KV VERS

Het NOC*NSF en de KNVB zijn vanuit het Nationaal Preventieakkoord een maatschappelijk project gestart onder de noemer FC VERS waarbij zij verenigingen helpen om een gezonde sportomgeving te creëren. Hierbij staan de thema’s gezonde voeding, alcohol, roken en gastvrijheid centraal. Als KNKV zijn wij hierbij aangesloten met KV VERS.

KV VERS sluit aan bij de weg die veel verenigingen al ingeslagen zijn met de gezondere sportkantine en rookvrij sportterrein. Met dit programma -waarbij ook Team:Fit betrokken is- wordt samen met de vereniging een totale kantinebeleving neergezet. Hierbij staat een verantwoord assortiment centraal, maar is er ook aandacht voor roken, alcohol, uitstraling en gastvrijheid van de kantine als thuishonk van de vereniging. Team:Fit is een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) dat zich inzet om verenigingen en sportorganisaties te ondersteunen op weg naar een gezondere sportomgeving.  

Ontwikkelen van Fieldlabs
Het maatschappelijk project SV VERS moet zorgen voor een aantal Fieldlabs (modelkantines) voor een gezondere sportomgeving. Naast de drie voetbalverenigingen die al in een pilot draaien komen er nu twee tennis-, hockey en korfbalverenigingen bij.
Twee korfbalverenigingen krijgen dan ook de kans om een jaar lang vier uur per week een verenigingscoach vanuit Team:Fit aan de vereniging verbonden te hebben om het programma KV VERS goed op te zetten. Per vereniging is € 5.000,- gereserveerd voor verenigingsspecifieke ondersteuning zoals apparatuur en inrichting. Ook kan de vereniging gebruik maken van de speciaal gemaakte communicatietoolkit. Het KV VERS-programma bij een vereniging duurt twee seizoenen. Deze verenigingen gaan fungeren als Fieldlab voor collega-verenigingen. Voor deelname aan het KV Vers programma is volledig commitment van de vereniging vereist en gelden ook een aantal spelregels.

Voor korfbal gaan ODO Maasland en Wit-Blauw/Green organics, Kampen vanaf september 2020 aan de slag met het KV Vers-programma dat start met een gezamenlijke Kick Off met alle pilotverenigingen. 

Heb je vragen? Neem contact op via verenigingcentraal@knkv.nl