Skip to the main content

In april Kick off OldStars korfbal bij vijf korfbalverenigingen

Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

Steeds meer korfbalverenigingen bieden ouderen de kans te genieten van gezonde sport en goed gezelschap met OldStars korfbal. In april vinden weer Kick Offs plaats bij vijf korfbalverenigingen.

KV Emmeloord, Vido, KV Amicitia, TOP/Litta en KV Noveas gaan van start met het aanbod OldStars korfbal in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Tijdens de Kick Off wordt het OldStars-programma geïntroduceerd, kunnen deelnemers kennismaken met de spelvorm, komen verschillende beweegvormen aan bod en volgt een gezellige afsluiting.

OldStars korfbal

OldStars korfbal is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn, maar ook voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald maar nu wel op zoek zijn naar een gezonde en sportieve invulling van hun vrije tijd en gezelschap van gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Deze korfbalvorm bindt de leeftijdsgroep van de senioren aan onze sport.

Voor de vereniging is het aanbod van OldStars korfbaleen goede kans om deze leeftijdsgroep actief te benaderen. Zowel de nog actieve en voormalige korfballers, als de niet korfballers. De nog actieve korfballers, die op leeftijd geraken, krijgen bijvoorbeeld met dit aanbod een prachtige kans om bij de vereniging actief te blijven. Deze binding is ook goed voor het kader waarin zij actief zijn of het vrijwilligerswerk dat zij uitvoeren.

OldStars korfbal valt onder KorfbalPlus waarin drie verschillende sport-, korfbal- en of beweegvormen vallen voor een leven lang korfballen. Naast OldStars korfbal  kent KorfbalPlus; RecreStars, en KombiFit.

Starten met OldStars korfbal

Wil je ook starten met het aanbieden van OldStars korfbal? Je kunt hierbij hulp krijgen van het KNKV en het Nationaal Ouderenfonds. Zo helpt jouw verenigingsadviseur je graag verder en vind je op de website van OldStars korfbal handige documenten en meer informatie.

Opstartcursus

Regelmatig organiseert het Nationaal Ouderenfonds een opstartcursus voor een ieder die belangstelling heeft om een OldStars-sportvariant op te gaan starten en/of opgestart is. Deze opstartcursus biedt initiatiefnemers, trainers en begeleiders handvatten om ouderen op een verantwoorde wijze in beweging te brengen. Met behulp van deze opstartcursus heb je beter inzicht in wat verantwoord bewegen is. Om deel te nemen aan de opstartcursus is geen vooropleiding nodig. Meer informatie over de opstartcursus vind je hier.

Op 19 april vindt de eerstvolgende opstartcursus plaatst bij Sportpark Galecop in Nieuwegein. Uitgebreide informatie over de cursus van 19 april en de mogelijkheid tot inschrijven vind je hier.

Lees meer berichten over initiatieven van OldStars korfbal via het nieuwsoverzicht op deze site.

 

Gerelateerde artikelen

5 oefeningen om je training goed mee te starten!
Trainers
5 oefeningen om je training goed mee te starten!
Als trainer start je je training met een warming-up, maar laat dat nu vaak niet het favoriete onderdeel zijn van veel spelers… Leon Braunstahl, assistent-bondscoach van TeamNL Korfbal en fysiotherapeut, ziet het als een uitdaging om daar verandering in te brengen. In het nieuwe KNKV Magazine deelt hij vijf opwarmers, waarmee jij zorgt voor een lach […]
Lees meer
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
Nationale selecties
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
Afgelopen weekend is het Nederlands Beachkorfbalteam in het Thaise Pattaya Wereldkampioen geworden. In een spannende finale versloeg Oranje Taiwan met 7-4. In de groepsfase had Nederland nog met 5-6 verloren van Taiwan, maar in de finale startte de ploeg van bondscoach Roelof Koopmans goed en bij rust stond er een 3-1 voorsprong op het scorebord. […]
Lees meer
Koninklijke onderscheiding ontvangen?
Vrijwilligers
Koninklijke onderscheiding ontvangen?
Tijdens de lintjesregen op vrijdag 26 april ontvingen burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving een Koninklijke onderscheiding. Ook dit jaar werden er zo’n 4500 burgers gedecoreerd. Heeft een lid van jouw vereniging een Koninklijke onderscheiding ontvangen? Laat dit dan weten aan het KNKV. Als een lid van jouw vereniging, die ook […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Het Nederlands Beachkorfbalteam is Wereldkampioen!
KNKV Organisatie
Word bondsraadslid en denk met ons mee!
Best practice
Laat je inspireren door het nieuwe KNKV Magazine!