Skip to the main content

Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties

Opleidingen Trainers

Wil jij je ontwikkelen als trainer en leren hoe je korfbalacties vanuit een wedstrijd uitwerkt naar thema’s voor een training? En wil je weten hoe je deze thema’s omzet naar wedstrijdechte oefenvormen die bijdragen aan de ontwikkeling van spelers en die aansluiten bij het niveau en de motivatie van het team? Meld je dan nu aan voor één van de tien KT3-opleidingen van dit seizoen.

Om er als trainer voor te zorgen dat iedereen met plezier naar de training komt en dat iedereen gemotiveerd blijft, is het belangrijk dat spelers zichzelf op een passend niveau kunnen blijven ontwikkelen. Tijdens de KT3-opleiding leer je hoe je van wedstrijdanalyse tot passende oefenstof komt. Hierbij staan impliciet leren, externe focus en differentieel leren centraal.

Opbouw van de opleiding

De opleiding loopt het hele seizoen en bestaat uit negen centrale bijeenkomsten waarin alle aspecten van training geven en coachen aan bod komen. Naast het volgen van de centrale bijeenkomsten traint en coacht de cursist het hele seizoen een team, zodat de cursist de opgedane kennis kan toepassen in de praktijk. Meer informatie over de KT3-opleiding vind je hier.

Dit jaar op tien locaties

Dit seizoen vindt de KT3-opleiding plaats op tien verschillende locaties in het land. Hieronder zie je op welke locaties de opleidingen dit seizoen plaatsvinden en wat de startdata zijn. Voor een aantal locaties is de startdatum nog niet bekend, maar dit zal sowieso in oktober of november zijn.

  • DOS’46 – Nijeveen, startdatum 1 november;
  • OWK – Oostwold, startdatum 25 oktober;
  • HKV/Ons Eibernest – Den Haag, startdatum 11 november;
  • KZ/Thermo4U – Koog aan de Zaan, startdatum 8 oktober;
  • SKF – Veenendaal, startdatum 8 oktober;
  • Rood-Wit – Wezep, startdatum 8 november;
  • MIA – Amersfoort, startdatum nog niet bekend;
  • Oxalis – Hegelsom, startdatum nog niet bekend;
  • DSC – Eindhoven, startdatum nog niet bekend;
  • DeetosSnel – Dordrecht, startdatum 8 oktober.
Aanmelden

Heb je interesse in het volgen van een KT3-opleiding? Stuur dan een mail naar opleidingen@knkv.nl. Je ontvangt dan een link naar een aanmeldformulier om je aanmelding definitief te maken. Snel aanmelden is belangrijk, want per locatie kunnen maximaal twaalf deelnemers meedoen. Op elke locatie gaat de opleiding van start als er acht of meer deelnemers zijn. Let op: voor de opleidingen die starten op 1 oktober kun je je aanmelden tot en met zondag 26 september.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd

In 2020 heeft het KNKV een subsidieaanvraag gedaan bij de Europese Unie voor het  project ‘Korfball coaching: The creation of a lever 3 course. Het zogenoemde Erasmus+ programma. Vorige week is als resultaat binnen het project het boek ‘The Art of Korfball coaching’ gepubliceerd.

Lees meer
Trainersbegeleiding: gun trainers plezier in hun vak
Trainers
Trainersbegeleiding: gun trainers plezier in hun vak

Trainers hebben een belangrijke rol binnen de vereniging. Ze zijn het eerste aanspreekpunt voor het team en hebben invloed op het plezier en de kwaliteit waarmee leden korfballen en zo ook op …

Lees meer
De maand van ‘Training geven: de basics’ is gestart
Opleidingen Trainers
De maand van ‘Training geven: de basics’ is gestart

Een goede trainer is belangrijk voor het spelplezier en de ontwikkeling van korfballers en draagt daarmee bij aan ledenbehoud. Om verenigingen te ondersteunen bij de ontwikkeling van trainers, gaan KNKV-trainers deze maand …

Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders
Korfbalaanbod
Coronamaatregelen aangescherpt