Skip to the main content

OldStars korfbal

Korfbalaanbod

Korfbal is een geweldige sport voor alle leeftijden. Van de Kangoeroe Klup tot en met OldStars korfbal. Iedereen kan op zijn eigen niveau en met zijn of haar eigen leeftijdsgenoten genieten van gezonde sport en goed gezelschap. Een leven lang genieten van korfbal. OldStars korfbal biedt de wat oudere doelgroep de mogelijkheid om hun conditie op peil te houden, te werken aan een gezonde levensstijl, en sociaal netwerk en een nuttige invulling van hun vrije tijd.

OldStars als onderdeel van KorfbalPlus

OldStars korfbal valt onder KorfbalPlus. Binnen KorfbalPlus vallen drie verschillende sport-, korfbal- en beweegvormen voor een leven lang korfballen. Naast OldStars korfbal kent KorfbalPlus ook RecreStars en KombiFit.

KombiFit kun je als vereniging aanbieden aan sporters die niet aan de competitie deelnemen. Het uitgangspunt is  een divers sport- en beweegaanbod. RecreStars richt zich voornamelijk op oud-leden, inactieve korfballers en korfballers die dreigen te stoppen in de leeftijd van 35-55 jaar die (nog) wel betrokken zijn bij de vereniging. Met RecreStars speel je korfbal in toernooivorm met korte wedstrijden. OldStars korfbal is uitermate geschikt voor ouderen (60+). Bij OldStars korfbal is rennen en springen niet toegestaan, mag je altijd op de korf schieten en speel je vier tegen vier op een vierde van een korfbalveld in de breedte.

Doelgroep OldStars korfbal

OldStars korfbal is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn, maar ook voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald maar nu wel op zoek zijn naar een gezonde en sportieve invulling van hun vrije tijd en gezelschap van gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Deze korfbalvorm bindt de leeftijdsgroep van de senioren aan onze sport. Hiermee bieden we een extra aanbod aan voor zoveel mogelijk (potentiële) sporters. Maar we bieden de doelgroep ook een platform om eenzaamheid tegen te gaan. OldStars korfbal is een onderdeel van de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor een gezonde samenleving die wij met elkaar hebben.

Voordelen voor de vereniging

Voor de vereniging is het aanbod van OldStars korfbal een goede kans om deze leeftijdsgroep actief te benaderen. Zowel de nog actieve en voormalige korfballers, als de niet korfballers. De nog actieve korfballers, die op leeftijd geraken, krijgen met dit aanbod een prachtige kans om bij de vereniging actief te blijven. Deze binding is ook goed voor het kader waarin zij actief zijn of het vrijwilligerswerk dat zij uitvoeren. Voor hen zelf geldt dat zij hun conditie op peil houden en werken aan een gezonde levensstijl.

Dit geldt natuurlijk ook voor de korfballers die eerder zijn afgehaakt omdat zij geen passend aanbod vonden binnen de sport. Nu kunnen zij weer aanhaken met alle voordelen voor zowel hen persoonlijk als de verenigingen.

De niet-korfballers binnen deze leeftijdsgroep verdienen extra aandacht van de verenigingen. Fitheid en een gezonde levensstijl maken steeds meer een belangrijk onderdeel uit van de leefstijl van senioren. Tel daarbij op dat het korfbal een sociale omgeving biedt met volledige sportieve gelijkschakeling tussen mannen en vrouwen die uniek is binnen de sportwereld.

OldStars korfbal bij jouw vereniging?

Wij bieden OldStars korfbal aan in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. OldStars Korfbal is een onderdeel van OldStars sport in Nederland. Je kunt daarom bij het opstarten van OldStars korfbal hulp krijgen van ons én van het Nationaal Ouderenfonds. Zo helpt de verenigingsadviseur je graag verder en vind je op de website van OldStars korfbal handige documenten en meer informatie. Ook organiseert Nationaal Ouderenfonds elke maand diverse opstartcursussen, trainingscursussen en informatieavonden over de OldStars Sport. De cursussen worden op verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd. Een overzicht van de opleidingen en informatie over aanmelden vind je hier.

Opstartcursus
De opstartcursus is geschikt voor elke vereniging die OldStars korfbal wil opstarten. Het doel van deze opstartcursus is om trainers en begeleiders handvatten aan te reiken om ouderen op een verantwoorde wijze in beweging te brengen. Met behulp van deze opstartcursus heb je beter inzicht in wat verantwoord bewegen is.  Om deel te nemen aan de opstartcursus is er geen vooropleiding nodig. Voor meer informatie over data van de opstartcursussen kijk je op de website van OldStars of kun je mailen naar info@oldstars.nl.

 

Trainerscursus
Met behulp van deze trainerscursus ontwikkel je een beter inzicht in de doelgroep. Daarbij doe je kennis en vaardigheden op om beweeg- en spelvormen aan de OldStars-training toe te voegen. Je zult ermee bereiken dat iedereen met nog meer plezier en op een verantwoorde en laagdrempelige wijze meedoet aan de spelvormen en op zijn of haar eigen niveau kan participeren. Voor meer informatie over data van de trainerscursussen kijk je op de website van OldStars of kun je mailen naar info@oldstars.nl.

Informatieavond
Tijdens deze avond gaat het Ouderenfonds met jou in gesprek over de mogelijkheden van OldStars Sport en over het opstarten van OldStars Sport bij jouw vereniging. Er komen verschillende onderwerpen aan bod zoals het trainingsprogramma, lokale samenwerkingen en het werven van deelnemers. Voor meer informatie over data van de informatieavonden kijk je op de website van OldStars of kun je mailen naar info@oldstars.nl.

Best practice
Meer informatie en materialen

Op de website van het Nationaal Ouderenfonds vind je meer informatie over OldStars korfbal en vind je ook de agenda met alle cursussen en evenementen. Ook zijn er veel materialen beschikbaar zoals een starterspakket, trainersformulier, een opstartplan en een flyer. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met jouw verenigingsadviseur Nationaal Ouderenfonds via info@oldstars.nl.

Meest bekeken artikelen

RecreStars
Korfbalaanbod
RecreStars
RecreStars is een korfbalvorm ontwikkeld om de doelgroep (oud-)korfballers van 30plus na een actieve korfbalcarrière de sport te blijven laten beoefenen, maar dan aangepast aan hun behoefte en levensfase.
Lees meer
Veelgestelde vragen verenigingsmonitor
Veelgestelde vragen verenigingsmonitor
Veelgestelde vragen over de verenigingsmonitor.
Lees meer

Populaire downloads

Routekaart competitie
Download
Spelregels Korfbal 2020
Download
Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties
Download