Skip to the main content

De Week van de Scheidsrechter

Arbitrage

Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om scheidsrechters in het zonnetje te zetten en te bedanken voor wat zij allemaal doen. Doe jij ook weer mee?

Elke week staan scheidsrechters voor ons klaar. Ze dragen bij aan ons sportplezier en zorgen dat wedstrijden veilig verlopen. Om ze te bedanken voor hun waardevolle inzet, komen bestuurders, commissieleden, coaches, spelers en supporters tijdens de Week van de Scheidsrechter vaak met mooie acties. Laat jij ook weer je waardering zien? Dit kan bijvoorbeeld met een cadeautje, lokale lekkernij, een kaartje, een drankje na de wedstrijd of een bericht op social media.

Social activatie #scheidsbedankt 

Zet jij via social media scheidsrechters in het zonnetje? Dan maak je kans op een leuke prijs! NOC*NSF verloot onder alle geplaatste bedankt-video’s en -foto’s een TeamNL-kledingpakket. Wil je meedoen? Bedank dan jouw scheidsrechter, maak hier een foto of video van, vertel waarom je de scheids bedankt, deel jouw video of foto vanaf 1 oktober om 10.00 uur op social media en gebruik de hashtag #scheidsbedankt. Motiveer ook anderen om hun scheidsrechter te bedanken!

Webinar voor scheidsrechters

Tijdens de Week van de Scheidsrechter organiseert NOC*NSF een webinar voor scheidsrechters. Tijdens dit webinar nemen topvoetbalscheidsrechters Shona Shukruka en Franca Overtoom deelnemers mee in de uitdagingen van hun vak. Hoe ga je om met druk, zowel voor jezelf (denk aan fitheidstesten) als tijdens een wedstrijd (in een split-second de juiste beslissing moeten maken)? Het webinar vindt plaats op 3 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur. Je kunt jezelf hier aanmelden.

Toolkit en meer informatie

Wil je meer weten over de Week van de Scheidsrechter of het campagnemateriaal downloaden? Kijk dan in de toolkit van NOC*NSF. Meer over verenigingsarbitrage in het korfbal vind je op deze pagina. Verder vond in mei het digitale korfbalcongres plaats. Drie van deze workshops gingen over arbitrage. Eén over verenigingsarbitrage, één over mentale weerbaarheid voor scheidsrechters en één over de relatie van gedrag en omgeving. Wil je deze webinars terugkijken? Je vindt ze hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!