Skip to the main content

De Week van de Scheidsrechter

Arbitrage

Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om scheidsrechters in het zonnetje te zetten en te bedanken voor wat zij allemaal doen. Doe jij ook weer mee?

Elke week staan scheidsrechters voor ons klaar. Ze dragen bij aan ons sportplezier en zorgen dat wedstrijden veilig verlopen. Om ze te bedanken voor hun waardevolle inzet, komen bestuurders, commissieleden, coaches, spelers en supporters tijdens de Week van de Scheidsrechter vaak met mooie acties. Laat jij ook weer je waardering zien? Dit kan bijvoorbeeld met een cadeautje, lokale lekkernij, een kaartje, een drankje na de wedstrijd of een bericht op social media.

Social activatie #scheidsbedankt 

Zet jij via social media scheidsrechters in het zonnetje? Dan maak je kans op een leuke prijs! NOC*NSF verloot onder alle geplaatste bedankt-video’s en -foto’s een TeamNL-kledingpakket. Wil je meedoen? Bedank dan jouw scheidsrechter, maak hier een foto of video van, vertel waarom je de scheids bedankt, deel jouw video of foto vanaf 1 oktober om 10.00 uur op social media en gebruik de hashtag #scheidsbedankt. Motiveer ook anderen om hun scheidsrechter te bedanken!

Webinar voor scheidsrechters

Tijdens de Week van de Scheidsrechter organiseert NOC*NSF een webinar voor scheidsrechters. Tijdens dit webinar nemen topvoetbalscheidsrechters Shona Shukruka en Franca Overtoom deelnemers mee in de uitdagingen van hun vak. Hoe ga je om met druk, zowel voor jezelf (denk aan fitheidstesten) als tijdens een wedstrijd (in een split-second de juiste beslissing moeten maken)? Het webinar vindt plaats op 3 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur. Je kunt jezelf hier aanmelden.

Toolkit en meer informatie

Wil je meer weten over de Week van de Scheidsrechter of het campagnemateriaal downloaden? Kijk dan in de toolkit van NOC*NSF. Meer over verenigingsarbitrage in het korfbal vind je op deze pagina. Verder vond in mei het digitale korfbalcongres plaats. Drie van deze workshops gingen over arbitrage. Eén over verenigingsarbitrage, één over mentale weerbaarheid voor scheidsrechters en één over de relatie van gedrag en omgeving. Wil je deze webinars terugkijken? Je vindt ze hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Word bondsraadslid en denk met ons mee!
KNKV Organisatie
Word bondsraadslid en denk met ons mee!
In 2021 zijn de bondsraadsleden, de vertegenwoordigers namens de verenigingen binnen het bestuursmodel van het KNKV, gekozen voor de periode tot en met juni 2024. Dat betekent dat alle bondsraadsleden per 1 juni aanstaande aftreden. Een gedeelte van hen is herkiesbaar, maar we zijn ook weer op zoek naar kandidaat-bondsraadsleden voor de nieuwe verkiezingsperiode! Wat […]
Lees meer
In memoriam: Joop Bekkema
Vrijwilligers
In memoriam: Joop Bekkema
Ons heeft het verdrietige bericht bereikt dat Joop Bekkema op 76-jarige leeftijd is overleden. Bekkema was jarenlang actief voor de korfbalsport, met name in district Noord, en voor zijn inzet werd hij benoemd tot Lid van Verdienste. Bovendien was hij drager van het ereteken en ontving hij vorig jaar nog de Gouden Scheidsrechtersspeld. Wij zijn […]
Lees meer
Nederlandse scheidsrechter naar WK Beachkorfbal in Thailand
Arbitrage
Nederlandse scheidsrechter naar WK Beachkorfbal in Thailand
De International Korfball Federation (IKF) heeft beach-official Wouter Dirks aangewezen om in actie te komen op het WK Beachkorfbal in Thailand. Het toernooi vindt plaats van 26 tot en met 28 april in Pattaya. Het KNKV is er trots op dat de IKF Wouter heeft geselecteerd om de WK-wedstrijden in goede banen te leiden. We […]
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Word bondsraadslid en denk met ons mee!
Evenementen
Business arrangement Korfbal Leaguefinale 2024
Best practice Verenigingsservice
Het nieuwe KNKV Magazine is uit!