Skip to the main content

Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties

Opleidingen Trainers

Wil jij je ontwikkelen als trainer en leren hoe je korfbalacties vanuit een wedstrijd uitwerkt naar thema’s voor een training? En wil je weten hoe je deze thema’s omzet naar wedstrijdechte oefenvormen die bijdragen aan de ontwikkeling van spelers en die aansluiten bij het niveau en de motivatie van het team? Meld je dan nu aan voor één van de tien KT3-opleidingen van dit seizoen.

Om er als trainer voor te zorgen dat iedereen met plezier naar de training komt en dat iedereen gemotiveerd blijft, is het belangrijk dat spelers zichzelf op een passend niveau kunnen blijven ontwikkelen. Tijdens de KT3-opleiding leer je hoe je van wedstrijdanalyse tot passende oefenstof komt. Hierbij staan impliciet leren, externe focus en differentieel leren centraal.

Opbouw van de opleiding

De opleiding loopt het hele seizoen en bestaat uit negen centrale bijeenkomsten waarin alle aspecten van training geven en coachen aan bod komen. Naast het volgen van de centrale bijeenkomsten traint en coacht de cursist het hele seizoen een team, zodat de cursist de opgedane kennis kan toepassen in de praktijk. Meer informatie over de KT3-opleiding vind je hier.

Dit jaar op tien locaties

Dit seizoen vindt de KT3-opleiding plaats op tien verschillende locaties in het land. Hieronder zie je op welke locaties de opleidingen dit seizoen plaatsvinden en wat de startdata zijn. Voor een aantal locaties is de startdatum nog niet bekend, maar dit zal sowieso in oktober of november zijn.

  • DOS’46 – Nijeveen, startdatum 1 november;
  • OWK – Oostwold, startdatum 25 oktober;
  • HKV/Ons Eibernest – Den Haag, startdatum nog niet bekend;
  • KZ/Thermo4U – Koog aan de Zaan, startdatum 8 oktober;
  • SKF – Veenendaal, startdatum 8 oktober;
  • Rood-Wit – Wezep, startdatum 8 november;
  • MIA – Amersfoort, startdatum nog niet bekend;
  • Oxalis – Hegelsom, startdatum nog niet bekend;
  • DSC – Eindhoven, startdatum nog niet bekend;
  • DeetosSnel – Dordrecht, startdatum 8 oktober.
Aanmelden

Heb je interesse in het volgen van een KT3-opleiding? Stuur dan een mail naar opleidingen@knkv.nl. Je ontvangt dan een link naar een aanmeldformulier om je aanmelding definitief te maken. Snel aanmelden is belangrijk, want per locatie kunnen maximaal twaalf deelnemers meedoen. Op elke locatie gaat de opleiding van start als er acht of meer deelnemers zijn. Let op: voor de opleidingen die starten op 1 oktober kun je je aanmelden tot en met zondag 26 september.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

KNKV-opleidingen worden weer hervat
Arbitrage Opleidingen Trainers
KNKV-opleidingen worden weer hervat

Nu de trainingen weer zijn gestart en ook de competitie voor de meeste teams aankomend weekend start, worden ook de KNKV-opleidingen hervat. Voor de arbitrale opleidingen en de KT2-opleiding geldt dat eerst …

Lees meer
Luister terug: tweede webinar technisch beleid
Trainers
Luister terug: tweede webinar technisch beleid

In het tweede webinar over technisch beleid vertelde Unitas/Perspectief over de update van haar technische beleid. Een mooie best practice die je hier kunt terugluisteren.

Lees meer
Sessies trainersbegeleiding in oktober
Trainers
Sessies trainersbegeleiding in oktober

Met de start van het nieuwe seizoen is er volop aandacht voor training geven. Nadat er in september gratis clinics worden gegeven aan beginnende trainers, potentiële trainers en ouders, …

Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Kom jij het bondsbestuur versterken?
Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Best practice Bestuurders
Succesverhalen over arbitrage en trainers in nieuwste KNKV Magazine