Skip to the main content

De Week van de Scheidsrechter

Arbitrage

Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om scheidsrechters in het zonnetje te zetten en te bedanken voor wat zij allemaal doen. Doe jij ook weer mee?

Elke week staan scheidsrechters voor ons klaar. Ze dragen bij aan ons sportplezier en zorgen dat wedstrijden veilig verlopen. Om ze te bedanken voor hun waardevolle inzet, komen bestuurders, commissieleden, coaches, spelers en supporters tijdens de Week van de Scheidsrechter vaak met mooie acties. Laat jij ook weer je waardering zien? Dit kan bijvoorbeeld met een cadeautje, lokale lekkernij, een kaartje, een drankje na de wedstrijd of een bericht op social media.

Social activatie #scheidsbedankt 

Zet jij via social media scheidsrechters in het zonnetje? Dan maak je kans op een leuke prijs! NOC*NSF verloot onder alle geplaatste bedankt-video’s en -foto’s een TeamNL-kledingpakket. Wil je meedoen? Bedank dan jouw scheidsrechter, maak hier een foto of video van, vertel waarom je de scheids bedankt, deel jouw video of foto vanaf 1 oktober om 10.00 uur op social media en gebruik de hashtag #scheidsbedankt. Motiveer ook anderen om hun scheidsrechter te bedanken!

Webinar voor scheidsrechters

Tijdens de Week van de Scheidsrechter organiseert NOC*NSF een webinar voor scheidsrechters. Tijdens dit webinar nemen topvoetbalscheidsrechters Shona Shukruka en Franca Overtoom deelnemers mee in de uitdagingen van hun vak. Hoe ga je om met druk, zowel voor jezelf (denk aan fitheidstesten) als tijdens een wedstrijd (in een split-second de juiste beslissing moeten maken)? Het webinar vindt plaats op 3 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur. Je kunt jezelf hier aanmelden.

Toolkit en meer informatie

Wil je meer weten over de Week van de Scheidsrechter of het campagnemateriaal downloaden? Kijk dan in de toolkit van NOC*NSF. Meer over verenigingsarbitrage in het korfbal vind je op deze pagina. Verder vond in mei het digitale korfbalcongres plaats. Drie van deze workshops gingen over arbitrage. Eén over verenigingsarbitrage, één over mentale weerbaarheid voor scheidsrechters en één over de relatie van gedrag en omgeving. Wil je deze webinars terugkijken? Je vindt ze hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Financiën Verenigingsservice
Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Morgen gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Vorig jaar deden 250 korfbalverenigingen mee aan deze actie en haalden zij gemiddeld €2025,- op. Door de vorig jaar geïntroduceerde online verkoopmethode is het verkopen van (veel) loten nóg makkelijker geworden. Wil jouw vereniging extra inkomsten binnenhalen? Meedoen aan de actie kan nog steeds!
Lees meer
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes […]
Lees meer
Onderscheidingen voor KNKV-vrijwilligers
KNKV Organisatie Vrijwilligers
Onderscheidingen voor KNKV-vrijwilligers
Binnen de korfbalwereld zijn veel vrijwilligers actief. Naast de vele vrijwilligers bij verenigingen, zijn er ook vrijwilligers die zichzelf op landelijk niveau inzetten voor de korfbalsport. Zij voeren bijvoorbeeld functies uit in het bestuur of in commissies en zijn onmisbaar voor onze sport. De afgelopen maanden hebben zes van deze vrijwilligers een KNKV-onderscheiding ontvangen als […]
Lees meer

Topartikelen

Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage Competitie
Spelregelwijzigingen 2022