun scheidsrechter te bedanken!

Webinar voor scheidsrechters

Tijdens de Week van de Scheidsrechter organiseert NOC*NSF een webinar voor scheidsrechters. Tijdens dit webinar nemen topvoetbalscheidsrechters Shona Shukruka en Franca Overtoom deelnemers mee in de uitdagingen van hun vak. Hoe ga je om met druk, zowel voor jezelf (denk aan fitheidstesten) als tijdens een wedstrijd (in een split-second de juiste beslissing moeten maken)? Het webinar vindt plaats op 3 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur. Je kunt jezelf hier aanmelden.

Toolkit en meer informatie

Wil je meer weten over de Week van de Scheidsrechter of het campagnemateriaal downloaden? Kijk dan in de toolkit van NOC*NSF. Meer over verenigingsarbitrage in het korfbal vind je op deze pagina. Verder vond in mei het digitale korfbalcongres plaats. Drie van deze workshops gingen over arbitrage. Eén over verenigingsarbitrage, één over mentale weerbaarheid voor scheidsrechters en één over de relatie van gedrag en omgeving. Wil je deze webinars terugkijken? Je vindt ze hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Athletic Skills Model-opleidingen voor korfbaltrainers in 2024
Opleidingen Trainers
Athletic Skills Model-opleidingen voor korfbaltrainers in 2024
Wil jij je vaardigheden als trainer/coach verder ontwikkelen? Begin 2024 start Athletic Skills Model (ASM) weer met de ASM-instructeursopleiding Advanced, een opleiding die ook voor korfbaltrainers en -coaches interessant kan zijn. Het ASM is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd model voor alle bewegers. De ASM-opleidingen zijn speciaal ontwikkeld om dit model te leren implementeren binnen […]
Lees meer
Storing in de KNKV Wedstrijdzaken-app (update 14:15)
Competitie
Storing in de KNKV Wedstrijdzaken-app (update 14:15)
Er was een storing in de KNKV Wedstrijdzaken-app, waardoor het DWF ook niet beschikbaar was.  Update 14:15 uur: De app werkt weer. Doordat iedereen nu tegelijk inlogt kan het nog even duren voordat iedereen direct er in kan, maar dat is een kwestie van tijd. Afhandelen wedstrijden We verzoeken iedereen nu de storing opgelost is, […]
Lees meer
Bondsraadsvergadering 16 december 2023
KNKV Organisatie
Bondsraadsvergadering 16 december 2023
Zaterdag 16 december 2023 vindt er weer een bondsraadsvergadering plaats. De agenda en bijbehorende stukken voor deze vergadering zijn vandaag naar de verenigingen verstuurd en zijn ook hier te vinden. Deze vergadering, in de strategische cyclus de evaluerende vergadering genoemd, staat in het teken van het terugkijken op het afgelopen seizoen door middel van het […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
TeamNL Korfbal wint elfde WK-goud in historische finale
Competitie
Definitief programma zaalcompetitie
Best practice Verenigingsservice
Er is weer een nieuw KNKV Magazine!