Skip to the main content

Aan de slag met jouw sporttechnisch beleid via de Verenigingsmonitor

Bestuurders Verenigingsservice

Veel verenigingen zijn in deze tijd van het jaar bezig sporttechnische zaken, zoals de team- en kaderindeling voor volgend seizoen. Wist je dat 62 procent van de sportclubs planmatig werkt aan sporttechnisch beleid? Ben je benieuwd hoe jouw club zich verhoudt tot andere clubs op het gebied van sporttechnische zaken? Ontdek het in de Verenigingsmonitor.

Vergelijk jouw sporttechnisch beleid met andere clubs

Een van de thema’s die de Verenigingsmonitor belicht, is sporttechnische zaken. Heb jij de Verenigingsmonitor in 2023 ingevuld? Met behulp van het Benchmark Dashboard kun je jouw sporttechnisch beleid vergelijken met dat van andere clubs. Bekijk bijvoorbeeld hoeveel trainers en coaches gemiddeld per uur verdienen of vergelijk het aantal actieve technisch coördinatoren, managers en directeuren bij andere clubs met jouw club.

Concrete verbeterpunten

De Verenigingsmonitor biedt niet alleen een vergelijking van situaties, maar laat ook zien waar nog onbenutte kansen wachten. Met deze informatie kun je direct aan de slag met het optimaliseren van jouw sporttechnische beleid en werken aan toekomstbestendige plannen. In de Verenigingsmonitor zie je bijvoorbeeld hoeveel clubs werken aan beleid voor trainers en coaches en hoeveel trainers en coaches gemiddeld per opleidingsniveau actief zijn. Dit zijn knoppen waar je aan kunt draaien om jouw sporttechnisch beleid te optimaliseren.

Hierboven zie je dat 30 procent van de clubs al volgens een plan werkt aan beleid voor trainers, trainer/coaches en/of coaches.

Filteren op regio en ledenaantal

Het Benchmark Dashboard biedt jouw club niet alleen de mogelijkheid om prestaties op nationaal niveau te vergelijken, maar ook op regionaal niveau. Hier liggen kansen. Als je ziet dat veel clubs in jouw buurt werken aan een soortgelijk financieel plan, kun je bij jouw bond vragen hoe je hier ook aan kunt beginnen, of dat de bond je kan helpen om in contact te komen met andere clubs in de buurt. Ook als je kijkt naar andere sportclubs met vergelijkbare ledenaantallen, kun je slimme ideeën opdoen. Als je in het Benchmark Dashboard ziet dat jouw geselecteerde groep van clubs met overeenkomstige ledenaantallen identieke uitdagingen ervaren, kan dat je inspireren om samen aan oplossingen te werken.

Ondersteuning vanuit het KNKV

Wanneer je gaat werken aan de verbeterpunten die uit de Verenigingsmonitor naar voren komen, kan je daarbij rekenen op ondersteuning van je verenigingsadviseur. Heb je de Verenigingsmonitor in 2023 niet ingevuld? Dan kan dat met terugwerkende kracht alsnog. Neem hiervoor ook contact op met je verenigingsadviseur.

Gerelateerde artikelen

Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Talent TeamNL Korfbal speelde afgelopen week het U21 World Korfball Championship 2024 in het Turkse Kemer. Na een ontzettend sterk toernooi bleek Nederland ook in de finale onverslaanbaar. Er werd met 6-24 gewonnen van België en daarmee is de ploeg van bondscoaches Kees en Mike Vliestra Wereldkampioen. Talent TeamNL Korfbal begon direct scherp aan het […]
Lees meer
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
Competitie Verenigingsservice
Competitie 2.0: nog een keer alles op een rijtje
De afgelopen periode hield Team Competitie weer een ronde door Nederland om de verenigingen bij te praten over de laatste stand van zaken met betrekking tot Competitie 2.0. Kon jij er niet bijzijn tijdens de avond in jouw regio of wil je alles nog eens nalezen? In het KNKV Magazine nemen we je nogmaals mee […]
Lees meer
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
KNKV Organisatie
'Elk einde is het begin van iets nieuws'
Na een uitermate succesvolle samenwerking heeft Jan Niebeek afgelopen maand afscheid genomen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Gert-Jan Kraaijeveld, die veel ervaring heeft binnen de korfbalwereld, volgt Jan op als technisch directeur. In het KNKV Magazine blikken ze samen terug en vooruit. Jan Niebeek kijkt onder andere tevreden terug op de professionalisering van topkorfbal. Ook […]
Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Trainers
KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers
Nationale selecties
Talent TeamNL Korfbal is Wereldkampioen!
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics