Skip to the main content

Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties

Opleidingen Trainers

Wil jij je ontwikkelen als trainer en leren hoe je korfbalacties vanuit een wedstrijd uitwerkt naar thema’s voor een training? En wil je weten hoe je deze thema’s omzet naar wedstrijdechte oefenvormen die bijdragen aan de ontwikkeling van spelers en die aansluiten bij het niveau en de motivatie van het team? Meld je dan nu aan voor één van de tien KT3-opleidingen van dit seizoen.

Om er als trainer voor te zorgen dat iedereen met plezier naar de training komt en dat iedereen gemotiveerd blijft, is het belangrijk dat spelers zichzelf op een passend niveau kunnen blijven ontwikkelen. Tijdens de KT3-opleiding leer je hoe je van wedstrijdanalyse tot passende oefenstof komt. Hierbij staan impliciet leren, externe focus en differentieel leren centraal.

Opbouw van de opleiding

De opleiding loopt het hele seizoen en bestaat uit negen centrale bijeenkomsten waarin alle aspecten van training geven en coachen aan bod komen. Naast het volgen van de centrale bijeenkomsten traint en coacht de cursist het hele seizoen een team, zodat de cursist de opgedane kennis kan toepassen in de praktijk. Meer informatie over de KT3-opleiding vind je hier.

Dit jaar op tien locaties

Dit seizoen vindt de KT3-opleiding plaats op tien verschillende locaties in het land. Hieronder zie je op welke locaties de opleidingen dit seizoen plaatsvinden en wat de startdata zijn. Voor een aantal locaties is de startdatum nog niet bekend, maar dit zal sowieso in oktober of november zijn.

  • DOS’46 – Nijeveen, startdatum 1 november;
  • OWK – Oostwold, startdatum 25 oktober;
  • HKV/Ons Eibernest – Den Haag, startdatum 11 november;
  • KZ/Thermo4U – Koog aan de Zaan, startdatum 8 oktober;
  • SKF – Veenendaal, startdatum 8 oktober;
  • Rood-Wit – Wezep, startdatum 8 november;
  • MIA – Amersfoort, startdatum nog niet bekend;
  • Oxalis – Hegelsom, startdatum nog niet bekend;
  • DSC – Eindhoven, startdatum nog niet bekend;
  • DeetosSnel – Dordrecht, startdatum 8 oktober.
Aanmelden

Heb je interesse in het volgen van een KT3-opleiding? Stuur dan een mail naar opleidingen@knkv.nl. Je ontvangt dan een link naar een aanmeldformulier om je aanmelding definitief te maken. Snel aanmelden is belangrijk, want per locatie kunnen maximaal twaalf deelnemers meedoen. Op elke locatie gaat de opleiding van start als er acht of meer deelnemers zijn. Let op: voor de opleidingen die starten op 1 oktober kun je je aanmelden tot en met zondag 26 september.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Opleidingen Talentherkenning in sport
Opleidingen Talentontwikkeling
Opleidingen Talentherkenning in sport
NMC Bright en Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) starten dit najaar weer met interessante opleidingen Talentherkenning in sport. Het doel van deze opleidingen is om de kwaliteit van talentherkenning in de sport te verbeteren door middel van gerichte opleiding, zodat sporters, coaches en ouders daarvan profiteren. De kennis en inzichten uit de opleidingen zijn toepasbaar […]
Lees meer
Ronald Buis en Peter van der Terp zwaaien af als topscheidsrechters
Arbitrage
Ronald Buis en Peter van der Terp zwaaien af als topscheidsrechters
Ronald Buis en Peter van der Terp hebben aangekondigd te stoppen als topscheidsrechters. Beide mannen waren jarenlang actief in de arbitrage, zowel nationaal als internationaal, en zijn een rolmodel voor ambitieuze scheidsrechters. Als KNKV zijn we hen dankbaar voor hun inzet voor de korfbalsport. Buis fluit aankomend weekend zijn laatste wedstrijd: de play-off tussen PKC/Vertom […]
Lees meer
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics
Om zoveel mogelijk beginnende trainers de basis van het training geven te leren, gaan we in september weer naar verenigingen toe om de clinic ‘Training geven: de basics’ te geven. Door deze clinic aan te vragen, kunnen de nieuwe trainers van jouw vereniging direct bij de start van het nieuwe seizoen de basis van het […]
Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Trainers
KNKV komt met gratis MDT-traject voor jonge korfbaltrainers
Opleidingen Trainers Verenigingsservice
We gaan weer naar de verenigingen met Training geven: de basics
Competitie
Bijeenkomsten over Competitie 2.0 en de Rompregeling Arbitrage