Skip to the main content

Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties

Opleidingen Trainers

Wil jij je ontwikkelen als trainer en leren hoe je korfbalacties vanuit een wedstrijd uitwerkt naar thema’s voor een training? En wil je weten hoe je deze thema’s omzet naar wedstrijdechte oefenvormen die bijdragen aan de ontwikkeling van spelers en die aansluiten bij het niveau en de motivatie van het team? Meld je dan nu aan voor één van de tien KT3-opleidingen van dit seizoen.

Om er als trainer voor te zorgen dat iedereen met plezier naar de training komt en dat iedereen gemotiveerd blijft, is het belangrijk dat spelers zichzelf op een passend niveau kunnen blijven ontwikkelen. Tijdens de KT3-opleiding leer je hoe je van wedstrijdanalyse tot passende oefenstof komt. Hierbij staan impliciet leren, externe focus en differentieel leren centraal.

Opbouw van de opleiding

De opleiding loopt het hele seizoen en bestaat uit negen centrale bijeenkomsten waarin alle aspecten van training geven en coachen aan bod komen. Naast het volgen van de centrale bijeenkomsten traint en coacht de cursist het hele seizoen een team, zodat de cursist de opgedane kennis kan toepassen in de praktijk. Meer informatie over de KT3-opleiding vind je hier.

Dit jaar op tien locaties

Dit seizoen vindt de KT3-opleiding plaats op tien verschillende locaties in het land. Hieronder zie je op welke locaties de opleidingen dit seizoen plaatsvinden en wat de startdata zijn. Voor een aantal locaties is de startdatum nog niet bekend, maar dit zal sowieso in oktober of november zijn.

  • DOS’46 – Nijeveen, startdatum 1 november;
  • OWK – Oostwold, startdatum 25 oktober;
  • HKV/Ons Eibernest – Den Haag, startdatum 11 november;
  • KZ/Thermo4U – Koog aan de Zaan, startdatum 8 oktober;
  • SKF – Veenendaal, startdatum 8 oktober;
  • Rood-Wit – Wezep, startdatum 8 november;
  • MIA – Amersfoort, startdatum nog niet bekend;
  • Oxalis – Hegelsom, startdatum nog niet bekend;
  • DSC – Eindhoven, startdatum nog niet bekend;
  • DeetosSnel – Dordrecht, startdatum 8 oktober.
Aanmelden

Heb je interesse in het volgen van een KT3-opleiding? Stuur dan een mail naar opleidingen@knkv.nl. Je ontvangt dan een link naar een aanmeldformulier om je aanmelding definitief te maken. Snel aanmelden is belangrijk, want per locatie kunnen maximaal twaalf deelnemers meedoen. Op elke locatie gaat de opleiding van start als er acht of meer deelnemers zijn. Let op: voor de opleidingen die starten op 1 oktober kun je je aanmelden tot en met zondag 26 september.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Competitie
Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Het programma voor de veldcompetitie voor het najaar is definitief en is vandaag via Sportlink verstuurd naar alle verenigingen. Het altijd actuele programma is ook in te zien via de KNKV Wedstrijdzaken-app en in Sportlink Club. Het programma wordt de komende dagen in de website geladen. De promotie- en degradatieregelingen worden in de week voorafgaand aan de […]
Lees meer
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Opleidingen Trainers
Aanmelden KT2- en KT3-opleidingen seizoen 2022-2023