Skip to the main content

Bijeenkomsten over Competitie 2.0 en de Rompregeling Arbitrage

Competitie

De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan Competitie 2.0. We hebben de reglementen en bestuursbesluiten op een eenvoudigere manier herschreven, samengevoegd en waar nodig aangepast. Ook hebben we veel gesprekken gevoerd met Sportlink over de gewenste veranderingen. Automatisering en gebruiksvriendelijkheid zijn daarbij belangrijke onderwerpen. Inmiddels is Sportlink Club ingevoerd en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan nog meer verbeteringen.

Ronde door Nederland

Graag nemen we de verenigingen mee in de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden en de planning voor de komende periode. In het voorjaar van 2024 maken we daarom opnieuw een ronde door Nederland. Tijdens deze bijeenkomsten, nemen we de verenigingen mee in de stand van zaken van Competitie 2.0 en het onderdeel speelgerechtigdheid, dat vanaf komend seizoen al wordt ingevoerd. Nu al meer weten over Competitie 2.0? Kijk dan hier.

Rompregeling Arbitrage

Naast Competitie 2.0, staat ook de Rompregeling Arbitrage op het programma. Die is ooit in het leven geroepen om zoveel mogelijk wedstrijden van neutrale scheidsrechters en beoordelaars te voorzien. Dit uitgangspunt verandert niet, maar de huidige regeling is actief sinds 2016/2017. We vinden het daarom tijd om de regeling te evalueren en waar nodig te vernieuwen. We vragen jullie daarom om alvast na te denken over de positieve en negatieve kanten van de huidige regeling, en over eventuele nieuwe aspecten die toegevoegd kunnen worden.

Data en locaties

Hieronder vind je de data en locaties voor de bijeenkomsten van dit voorjaar. Alle avonden duren ongeveer van 19.30 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Tussendoor zal er kort pauze gehouden worden.

 • dinsdag 28 mei – Fiducia, Vleuten
 • woensdag 29 mei – PSV, Eindhoven
 • maandag 3 juni – Amicitia, Vriezenveen
 • dinsdag 4 juni – Unitas, Harderwijk
 • woensdag 5 juni – KVZ ’23, Zaandam
 • maandag 10 juni – Vitesse, Beilen
 • dinsdag 11 juni – VEO, Voorburg -> deze is vol. Als er meer dan 15 aanmeldingen op de reservelijst komen zal er in deze regio een extra avond gepland worden.
 • woensdag 12 juni – Tjoba, ‘s-Heer Hendrikskinderen
 • donderdag 13 juni – De Skâns, Gorredijk
 • woensdag 19 juni – Merwede, Sliedrecht
 • donderdag 20 juni – Noviomagum, Nijmegen -> deze is vol. Als er meer dan 15 aanmeldingen op de reservelijst komen zal er in deze regio een extra avond gepland worden.

Tijdens het eerste deel van de avond nemen we je mee in de ontwikkelingen op het gebied van Competitie 2.0 en het onderdeel speelgerechtigdheid (van 19.30 tot 20.45 uur). Het tweede deel van de avond staat het teken van de Rompregeling Arbitrage (van 21.00 tot 22.00 uur). Het is eventueel ook mogelijk om alleen bij het eerste of alleen bij het tweede deel aan te sluiten.

Aanmelden

Aanmelden voor de avond bij jou in de buurt kan via dit formulier. Per vereniging kunnen maximaal 3 personen zich aanmelden. Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met meer informatie. Het kan enkele dagen duren voor je deze bevestiging ontvang

We hopen weer veel verenigingen mee te kunnen nemen in de veranderingen die eraan komen!

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Barry Schep neemt afscheid als bondscoach Nederland U17
Nationale selecties
Barry Schep neemt afscheid als bondscoach Nederland U17
Het U17 KWC in Eindhoven, op 29 en 30 juni aanstaande, zal voor Barry Schep het laatste toernooi zijn in de rol van bondscoach van Nederland U17. Schep heeft aangekondigd te stoppen.
Lees meer
Aan de slag met jouw sporttechnisch beleid via de Verenigingsmonitor
Bestuurders Verenigingsservice
Aan de slag met jouw sporttechnisch beleid via de Verenigingsmonitor
Veel verenigingen zijn in deze tijd van het jaar bezig sporttechnische zaken, zoals de team- en kaderindeling voor volgend seizoen. Wist je dat 62 procent van de sportclubs planmatig werkt aan sporttechnisch beleid? Ben je benieuwd hoe jouw club zich verhoudt tot andere clubs op het gebied van sporttechnische zaken? Ontdek het in de Verenigingsmonitor. […]
Lees meer
Doe mee met de Beweegweek van het Nationaal Ouderenfonds
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Doe mee met de Beweegweek van het Nationaal Ouderenfonds
Van 27 tot en met 31 mei 2024 organiseert het Nationaal Ouderenfonds samen met OldStars de Nationale Beweegweek voor ouderen. Tijdens deze week wordt er ook gekorfbald, namelijk op vrijdag 31 mei van 10.30 tot 12.00 uur bij TOGO in Goes.  Tijdens een speciale Open OldStars Training, speciaal voor 55-plussers, kunnen alle geïnteresseerden mee komen doen. […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Bijeenkomsten over Competitie 2.0 en de Rompregeling Arbitrage
Best practice
Laat je inspireren door het nieuwe KNKV Magazine!
KNKV Organisatie
Wijzigingen in de organisatiestructuur van het KNKV